Türkiye'nin ilk açık hava müzesi olan Altınköy’de dün, ‘3. Hasat Şenliği’ düzenlendi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki örs ve çekiçle tırpan dövdü. Başkan Tiryaki ve beraberindekiler daha sonra manilerle hasat yapılacak alana geldi. Alanda tırpanlarla ekini biçen Tiryaki, harmanda ekinlerin tanelerini sapından ayırmak için kullanılan düven yöntemiyle buğdayları ayıkladı. Ayıklanan buğdaylar daha sonra atların sırtına yüklenerek su değirmenine götürüldü. Burada elde edilen un, taş fırına getirilerek ekmek yapıldı. Ekmekler şenlik için alana gelen vatandaşlara ikram edildi. Başkan Veysel Tiryaki, şenliğin 30 Temmuz Pazar gününe kadar devam edeceğini söyledi.
GELENEKSEL TATLAR İKRAM EDİLECEK
Şenliğin ikinci gününde, ineklerden süt sağımı, yorgan dikimi, turşu kurma, geleneksel çocuk oyunları ve sanatçılar tarafından geleneksel sanat dallarının tanıtımı yapılacak. Ziyaretçilere geleneksel tatların ikram edileceği 3 ve 4’üncü günlerde ise hasatta kullanılan malzemelerden lokma, peynir, yoğurt, tereyağı, kavurga yapımı öğretilecek.