Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, turizmin, günümüzde döviz girdisini artırıcı ve istihdam yaratıcı özellikleriyle ulusal ekonomiye katkıda bulunduğunu söyledi. Turizmin, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı etkisi ile dünya barışının korunmasında büyük katkısı olduğunu ifade eden Acar, turizmin Türk ekonomisinin vazgeçilmez temel taşlarından biri olduğunu kaydetti.
Uluslararası strateji
Gelişen turizm sektöründe İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak başkent Ankara’nın doğal, tarihi ve kültürel değerler açısından mevcut potansiyelini ön plana çıkarmak ve değerlendirmek için ulusal ve uluslararası stratejiler benimsediklerini belirten Acar, şunları kaydetti:
“Bu amaçla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak başkent Ankara’yı her yönüyle tanıtmak için yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen turizm fuarlarına mümkün olduğunca katılmaya çalışıyoruz. 21-24 Ocak 2010 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladığımız ‘ATTM Travel Ankara Turizm ve Tatil Günleri Fuarı’yla, Ankara’nın tanıtımına ve Ankaralıların tatil alternatiflerine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Fuar çok geniş kitlelere hitap edecek.”
Fuar önemli işlevler taşıyor
Fuarı organize eden “Exponet Organizasyon” yetkilisi Necati Tahtadelen de fuarda katılımcı profiller arasında; tatil köyleri, oteller, apartlar, gezi rehberleri, golf ve tenis turizmi, içmeler, inanç turizmi, konaklama merkezleri, hava yolları, tur operatörleri, yayla ve dağ turizminin yer aldığını söyledi.
Fuarın, katılımcının pazarlamak istediği sektöre yönelik hizmet ve ürünün tanıtımı anlamında önemli işlev taşıyacağını bildiren Tahtadelen, “Organizasyon sayesinde kazancınızı artırıp yeni yatırımlara yöneleceksiniz. Ülkemizi ve yöremizi tanıtarak kalkınmaya yardımcı olacaksınız” dedi.
Kültürel geziler arttı
Günümüzde milyonlarca insanın seyahat edebilmek, gezip görebilmek, şifalı sulardan derman bulabilmek, konaklamak, tatil yapabilmek, kültürel ve iş gezileri gibi farklı nedenlerden dolayı başka şehirlere ve ülkelere gittiklerini anımsatan Tahtadelen, dini ve kültürel gezilerin ülke genelinde yaygınlaşarak arttığını kaydetti.
Ankara’nın ziyaretçi potansiyeli çok iyi
TÜRK turizminin dünyada hatırı sayılır yere geldiğini anlatan Tahtadelen, “Ankaramız turizm alanında yılda yaklaşık 1,5-2 milyon insanımızı yurt dışı ve yurt içindeki gezilere göndererek iyi bir ziyaretçi potansiyeli barındırmaktadır. Bu potansiyel ziyaretçi kitlesinin yönlendirilmesi çok önemlidir’’ diye konuştu.
Tahtadelen, termal kaynaklar bakımından dünyada yedinci, Avrupa’da birinci sırada bulunan Türkiye’nin, yaklaşık bin 500 kaynağa sahip olmasının, termal turizme verilmesi gereken önemi gösterdiğini vurguladı.
Tahtadelen, Ankara’nın, ülkenin her yerine kısa zamanda kara ve hava yoluyla hem yurt içi hem de yurt dışından ulaşma imkanına sahip olduğuna dikkati çekti.
Başkent’in bir turizm fuarına gerçekten ihtiyacı olduğunu ifade eden Tahtadelen, Türkiye’nin sadece denizi ve kıyılarıyla değil farklı turizm değerleriyle de kendini geleceğe hazırlaması gerektiğini sözlerine ekledi.