Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
- Adalet mülkün temelidir sözü devletin, orduyla, parayla, petrolle değil adaletle yaşadığını belirtiyor.
- Adalet insanlığın varlığı ve geleceği için bu kadar önemli iken günümüzde dünyanın dört bir yanından zulüm altında inleyen mazlumların mağdurların gariplerin feryatlarını yükseliyor olması dikkat çekicidir.
- Kendilerini büyük güçlü yenilmez olarak gören kimi devletlerin diğerlerine karşı sergiledikleri zalimlikleri örtmeye artık siyasi ve diplomatik laf cambazlıkları da yetmiyor.
- Demokrasiye güvenliğe ve refaha sadece dünyanın belli toplumlarının sahip bulunduğu diğerlerinin onlara hizmet dışında önem taşımadığı çarpık anlayış artık ifşa olmuştur.
- Türkiye insanlığın bu ortak özleminin sözcüsü olarak Her platformda hak ve adalet talebini dile getiriyor.Birleşmiş Milletler kürsüsünden salondaki 200'e yakın ülkenin temsilcilerinin Gözlerinin içine bakarak ifade ettiğimiz Dünya beşten büyüktür itirazsız bunun en somut ve çarpıcı örneklerinden biridir.
- Doğu Akdeniz'deki Ege'deki faaliyetlerimizin de Özünde hak ve adalet arayışı vardır.
- Akdeniz'in zenginliklerinin üzerine adeta çökme çabası tam bir modern sömürgeciliktir.
- Tarih boyunca hep başkalarının arkasına saklanarak varlığını sürdürmüş bir Devleti önümüze atarak kendi gizli emellerini gerçekleştirmeye çalışanların yaptıkları da en büyük adaletsizliktir.
- Kendine bile hayrı olmayan bir devleti, Türkiye gibi bölgesel ve küresel bir gücün önüne atıp yem etmeye çalışmak artık komik kaçmaya başladı.
- Asırlardır Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar sömürmedik yer, katledilmedik toplum ve zulmetmedik insan bırakmayanların devri sona gelmiştir.
-Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi güçler ayrımını modern demokrasilerdeki netliğe kavuşturdu.
- Yargı, yaptığımız reformları en yoğun ve en etkin şekilde yaşandığını alanların basında geliyor.
- Attığımız her adımda demokrasinin güçlendirilmesini hak ve özgürlüklerin geliştirilmesine hedefliyoruz.
- Geçtiğimiz yıl kanunlaşan 1. Yargı paketiyle ceza adaleti sistemine dair pek çok tarihi değişikliği hayata geçirip,internet suçlarında sadece ilgili sayfaya erişimin engellenmesini mümkün hale getirerek tüm sitenin kapanmasını önüne geçtik.
- Azami tutukluluk sürelerini yeniden belirlenerek özellikle çocukları korumaya yönelik adımları attık.
- Cinsel şiddet mağduru çocuk ve kadınlar için özel görüşme odaları kullanılmasını zorunlu hale getirdik.
- Hâkimlik savcılık avukatlık ve noterlik gibi hukuk mesleklerini icra edeceklerin mezuniyet sonrası öncelikle ortak bir merkezi sınava girmesini mecburiyeti getirdik.
- 15 Temmuz darbe girişinde en çok ihracın olduğu kurumlar arasında adalet bakanlığı da vardı.
- Lekelenmeme hakkı son dönemde hukukumuza kazandırdığımız önemli ilkelerden biridir kişilerin mesnetsiz ihbarlar ve şikâyetler sebebiyle soruşturmaya maruz kalmasını engelleyerek lekelenmeme hakkına uygulamaya geçirdik.
- Yargı sistemimizin en önemli unsurlarından olan avukatlarımız ve onların meslek örgütleri olan Barolar ile ilgili bir rahatsızlığı mı da ifade etmek istiyorum.
- Şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden terör örgütü mensuplarına destek için açlık grevine giden avukatları bu kararlarından vazgeçirmek için devlet üzerine düşeni yapmıştır. Buna rağmen ısrarla açlık grevini sürdüren bir avukatın ölümü üzerine İstanbul Barosu binasına asılan pankartın şehidimizin kemiklerini sızlatmayın ötesinde anlamları olduğunu düşünüyoruz.
- Avukatların teröristlerin bu kadar pervasızca yanlarında durabilmeleri cübbeleri ile cenazesine katılabilmeleri, bildiriler yayılmaya bilmeleri kabul edilebilir davranışlar değildir.
- Terör örgütleri ile böylesine içli dışlı olan kişiler nasıl mesleklerinden man edilebiliyorsa avukatlar için de böyle bir yöntemin gerekip gerekmediği bana göre tartışılmalıdır.
Hibya Haber Ajansı