Dünya mutfağına ilgi duyan kadınlar, BELMEK’teki yemek kurslarına katılarak, farklı ülkelerin gıda malzemelerini tanıyor, yemeklerin yapımını öğreniyor. 12 yıldır BELMEK Yemek Kursu’nda görev yaptığını belirten Aygül Özdemir, eğitimlerde yemek pişirmenin yanı sıra ev ekonomisi, kişisel hijyen, masa düzeni, yemek sunumu, kuru ve yaş gıdaların korunup saklanması gibi bir çok konuda temel bilgilerin yer aldığı derslerin verildiğini söyledi. Yemek Kursu’nun haftanın 6 günü her meslekten 18 ile 70 yaş aralığındaki farklı kadın gruplarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Özdemir, “Kursumuzda her gün 5 veya 6 çeşit yemeğin hazırlanışı, pişirilmesi ve sunumu öğretiliyor. Et, balık ve tavuktan oluşan yemekler ile pastalar, tatlılar, çorbalar, açma börekler kursta yapılan çeşit çeşit yiyecekler gün sonunda kursiyerlerimiz tarafından paylaşılarak, evlere götürülüyor” diye konuştu.
GÖZ KARARI DEĞİL ÖLÇÜYLE
Lokantada yedikleri kebabın, pastaneden satın aldıkları pastaların, kıvamını tutturamadıkları çorbaların yapılışının hiç de zor olmadığını kurs sayesinde öğrendiklerini ifade eden kursiyerler, “Eskiden yapamayacağımızı düşünüp satın alarak tükettiğimiz yiyecekleri artık büyük bir ustalıkta evlerimizde pişiriyoruz” diye konuştu. Yemek kursuna Ziraat Mühendisi kızı ile birlikte geldiğini kaydeden Zeynep Yağız, büyüttüğü 4 çocuğuyla birlikte geniş kalabalık ve misafir ağırlamayı seven bir aile olduklarını belirterek, “Evimizde yemekleri yıllardır ben pişiririm ama kurs sayesinde değişik yöresel yemekleri de öğrendim. Göz kararı ile değil de ölçü kullanarak yemek pişirmenin mükemmel sonuçlar verdiğini gördüm” dedi.