Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu(TAŞFED) ve Dünya Şefler Birliği (WACS), işbirliğiyle İstanbul’da bu yıl 15’incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde, 25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2 bin aşçı ve öğrenci yarıştı. 25’i yabancı 100 jüri üyesinin katıldığı yarışmada, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (ANKÜ) 7 öğrencisiyle yer alarak 7 bronz madalyayı Ankara’ya getirdi.
ÜÇ FARKLI KATEGORİDE YARIŞTILAR
ANKÜ Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan öğrencileri 3 farklı kategoride yarıştılar. ANKÜ meslek lisesi öğrencileri Lise Düzeyi Restoran Tatlı Tabağı kategorisinde yarışan 120 öğrenci arasında 1 bronz madalya, Modern Türk Mutfağı Ekip kategorisinde 180 öğrenci arasında 3 bronz madalya, Yılın En İyi Lisesi Ekip kategorisinde 150 öğrenci arasında 3 bronz madalya alarak Ankara’ya ve okullarına bu ödülleri kazandırdılar. Okul Müdürü Sami Nurtaç Turan, “Öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attılar. Bu tür çalışmalar belli bir emek, özveri ve çabanın ürünüdür” dedi.