Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
Toplam yatırım tutarı 5 milyar 200 milyon liraya varan bu eserlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Ülkemizin ve dünyanın su konusunda derin tartışmalar içinde olduğu bir dönemde gerçekleştirilecek olan bu Su Şurayı son derece isabetli buluyorum.
Tarım ve gıda sektörümüz başta olmak üzere Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sunacağına inandığım Su Şurasının başarılı geçmesini diliyorum.
Ekonomik kalkınma ve büyüme içinde su ikamesi olmayan unsurlardan biridir. Bu ihtiyacı sürdürülebilir şekilde karşılayabilmek için mevcut kaynakları en verimli şekilde kullanmak ve israfı engellemek önem arz ediyor.
Nüfusun hızla çoğalması isim değişikliği kuraklık gibi sebeplerle insanlığın istifadesine bulunan su kaynakları günden güne azalıyor.
Bu daralma beraberinde kuraklığı yoksulluğu ve açlığı getiriyor, yine su kıtlığına bağlı olarak ekolojik denge bozulmakta biyolojik çeşitlilik kaybolmakta insanlığın gıda güvenliği tehlikeye girmektedir.
Bu vahim tabloyu sosyal düzensiz göç kıtlıktan gerilimlere kadar pek çok sebebiyet veriyor.
2025 yılına kadar su kıtlığı yüzünden 750 milyon kişinin göç edebileceği belirtiliyor. Bu karamsar tablodan ülkemizin etkilenmemesi mümkün değildir.
Biz toplumumuzdaki yaygın kanaatın aksine su zengini bir ülke de değiliz kişi başına kullanılabilir su miktarı dikkate alındığında ilişkilerimizde tehdit pazarlık aracına hiçbir zaman dönüştürmedik bunlar sonra da aynı hakkaniyetli tavrımızı İnşallah muhafaza edeceğiz.
Aldığımız tedbirlerle bu alanlara yatırım yapmayı sürdüreceğiz hedeflerimize daha hızlı ulaşabilmek ve su yönetimindeki yetki çatışmalarını önlemek amacıyla mecliste bir su kanunu günde yapılacak çalışmaların bu kanunun şekillenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.
Sadece su alanına yaptığımız yatırımların toplam bedeli 255 milyar lirayı geçiyor. Son 19 yılda çevrecilik adına 1697 yeni tesis kazandırdık.
Salgının tüm dünyada dengeleri altüst ettiği bir dönemden geçiyoruz şimdiye kadar 2800000 insanın hayatına mal olan salgın küresel ekonominin parametrelerini de kökten değiştirmiştir.
Bu süreçte gıda güvenliğinin stratejik önemi de görülmüştür. Sağlık gibi tarımında ihmale gelmez bir alan olduğu gerçeği kendini bir kez daha öne çıkmıştır.
Geçen yıl tarım sektöründe %4.8 gibi önemli bir büyüme rakamına ulaştı.
Çiftçileri unuttunuz, bakmadınız diyen birileri var ya resmi rakam veriyorum buyrun üreticilerimize toplam 24 milyar lira tarımsal destek sağlayacağız İnşallah çalışmalarımızı arttırarak yerli ve milli üretim anlayışıyla tarımda büyümeye ve yeterliliğimizin güçlendirmeye devam edeceğiz.
Hibya Haber Ajansı