Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Narin Güran Davasında İkinci Gün
Narin Güran Davasında İkinci Gün
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
HABERLER>EKONOMİ
1 Mayıs 2021 Cumartesi - 12:13

Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

Haftanın son işlem gününde, küresel piyasalarda endeks ve endeks vadeli işlem sözleşmeleri fiyatlama davranışlarına bakıldığında kısa vadede ayrışmanın devam ettiği izleniyor.

Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

Haftanın son işlem gününde, küresel piyasalarda endeks ve endeks vadeli işlem sözleşmeleri fiyatlama davranışlarına bakıldığında kısa vadede ayrışmanın devam ettiği izleniyor. VIX endeksinde yukarı yönlü eğilim kısa vadede risk iştahını kısmen baskılayabilir. BİST-100 endeksi gün içerisinde 1396-1405 bölgesi aralığında hareket ettiği izleniyor. 5 yıllık CDS risk priminde yaşanan yukarı yönlü eğilim ve Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı endeks fiyatlamalarını baskılamaya devam ettiği görülüyor. Küresel piyasalarda doların G-10 ve GOÜ para birimlerinin birçoğuna karşı değer kazandığı görülüyor. Türk Lirası’nın dolara karşı aynı kategoride değerlendirildiği gelişmekte olan ülke para birimlerinde yaşanan değer kayıplarının TL fiyatlamaları üzerinde olumsuz etkileri izleniyor. Günün geri kalanında, sakin veri akışı takip edilecek.

 

Satır Başları:

· BİST-100 endeksinde gün sonuna doğru psikolojik seviyesi olan 1400 değeri civarında hareketine devam ediyor. Gün içerisinde, endeks fiyatlamalarının dar bant aralığında hareket ettiği görülüyor. 5 yıllık CDS risk priminde yaşanan yukarı yönlü eğilim ve Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı endeks fiyatlamalarını baskılamaya devam ettiği izleniyor.

· Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2021 yılı Mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %42,2 artarak 18 milyar 984 milyon dolar, ithalat %25,6 artarak 23 milyar 637 milyon dolar olarak gerçekleşti. Mart ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre %14,9 azalarak 5 milyar 469 milyon dolardan, 4 milyar 653 milyon dolara geriledi.

 · ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, kişisel gelirler Mart ayında bir önceki aya göre % 21,1 ve kişisel giderler % 4,2 artış gösterdi.

· ABD’de açıklanan Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Endeksi (PCE) verisi Mart ayında bir önceki aya göre % 0,5 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 2,3 artış gösterdi. Gıda ve Enerji kalemlerinin hariç tutulduğu Çekirdek PCE Mart ayında bir önceki aya göre % 0,4 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 1,8 artış kaydedildi.

· Euro Bölgesi’nde açıklanan öncü Tüketici Fiyat Endeksi verisinde Nisan ayında bir önceki aya göre % 0,6 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 1,6 artış kaydedildi.

· Euro Bölgesi’nde açıklanan öncü GSYH verisine göre, bölge ekonomisi yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre % 0,6 ve bir önceki yılın aynı çeyreğine göre % 1,8 daraldı.

· Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rus aşısı Sputnik V'nin acil kullanımına onay verildiğini açıkladı.

 

BIST 100

BIST100 endeksi gün içerisinde en yüksek 1405 en düşük 1396 seviyelerini gördü. BIST100 endeksinde fiyatlama davranışlarında anlık olarak 1400 bölgesi civarında hareket ettiği izleniyor. Destek: 1390- 1370 Direnç: 1411- 1418

 

Şirket Haberleri

KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( KAREL): JCR Eurasia Rating A.Ş. Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin uzun vadeli ulusal notunu AA- ve kısa vadeli ulusal notunu A1+ olarak belirlemiştir. Bu iki not da JCR-ER'in rating notasyonunda "Geri Ödeme Kapasitesi Çok Yüksek" şeklinde tanımlıdır ve yatırım yapılabilir seviyeyi ifade etmektedir. Diğer yandan, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notları, Türkiye Cumhuriyeti ülke notlarıyla sınırlandırılan "BB+/Negatif" olarak belirlenmiştir. (Kaynak: KAP)

SARKUYSAN ELEKTROLİTİK BAKIR SANAYİ VE TİCARET A.Ş.(SARKY): Şirketimizin JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından gerçekleştirilen kredi derecelendirme süreci tamamlanmış olup, Şirketimizin Uzun Vadeli Ulusal Notu "A+ (Trk) / (Stabil Görünüm)", Kısa Vadeli Ulusal Notu ise "A-1 (Trk) / (Stabil Görünüm)" olarak belirlenmiştir. Uzun Vadeli Uluslararası Yerel ve Yabancı Notlar ise Türkiye Cumhuriyeti ülke tavanı olan "BB+ / (Negatif Görünüm)" olarak eşleştirilmiştir. (Kaynak: KAP)

 

USDTRY

Haftanın son işlem gününde, Türk Lirası’nda yaşanan zayıf görünüm nedeniyle kur fiyatlamalarının geniş bant aralığında hareket ettiği görülüyor. Kurun ilk direnci 8,3600 seviyesi olarak takip edilebilir. Destek: 8,1800 – 8,1200 Direnç: 8,3600 - 8,4000

 

EURTRY

Haftanın son işlem gününde, EUR/TRY paritesi fiyatlamalarında TL’de yaşanan zayıf görünüm nedeniyle paritenin fiyatlamalarda geniş bant aralığında hareket ettiği izleniyor. Paritenin ilk direnci 10,0500 seviyesi olarak izlenebilir. Destek: 9,9000 - 9,8400 Direnç: 10,0500 – 10,1000

 

EURUSD

EUR/USD paritesi gün içerisinde, küresel piyasalarda görece dolarda yaşanan değer kazanımı ile birlikte paritenin 1,2060 seviyeleri civarını kadar gerilediği görüldü. Kurun ilk desteği 1,2000 seviyesi olarak izlenebilir. Destek: 1,2000 - 1,1920 Direnç: 1,2170 - 1,2200

 

 

XAUUSD

Gün içerisinde dolarda yaşanan değer kazanımı ile birlikte kıymetli metalin 1.764 seviyeleri civarına kadar gerilediği görülüyor. Ons Altının ilk desteği 1.750 seviyesi olarak takip edilebilir. Destek: 1.750 – 1.740 Direnç: 1.780 – 1.790

 

BRENT

Haftanın son işlem gününde, Brent petrolün fiyatlamalarda geniş bant aralığında hareket ettiği görüldü. Şu saatlerde emtianın 66,50 seviyesinde hareket ettiği izleniyor.

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Enflasyon ve TCMB kararı
 
Göz sağlığınız için tam kapanma sürecinde bu önerilere dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enflasyon ve TCMB kararı
Küresel piyasalarda risk algısı pozitif olurken, yatırım hikâyesi olarak ...
Çekler 1 ay bankalara ibraz edilemeyecek
30 Nisan ile 31 Mayıs arasındaki çekler bankalara ibraz edilemeyecek.
Ekonomik gelişmeler
Endeks, açıklanan güçlü finansal sonuçlar ile günü pozitif kapatmayı başardı. ...
 
Enflasyon raporu sonrasında yurt içinde olumlu hava korundu
Enflasyon Raporu toplantısında TCMB yılsonu enflasyon tahminini yukarı ...
TL mevduat faizleri azaldı, TL kredi faizleri arttı
Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 23 Nisan haftasında ...
TCMB'nin enflasyon raporu toplantısı
Fed beklentilere paralel faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, Fed Başkanı ...
 
Küresel piyasalar
Dün piyasalarda neler oldu? Dün ABD piyasaları, FOMC toplantısında Fed ...
Piyasalarda mali paket heyacanı
Fed toplantısında negatif bir sürpriz çıkmadı. Büyümenin canlanmasına ...
Global piyasalar FED toplantısına odaklandı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın ikinci işlem gününü % 1,31 ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri