Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2025'te Kardeşlik ve Barış için Adımlar Atacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2025'te Kardeşlik ve Barış için Adımlar Atacağız
Üç Aylar 2 Ocak'ta Başlıyor
Üç Aylar 2 Ocak'ta Başlıyor
Erdoğan, 2024 Yılında Yapılan Hizmetleri Paylaştı
Erdoğan, 2024 Yılında Yapılan Hizmetleri Paylaştı
2025 Bütçesi Yayımlandı
2025 Bütçesi Yayımlandı
Gürz-34 Operasyonlarında 536 Şüpheli Yakalandı
Gürz-34 Operasyonlarında 536 Şüpheli Yakalandı
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
1 Nisan 2010 Perşembe - 19:18

P&G ve MEB'den hijyen işbirliği

''Gençlerde hijyen ve cilt sağlığı bilincinin geliştirilmesi'' programı başlatıldı.

P&G ve MEB den hijyen işbirliği

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Procter&Gamble'ın (P&G) Gillette markası sponsorluğunda imzalanan protokol kapsamında ''Gençlerde hijyen ve cilt sağlığı bilincinin geliştirilmesi'' programı başlatıldı.

Mart ayı başı itibarıyla başlatılan program ile her yıl yaklaşık 1 milyon öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Eğitim, 2009-2010 öğretim yılında 26 ildeki 3 bin 265 okulda başlayacak. 2010-2011 öğretim yılı kapsamında 28 ilde 3 bin 598 lise ve dengi okula ulaşılması amaçlanıyor.

Program kapsamında, 2009-2010 öğretim yılı içinde yaklaşık 500 bin erkek ve 400 bin kız öğrenciye eğitim verilecek.

Eğitim çerçevesinde 9 ve 10. sınıf öğrencileri, hijyen ve kişisel bakımın önemi konusunda bilinçlendirilecek.

Gençlere yönelik genel ergenlik dönemi, derinin yapısı, derinin özellikleri, ergenlik döneminde sık görülen cilt sorunları, beden ve cilt sağlığı, saç ve yüz sağlığı, bıyık ve sakal, tıraş olurken dikkat edilecek hususlar, el ve ayak sağlığı, beden takıları ve dövmeler, güneş etkileri ve güneşten korunma yolları, güneşten koruyucu ürünlerin kullanımı, sağlıklı olmanın ve bakımlı görünmenin yolları konularında bilgilendirme yapılacak.

Eğitim sırasında kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı hazırlanmış kitapçıklar ve VCD'ler dağıtılırken, eğitim içeriğinin oluşturulmasına Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı bölümünden Prof. Dr. Hilal Özcebe, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji bölümünden Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir, Ankara Üniversitesi Pedagoji ve Ergen Psikolojisi bölümünden Prof. Dr. Figen Çok ile uzman Halil Polat destek verdi.

Projeye ayrıca İbrahim Kutluay, Acun Ilıcalı, Nihat Kahveci, İbrahim Toraman, Derya Büyükuncu, Semih Saygıner ve Selçuk İnan, kişisel hijyen ve bakımın kendi hayatları için ne kadar önemli olduğunu anlatarak gönüllü destek verdi. Verilmek istenen mesajlar, sınıflarda öğrencilere gösterilmek üzere video şeklinde hazırlandı.

Program kapsamında şimdiye kadar 950 okulda 371 bin öğrenciye eğitim verildi.

-''EĞİTİMDE İLK DEFA BU KONUYA EL ATILIYOR''-

MEB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Nezir Kahraman, programa ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin daha çok ergenlik çağındaki cilt sağlığını ilgilendirdiğini, program dahilinde bir kente gidildiğinde oradaki bütün ortaöğretim okullarının taranacağını söyledi.

Ortaöğretimde 13 bin 776 okulda 3 milyon 5 bini erkek ve 2 milyon 455 bini kız olmak üzere toplamda 5 milyon 460 bin öğrenci bulunduğuna işaret eden Karaman, ''Proje ile Türk milli eğitiminde ilk defa bu konuya el atılıyor. Öğrencilere çok cazip ve çekici geliyor'' diye konuştu.

Programın sadece hijyen ve cilt sağlığı konusunda değil, psikolojik yönden de çok faydası olacağını dile getiren Karaman, ''Saçı sakalı düzgün olan çocuk kendini daha toparlayacak, güveni artacak'' dedi.

-''GÖRÜNÜMÜN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞU DÖNEMDEN GEÇİYORLAR''-

P&G Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Hayrünnisa Aligil de her yıl yaklaşık bir milyon öğrenciye ulaşma hedefleri bulunduğunu bildirdi.

Ergenlik döneminin, üstünde önemle durulması gereken bir süreç olduğuna dikkati çeken Aligil, öğrencilerin sağlıklı, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerinde bu dönemde alacakları kişisel bakımla ilgili öneri, destek ve bilgilerin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Programın şimdiye kadarki uygulaması sırasında erkek öğrencilerden daha çok sivilce ve sakal, kız öğrencilerinden de sivilce konularında sorular geldiğini belirten Aligil, eğitimlerin eğitim fakültesi mezunu uzmanlar tarafından sınıflarda yüz yüze bir ders saati boyunca sunumla verildiğini kaydetti.

Öğrencilerin ergenlik döneminde görünümün çok önemli olduğu bir dönemden geçtiklerinin altını çizen Aligil, ''Bu öğrenciler, birazcık da bizim uğraştığımız bir hedef kitle. Dolayısıyla isteklerinin, beğenilerinin, sorunlarının ne olduğunu yakından irdelemiş oluyoruz'' diye konuştu.

 

 
Saç dökülmesi dikkat ister
 
Semâzen ve Gezegen
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saç dökülmesi dikkat ister
Saç dökülmesi sağlık için de tehlike sinyali olabilir.
Susuzluğa Mars çözümü
Mars teknolojisi, su bulunmasına yardım edebilir mi?
Bir sigarada 4 bin zehir var
Sigarada bulunan maddeler ve kullanım alanları sizi çok şaşırtacak...
 
Bir karides bilimi şaşırttı
Antarktika'daki buzuların altında hayat olmadığını iddia ediliyordu ancak...
Dâhi Türk'ün son bombası
Prof. Günel, anevrizma ve beyin kanamalarıyla ilgili çok önemli buluşunu anlattı:
Darwin’in doğum yılı TÜBİTAK’ta böyle kutlandı
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi’nin son sayısında yaşanan "Darwin krizi" ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri