Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
11 Haziran 2009 Perşembe - 05:45

Romatizma ve damar hastalıklarının ilacı

Çileğin şu anda tam mevsimi… Hele de kendi bahçenizde yetiştirmişseniz, bol bol çilek tüketin…

Romatizma ve damar hastalıklarının ilacı

En başta romatizma için mucize etkileri var… Sadece bu da değil elbette bakın o küçük kırmızı tatta ne şifalar saklı;

-Çilek diş taşlarından doğal yöntemle kurtulmanın formülünü taşıyor. İçinde bulunan çeşitli asitler diş diplerinde biriken taşları eritir. Bunun için yapmanız gereken, çilek mevsiminde günde 3-4 defa 1 fincan taze sıkılmış çilek suyu ile dişlerini fırçalamak.

-Çilek aynı zamanda güzellik kaynağı… Yüz ve boyunda kırışan kısımlara sürülen çilek losyonu, tazelik ve pembe bir renk sağlar. Losyon nasıl hazırlanacak diyorsanız, doktor tarifini verelim;

-Çilek losyonu: Bunun için 5-6 tane çilek bezde sıkılır. Bir yumurta akı çırpılarak ilave olunur ve tekrar çırpılır ve bu sırada 20 damla gülsuyu ilave edilir. Hazırlanan losyon tampon yapılarak boyuna sürülür. 1 saat beklendikten sonra içine 15 gr yemek sodası konulmuş 1 litre ılık su ile yüz ve boynunuzu silin.

-Kuru cildin dermanı: Çilek kuru ciltleri besler ve pul pul olup dökülmesini önler. Bunun için özel bir maske hazırlanması gerekiyor. Bu maske aynı zamanda yüzdeki kırışıklıkları da yok eder…

-Kuru ciltler maske hazırlanışı: Bir avuç taze çilek ezilip yulaf unu ile birlikte karıştırılır. Bir adet yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı yoğurt çırpıldıktan sonra çilek hamuruna eklenir, krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

-Çilek, çocuk ve büyüklerde bağırsak kurtlarını dökmede birebirdir… Bunun için sabah aç karnına bolca çilek yenilmesi öneriliyor. Öğlene kadar da üzerine başka bir şey yemeyin… 3 gün buna devam ettiğinizde bağırsak kurtları sorunu halloluyor.

-Çileğin kök ve yaprakları da çok faydalıdır… Hazırlanacak çilek çayı mafsal iltihabı, damar sertliği ve yüksek tansiyonun dermanı… Böbrekteki kum ve taş dökümü için de çok yararlıdır…

Bu sıvının hazırlanışı şöyle; 300 gr yaprak ve kök 1 gece ıslatılır. Ertesi gün 1 litre suda 20 dakika kaynatılır… Elde edilen sıvı çay gibi tüketilebilir. Bu sıvı hastaların bolca terlemesini sağlar, karaciğerin şişliğini de giderir…

-“Çilek aynı zamanda vücuttaki tüm salgı bezlerini mükemmel bir ahenkle çalıştırır… Bu da sizi zinde ve kuvvetli yapar… “

-“Çilek iyi bir idrar söktürücü… Üre asidi ve ürat tuzları birikintilerini, vücutta birikmiş zehirli maddeleri dışarı atar.

-Romatizmaya derman: Çilekte diğer meyvelerde bulunmayan salisilik asit vardır. Bu romatizma ilacının esas maddesidir. Romatizma mafsal iltahabı (Artarit) eklemlerde ürat birikmesi (damla hastalığı),damar sertliğini önler, varsa zamanla bunların geçmesini sağlıyor.

-Çilek damarları temizler ve vücuttaki fazla suyu atarak yüksek tansiyonu düşürüyor.

-Karaciğerin iyi çalışmasını sağlar. Safra salgısını da artırır. Böbrekte oluşan kum ile safra taşını döker… Tekrar oluşmasını da engeller…

- Hazma yardımcıdır, aynı zamanda iyi bir iştah açıcıdır. Mide ve bağırsakları çalıştırır. Özellikle suyu bağırsaklardaki zararlı mikropları öldürür. Bağırsak bakterilerinin zehir saçmasını önler.

-Karındaki pekliği gideren çilek, bağırsaklardan kanın zehirlenmesini önler… Bu da cildin sivilcelerle dolmasının önünü kapar… Yani dolaylı olarak sivilcesiz bir cildin anahtarı da çilektir…

-Çilekte neler var?
100 gr. çilekte 59 mg. C vitamini, (bu oran limondan bile fazla) 1 mg. sodyum, 174 mg. potasyum, 21 mg. kalsiyum var. Kalorisi ise 37. Eğer diyet yapıyorsanız, nasılsa meyvedir, bir şey yapmaz diyerek bol bol da yemeyin.

-Çileğin hazmı zordur. Midesi hasta ya da tembel olanlar çileğin suyunu içmeliler. Bu gibi rahatsızlıkları olanlar frenk üzümü ile karıştırarak az miktarlarda yerlerse kolay hazmederler. Cilt hastalığı olanlara kaşıntı yapabilir.

 
Meclis fena karıştı, seviye yerlere indi
 
5 yıl erken emekliliğin formülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis fena karıştı, seviye yerlere indi
Meclis'te vekiller birbirine girdi, hakaretler havada uçuştu.
2050 yılının Türkiye haritası
21. yüzyılın yeni büyükleri...
Çaktırmadan 1000 TL'lik kıyak!
Gelir Meclis Genel Kurulunda görüşülen kanun tasarısı, tasarıyı kaleme ...
 
Cadde ortasında 5 idam
İran'da 5 kişi cadde ortasında idam edildi. Çevredekiler korkunç olayı ...
Birleşmeye yeni formül
Anavatan Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, ...
Behiç Kılıç Yazdı...
Kurtuluş Savaşında da haindiler!..
 
Şok! Hac iptal olabilir
Domuz gribi bu kez hacı adaylarını tehdit ediyor. Bu yılki haccın iptali ...
Zorunlu eğitim 32 ilde 9 yıl oldu
Nimet Çubukçu MEB bakanı olur olmaz projelerini hayata geçirdi. 32 ilde ...
Benzin fiyatı aslında ne olmalı?
Dünyanın en pahalı benzini bizde. Artık vatandaş korkar oldu. Peki gerçekte ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri