Balcı, Federasyon Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, ekmeğin 2002 yılından 2008'e kadar 200 gram olarak, 2008'de 300 gramdan başlayarak 50'şer gram ve katları olarak üretildiğini hatırlattı.
Günlük 90 milyon 900 bin adet ekmek üretildiğini belirten Balcı, yapılan çalışmalarla günlük ekmek israfının 6 milyondan 4 milyon 900 bin adede kadar düşürüldüğünü kaydetti.
Tüketicilerden gelen 200 gramlık ekmek talebine dikkat çeken Balcı, yeni düzenlemede ekmeğin 200 gramdan başlayarak 10 gram ve katları olarak üretilebilmesi için çalışma yapıldığı vurgulayarak "10 gram ve katları olarak yapılmasına sebep; ekmekte bir fiyat değişikliğine gidilmesi durumunda, 400 gram ekmeği 350 grama düşürmek zorunda kalmayarak enflasyon oranında gerekirse 20-30 gram aşağı çekerek uygulamanın daha sağlıklı olacağı göz önünde bulundurulmuştur" diye konuştu.
Büyükşehirlerde vatandaşların 200 gram ve 400 gram arasında değişen ekmek alabileceğini ifade eden Balcı şunları söyledi:
"Kesinlikle gizli bir zam söz konusu değildir yani 200 gram ekmek üreten bir işletmenin gizli zam yapması söz konusu değildir. Ekmeğin fiyatına bakacağımız zaman kilogram fiyatını baz alırız yani bugün ekmek 200 gram da olsa kilogram fiyatının 5 liranın üzerine çıkması söz konusu değildir."
Balcı, bugün itibarıyla 2018'in 6. ayına kadar kilogramı 5 liranın üzerinde ekmek fiyatının söz konusu olmadığını da vurguladı.