Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık 'Ankara fırıncıları olarak bu zor zamanda üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. Yeteri kadar un stoklarımız ve un toptancılarında uzun süre yetecek unumuz mevcuttur. Gece gündüz çalışarak Ankara halkını ekmeksiz bırakmayacağımızı kamuoyuna duyururuz' dedi. Alnıaçık aldıkları tedbirleri şu şekilde açıkladı:
Fırınlarımız tüm alanları kapsayacak şekilde dezenfekte edilmiştir. Hijyen kontrolünden geçirtilmiştir.
Fırın işçileri sendikası TEK-GIDA İŞ Sendikası ile odamızın ortaklaşa çalışması ile işçi sağlığı kontrolleri yapılmıştır.
Tüm işçilerin fırına girişlerinde ateş ölçümü yapılmaktadır.
Gıda mühendislerimizin kontrolünde ekmeğe dokunulmamasını sağladığımız yeni bir üretim modeline geçilmiştir.
Ayrıca işçiler de koronavirüse karşı bilinçlendirilmiş bu bilinçle üretime geçmesi sağlanmıştır.
Fırınlarımız işçi sağlığı ve işçi güvenliği ile hijyen kontrolü yapan firmalarla anlaşmalıdır. Bu firmalar ile korona virüse karşı ortaklaşa hareket edilmektedir.
Ankara Fırıncılar Odası olarak her gün denetim yapmaktayız.
Bu tedbirlerle 250-320 derecede pişen ekmeğe virüs bulaşma riski ortadan kaldırılmıştır.
Vatandaşlarımızın da ekmeği seçmek için ekmeğe dokunması engellenmiştir. Son kullanıcıya da ekmek poşetle sunulmakta veya eldivenle poşetlenmesi sağlanmaktadır.