Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
4 Nisan 2010 Pazar - 18:25

Ankara'da Japon Savunma sanatları sergisi

Türk Japon Vakfı, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği ve CEPA Alışveriş merkezinin işbirliğiyle ''Japon Savunma Sanatları Ruhu'' Sergisi açıldı.

Ankara da Japon Savunma sanatları sergisi

CEPA Alışveriş merkezinde izlenime sunulan serginin açılışında konuşan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, bu yılın Japon Türk dostluk ilişkisini daha da geliştirmek amacıyla ''2010 Türkiye'de Japon yılı'' olarak kutlandığını belirterek, bu çerçevede açılan sergide geleneksel Japon kültürlerinden biri olan Budo'nun (bir çeşit savunma sanatı) tanıtılacağını söyledi.

Savunma sanatlarının aslında düşmanı alt eden bir teknik olarak ortaya çıktığını ifade eden Tanaka, ancak zaman içinde savuma tekniği çalışmalarıyla savaşçının her zaman savaşa hazır olmasını ve duygusal açıdan güçlü bir karakter kazanmasını sağlayan manevi yüzünün baskın hale geldiğini ve buna ''Budo'' denildiğini bildirdi.

Savaşçı sınıfının yok olduğu dönemde dahi adaba önem veren etnik bakışı ile savunma sanatları ruhunun Japonların çoğuna miras kalmış bir kültür olduğunu belirten Tanaka, şunları kaydetti:

''Geçtiğimiz 28 Martta İstanbul'da Türkiye Kendo şampiyonası düzenlendi. Japon savunma sanatlarının Türk insanını da etkilediğini ve sevdiklerini hissettim. Bugün ki sergimizde savaşçıların en etkin olduğu 14. ve 16. yüzyılda kullanılan zırh ve miğfer gibi korumalıklar ağırlıkta olup, bir tarafıyla o zamanki savaşçı ruhunu tanıtmasının yanında çağdaş savunma sanatları grubu da tanıtılacaktır. Açtığımız sergiyle savunma sanatları ruhunun günümüze nasıl miras kaldığı konusunda bilgi sahibi olunacaktır.''

CEPA AVM Genel Müdürü Atilla Işıldar ise konuşmasında, ziyaretçilerin alışveriş ihtiyacını karşılamanın yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklerle alışverişe gelen kişilerin bilgi birikimlerini artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Bu amaç doğrultusunda bugüne kadar birbirinden farklı birçok sergiye ev sahipliği yaptıklarını anlatan Işıldar, bugün açılışı yapılan Japon Savunma Sanatları Ruhu sergisinin ise Japon kültür değerlerini anlamak ve anlatmak adına özel bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getiren Işıldar, ''Bu sergiyle geleneğinden teknolojisine her zaman kendimize yakın hissettiğimiz ve sempati duyduğumuz Japonya'nın kültür değerlerini tanıma fırsatı bulacağız. Sergi 18. yüzyıl ortalarına kadar aktif olarak süregelen Samuray kültürüne ve tarihten gelen, günümüzde de geçerli Budo, yani savunma sanatlarına dair ritüellere sinemanın büyüsü içinde tanık olanlara birebir tanışmak açısından önemli bir fırsat sunacak'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Japon savunma sanatçıları özel giysileriyle dövüş sanatından bazı teknikleri uygulamalı olarak gösterdi. Gösteri AVM'ye gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle izlendi.

18 Nisana kadar açık olacak sergide, Japon kültürüne özgü uygulamalar arasında yer alan origami, manga, katagana, aikido, kendo, bukiwasa ile 5 dakikada Japon dili eğitimi gibi etkinlikler yer alacak.

 
Kazak'lar Ankara Savaşını inceliyor
 
Gökçek’i kızdıracak rapor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlere taş çıkarttılar
Ankara havalarını bilmeyenler bile duyduklarında bir yerleri gayri ihtiyarı ...
Ehliyetler 5 yılda bir değişecek
Sürücü belgeleri AB ile uyumlu hale getiriliyor. Bir ömür boyu tek bir ...
Havzada yetişen 16 ürüne destek
Havzalarda 2010 yılında üretilerek satışı yapılan, yağlık ayçiçeği, kütlü ...
 
Dolandırıcıların yeni taktiği
Firmaların kampanyalarını fırsat bilen dolandırıcılar, şimdi de cep telefonlarına ...
Hızlı tren bir yaşında
İstanbul Hızlı Tren Proje’sinin Ankara-Eskişehir kesiminde 13 Mart 2009’da ...
Mucize buluşa büyük destek
Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’nin (UNAM), ...
 
İstiklal Marşı için yarıştılar
Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları tarafından İstiklal Marşı’nın kabulü ...
Sağlık ocağı yenilendi
Melek İpek tarafından yenilenen Gölbaşı İncek Ali İpek Sağlık Ocağı, Devlet ...
Yılın Prestij Ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi’nin verdiği ‘Yılın ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri