Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
7 Eylül 2011 Çarşamba - 10:06

Ankara'da yürek yakan cenaze

Tunceli'deki hain saldırıda şehit düşen komiser Cem Kerman'ın anne ve babası, cenaze töreninde oğullarının fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü.

Ankara da yürek yakan cenaze

Komiser Cem Kerman, Dilay Turan Kerman'la geçen yıl tanışıp evlendi. Öğretmen eşi Tunceli'ye atanınca, o da tayin isteyip peşinden gitti. Dilay Kerman, pazar akşamı halı saha maçına çıkan eşini yalnız bırakmadı. Genç çift, PKK'lı teröristlerin hain saldırısında birlikte şehit düştü. Cem Kerman memleketi Edirne'de, Dilay Kerman ise Ankara'da toprağa verildi.Tunceli'de şehit düşen Komiser Cem Kerman memleketi Edir-ne'de, eşi Dilay Turan Kerman ise Ankara'da gözyaşlarıyla defnedildi. Şehit komiserin acılı anne, baba ve ağabeyinin tabuta dokunuşları, cenazeye katılanların yüreklerini dağladı. 
Terör örgütü PKK'nın Tunceli'de halı saha maçı yapan polislere yönelik hain saldırıda şehit düşen komiser Cem Kerman (27) ile maçı izleyen öğretmen eşi Dilay Turan Kerman'ın cenazeleri toprağa verildi. Cem Kerman memleketi Edirne'de, eşi ise Ankara'da defnedildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenlerinde şehitlerin yakınları sinir krizi geçirdi. 
Cem Kerman'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, helallik için Edirne Selimiye Devlet Hastanesi'nden alınarak, Asmalımescit Sokak'taki baba ocağına getirildi. Daha sonra da valilik önünde resmi tören düzenlendi. Güçlükle ayakta durabilen anne Gülsen, baba Ercan ve Amerika'da yaşayan genetik mühendisi ağabey Bilal Kerman taziyeleri kabul etti. Atatürk işlemeli kravat takan baba Kerman, oğlunun en son okuduğu 'Polisçe' adlı kitabı elinden düşürmedi. Ercan Kerman, konuşmasını, 'kahrolsun PKK şekline dönüştürmeyeceğini' söyleyerek sözlerine başladı. Şehit babası, "Cem 3 yıldızlı bir dalgıç, bir oryantiring sporcusuydu, zekiydi. Evladımı kaybettim ama esas kaybeden vatanımız. Halkımız şehit cenazelerinde duyarlı değil, bir dizide onun beğendiği kahraman öldüğünde oturup ağlıyor, ama şehit cenazesine duyarsızız." dedi. Edirne Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı da vatan hainleriyle mücadeleyi, bedeli ne olursa olsun kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Konuşmaların ardından Edirne Müftü Yardımcısı Yusuf Tuna dua etti. Şehidin cenazesi daha sonra Selimiye Camii'ne götürüldü. Gülsen Kerman, 'Yavruma eşlik edeceğim.' diyerek valilik bahçesinden yaklaşık 1,5 kilometre uzaktaki camiye kadar cenaze aracının arkasından yürüdü. Anne, baba ve ağabeyin musalla taşına tabuta dokunuşları cenazeye katılanların yüreklerini dağladı. Edirne Müftü Vekili Yusuf Tuna'nın kıldırdığı cenaze namazı sonrası, şehit komiser Kerman'ın naaşı, Buçuktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. 
Cem Kerman'ın öğretmen eşi Dilay Turan Kerman'ın cenaze namazı ise Ankara Kocatepe Camii'nde kılındı. Cenaze götürülürken anne Havva Turan bayıldı. Müdahale eden sağlık ekipleri Turan'ı ambulansla hastaneye kaldırdı. Daha sonra da Dilay Turan Kerman'ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine Meclis Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile milletvekilleri de katıldı.

 
Ankara Siteler esnafı çıkış yolu arıyor
 
Veli şikayetlerine yazılı cevap verilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teknopark’ta sona gelindi
Yenimahalle Belediyesi’nin Çayyolu’nda yapımına başladığı Teknopark’ta sona gelindi.
Ankara'da örnek minibüs şoförü
Minibüs şoförlüğü yapan Gökhan Gülyurt aracında unutulan 60 bin TL değerinde ...
TOKİ’den Mamak’ta yeni konut projesi
Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), 7 ilde yoksul vatandaşlar için satışa sunacağı ...
 
Beypazarı festivale hazır
Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, şehir hayatının koşturmacasından ...
Mobilyanın merkezi Siteler çıkış yolu arıyor
Türkiye mobilya sektörünün kalbi olarak tanımlanan Ankara Siteler’de firmalar, ...
Mogan kuruyor
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Başkent Ankara için büyük bir ...
 
Akçay engelli ve yaşlıları ağırladı
Büyükşehir Belediyesi başarılı öğrenciler, engelli ve 60 yaş üstü başkentlileri ...
Bakanlıklar binalarını da yeniliyor
Kamudaki yeniden yapılandırmanın ardından, yeni kurulan ya da adları değiştirilen ...
Üretici tedirgin verim azalıyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gübre fiyatlarında geçen yıla göre ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri