Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>HABER YORUM
11 Nisan 2013 Perşembe - 09:39

Ankara'nın sosyal caddeleri

Havaların ısınmasıyla birlikte Başkent’in sosyal hayatının attığı mekanlar da dışarı taşınmaya başladı. Bahçe ve teraslarında hizmet vermeye başlayan kafeler ve restoranlar, kimi zaman Ankara manzarasını kimi zaman da yeşillikler içindeki bahçesini müşterilerine sunuyor.

Ankara nın sosyal caddeleri

Güneşin sıcak yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde, Ankara’da sosyal hayat da adeta bahar havası yaşıyor. Güneşli havayı fırsat bilen Ankaralıların bir kısmı cadde ve sokaklarda gezinmeyi tercih ederken, bir kısmı da restoran ve kafelerin botanik bahçesi kıvamındaki bahçe ve dış mekanlarında vakit geçirmeyi tercih ediyor. Ankaralıların dışarıda vakit geçirmekten en çok keyif aldığı cadde ise hiç şüphesiz ki Tunalı Hilmi.
Kuğulu Park’tan başlayarak, Bestekar Sokak’a doğru uzanan rota boyunca rengarenk vitrinli mağazaları izleyebilir, farklı tarzda müzik yapan onlarca sokak müzisyeni dinleyerek günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Cadde üzerinde yapılan dinlendirici bir yürüyüşün ardından da Kuğulu Park’ta verilen mola, birçok Ankaralının vazgeçilmezleri arasında. Caddede hizmet veren kafeler ve restoranlar da, hem gündüz saatlerinde hem de gece saatlerinde keyifli vakit geçirilebilir.

ESKİ GÜNLERİNDEN UZAK

Son birkaç yıldır Ankara eğlence hayatının kalbinin attığı Filistin Caddesi, eski günlerinden uzak olsa da caddede hizmet veren kafe ve restoranlar, sabahın erken saatlerinden gece geç saate kadar çok sayıda Ankaralıyı ağırlıyor. Yıllardır bitmek bilmeyen enerjisi ile Bahçelievler, Ankara’nın en gözde semtlerinden biri. Bahçelievler, gün boyu alış veriş yapmak ve gezmek isteyen binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Akşamları ise canlı müzik yapan mekanlarla birlikte, caddeyi ziyaret edenler eğlenceye doyuyor. Özellikle 7. Cadde ve 3. Cadde gençler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bahçelievler’de, 18.00’den sonra yoğunlaşmaya başlayan trafik, gece 02.00’ye kadar devam ediyor.

SADECE EĞLENCE

Sadece eğlence mekanlarının yer aldığı Çayyolu Park Caddesi, özellikle hafta sonları büyük rağbet görüyor. Restorandan kafeye, gece kulübünden puba kadar geniş bir yelpazede mekanların bulunduğu Park Caddesi’nde her türlü zevke göre eğlenceyi bulmak mümkün. Bestekar Sokak’ın yaklaşık 300 metrelik bölümünde, hemen hemen her tür eğlenceye hitap eden, birbiriyle iç içe geçmiş 20’nin üzerinde mekan bulunuyor.

KAFE KÜLTÜRÜ ÖNEMLİ

Ankara’da kafe kültürünün yerleşmesinde önemli rol oynayan Arjantin Caddesi, özellikle kafeleriyle Ankara sosyal hayatındaki önemini koruyor. Balgat’ta bulunan Çukurambar semti de, Oran’daki milletvekili lojmanlarının yıkılmasının ardından, deyim yerindeyse milletvekillerinin göz bebeği oldu. Pek çok vekil, Oran’dan Çukurambar’a taşındı. Semtin bir anda yıldızı parladı. Devasa büyüklükteki binalar ve lüks konutlarla cazibe merkezi olan semtte, gözde restoran ve kafeler de şube açmaya başladı. Ankara’nın merkezi konumundaki Kızılay ise onlarca sokak ve caddesinde hizmet veren yüzlerce mekanla, şehrin enerjisini yansıtıyor.

 
 

 
Keçiören indirdi!
 
Ankara'da gastronomik yolculuk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da Birinci yılın ismi Gülşen
Sieti 34, kuruluşunun birinci yılını Sheraton Otel’de düzenlenen gece ile kutladı.
Sosyete doğum gününde buluştu
Son dönemde adını sosyal sorumluluk projeleriyle duyurmaya başlayan Nermin ...
Masmavi sulara erken hazırlık
Yaklaşan yaz ayları ile birlikte Başkent’ten kaçış planları yapmaya başlayan ...
 
Bozkırda tekne keyfine sayılı günler kaldı
Mogan Gölü’nde gezi ve araştırma amaçlı tasarlanan teknenin yüzde 90’ı ...
Otizmli çocuklar ATA’nın huzurunda
Ankara Otizm Gençlik ve Spor Kulübü (OSEM), 2 Nisan Dünya Otizm Günü kapsamında ...
Ünlüler Ankara gecelerinde
Başkent Ankara, geçtiğimiz günlerde çok sayıda ünlü ismi ağırladı.
 
Ahlatıbel’de bahar keyfi
Çankaya Belediyesi, havaların ısınmasıyla Başkentlilere yenilenen yüzüyle ...
Babetlere yer yok
Arjantin Caddesi’ndeki Flat X2, renkli bir partiye ev sahipliği yaptı. ...
İkisi de hedefi 12’den vurdu
Bu yıl 20’ncisi düzenlenen MITT Moskova Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Ankara ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri