Projenin açılış toplantısı Ankara Sanayi Odası’nda (ASO) gerçekleştirildi. Toplantıda ASO Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç ile TABİD Başkanı Nuray Başar da hazır bulundu. Ardıç, projenin sanayide teknoloji dönüşümünün gerçekleştirilmesinde önemli rol oynayacağını dile getirdi. Ardıç, ASO'nun 8 bini aşkın üyesi ve 35 meslek komitesiyle, Ankara sanayicisinin yüksek katma değer üretmesi ve rekabet gücünün artırılması çalışmalarının yanı sıra ‘Başkenti sanayi ve teknolojide lider yapma’ vizyonuyla faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.
DİJİTALLEŞMENİN GERİSİNDE KALMAMALIYIZ
Dünyada dijitalleşmeyle birlikte yeni bir üretim dönemine girildiğine dikkat çeken Nuray Başar da, nesnelerin interneti, yapay zeka ve akıllı sistemlerin hayata girmesiyle Sanayi 4.0 dönüşümünün hızla başladığını kaydetti. Türkiye'nin sanayide büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Başar, “Sanayimizi küresel rekabete hazırlamalıyız. Sanayide önemli bir yere sahip Ankara, 4. Sanayi Devrimi'ne uygun olarak sanayici, yazılımcı ve sivil toplum kuruluşlarıyla bu köklü dönüşümün gerçekleşmesine örnek olmalıdır. Sanayiciler ve hızla gelişen bu dönüşüme ayak uydurmaya çalışan firmalar olarak dijitalleşmenin gerisinde kalmamalıyız” ifadelerini kullandı.
DİJİTAL DÖNÜŞÜME DESTEK VERİLECEK
Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Sivil Toplum Destek Programı kapsamında fonlanan projeyle Sanayi 4.0'a ilişkin yerel ve sektörel potansiyeller dikkate alınarak, Ankara bölgesindeki firmaların dijital dönüşümüne destek verilmesi hedefleniyor. Projeye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK, Türkiye Bilişim Derneği, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve teknoparklar ile üniversitelerin de aralarında bulunduğu paydaşlar destek verecek.