Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
23 Ekim 2009 Cuma - 13:40

Askerin utangaç tepkisi...

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, terör örgütü PKK üyelerinin teslim olmasıyla ilgili olarak, “19 Ekim günü ve müteakip günlerde yaşanan olayların hiçbir şekilde kabul edilmesinin mümkün olmadığını” bildirdi.

Askerin utangaç tepkisi...

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri  Tümgeneral Ferit Güler, terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sırasında  yaşananlarla ilgili olarak, “19 Ekim günü ve müteakip günlerde yaşanan olayların  hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün değildir” dedi.

Tümgeneral Güler, Genelkurmay Başkanlığı karargahındaki basın  bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarının terör örgütü mensuplarının teslim olması sırasında  yaşanan görüntülerle ilgili soruları üzerine Tümgeneral Güler, terörle  mücadelenin uzun soluklu, dinamik, karmaşık ve süreklilik gerektiren bir süreç  olduğunu belirtti.

Güvenlik kuvvetlerinin bölücü terör örgütüyle mücadele ettiğine dikkati  çeken Tümgeneral Güler, bölücü terör örgütüne katılımların önlenmesi ve örgütten  kopmaların sağlanmasının terörle mücadelenin temel esaslarından olduğunu ifade  etti. Tümgeneral Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak 19 Ekim günü ve müteakip günlerde yaşanan olayların hiç bir  şekilde kabul edilmesi mümkün değildir.

25 Ağustos 2009 günü ifade ettiğimiz gibi ülkeyi kutuplaşmaya, ayrışmaya  ve çatışma ortamına çekebilecek tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır.  Demokrasiler savunmasız rejimler değildir. Gelişmeler terörle mücadeledeki azim  ve kararlılığımızı etkileyemez.”

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı  Tuğgeneral Metin Gürak, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere'de eğitim alan  Türk pilotların hiçbir şekilde aktif hava savaşlarında ve bombardıman uçuşlarında  görev almadığını bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı karargahındaki basın  bilgilendirme toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mardin'deki Bilge köyü katliamı sonrasında, o dönemde Mardin İl Jandarma  Komutanı olarak görev yapan Jandarma Kurmay Albay Alaaddin Katı'nın görevden  alındığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Tuğgeneral Gürak, konuyla  ilgili Jandarma Genel Komutanlığının bir açıklama yaptığını belirtti.

Tuğgeneral Gürak, açıklamada, Kurmay Albay Katı'nın, iki yıllık sıralı  hizmet garnizon süresini tamamlaması nedeniyle 21 Mayıs 2009 tarihinde yayımlanan  genel atama emriyle Ankara Garnizonuna atamasının yapıldığının ve söz konusu  atamanın Mardin Bilge köyünde meydana gelen “üzücü olay” ile ilgisinin  bulunmadığının ifade edildiğini kaydetti.

İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere'de bulunan Türk pilotların  Berlin'in bombalanmasında yer aldığına ilişkin iddiaların anımsatılması üzerine  Tuğgeneral Gürak, söz konusu pilotların o dönemde eğitim görmek üzere  İngiltere'de olduğunu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının internet sayfasında da  detaylı bilgilerin bulunduğunu söyledi.

Pilotlardan birinin İngiltere hava sahasında silahsız eğitim uçağıyla  uçuşu esnasında Alman uçağının saldırısı sonucu, diğer bazı pilotların çeşitli  kazalarda, bir kısmının eğitim sırasındaki kazalar sonucu şehit olduğunu belirten  Tuğgeneral Gürak, şöyle devam etti:

“İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere'de eğitim alan pilotlarımız,  Türkiye'nin tarafsızlığını ilan etmiş olması nedeniyle hiçbir şekilde aktif hava  savaşlarında ve bombardıman uçuşlarında görev almamıştır.

Söylendiği gibi Almanya'yı bombalarken şehit olan kimsenin mezarı  İngiltere'deki şehitlikte yoktur.”

Türkiye ile Suriye arasında yapılan ve yapılması planlanan tatbikatlarla  ilgili bir soru üzerine Tuğgeneral Gürak, 2009 yılı içerisinde Türkiye-Suriye  Sınır Birlikleri Değişim Tatbikatı'nın 27-29 Nisan 2009 tarihleri arasında  yapıldığını hatırlatarak, iki ülke kara kuvvetleri arasında ilk kez  gerçekleştirilen bu tatbikata, Türkiye ve Suriye'den yaklaşık 40 kişilik birer  hudut takımının katıldığını ifade etti.

Bir diğer tatbikatın Türkiye-Suriye Birleşik Doğal Afetler Arama Kurtarma  Tatbikatı olduğunu dile getiren Tuğgeneral Gürak, 5-9 Ekim 2009 tarihleri  arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde Ankara'da yapıldığını kaydetti.

İki ülke doğal afet arama kurtarma unsurları arasında ilk kez  gerçekleştirilen bu tatbikata, Türkiye ve Suriye'den 6 ila 8 kişiden oluşan  ikişer DAK timinin katıldığına dikkati çeken Tuğgeneral Gürak, “Görüldüğü gibi  Suriye ile yapılan tatbikatlar küçük çaplı tatbikatlardır. 2010-2011 yılı  tatbikat esasları üzerinde çalışmalar devam etmektedir” diye konuştu.

Teslim olan erkek terör örgütü PKK üyelerinin askerlik durumu ile ilgili  bir işlem yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Tuğgeneral Gürak, Milli  Savunma Bakanlığı Askeralma Dairesi Başkanlığı tarafından gerekli incelemenin  yapılacağını söyledi.

Sigara kaçakçılığı suçlaması dolayısıyla tutuklanan Albay Çetin Çelik  hakkındaki soruyu yanıtlayan Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral  Hıfzı Çubuklu, Albay Çelik ile ilgili soruşturmanın İstanbul Büyükçekmece  Savcılığı tarafından sürdürüldüğünü belirtti.

Çubuklu, “Bizim açımızdan da Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma işlemi  başlatılmış olup bugünlerde işlemleri tamamlanmak üzeredir” dedi.
     

 
CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL'DAN TESBİT:
 
Hayret! Domuz gribi iki metre sıçrıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
idris nebi 23 Ekim 2009 Cuma 14:21

kabul edilemezmiş. etme kardeşim. biz yaptık oldu! buyur ne yapacaksan yapta görelim. hayret ya, bunlar bu milletle dalga geçiyorlar. bari susun da daha fazla paspas olmayın. milletin bu orduya artık güveni sıfırlanmıştır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL'DAN TESBİT:
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terör örgütü PKK üyelerinin teslim olma ...
Baykal haklı çıktı... Öcalan: Yol haritam uygulanıyor
Abdullah Öcalan açılım sürecine ilişkin üç aşamalı yol haritasını açıkladı.
Kaddafi: "Kardeşlerimiz Türkiye'de iktidar"
Libya’da iktidarının 40. yılını kutlayan Muammer Kaddafi’den Türkiye yorumları:
 
'BİJİ TAYYİP ERDOĞAN'
AKP yandaşı Taraf Gazetesi Zaman, Yeni Şafak, Star ve Kanal 24'ü bile solladı.
Azerbaycan ile yine bayrak krizi
Bu kez Din Hizmetleri Müşavirliği önündeki Türk bayrağı indirildi!
'Kardeş değil komşuyuz'
Azeri gazeteleri manşetlerinde Türkiye'yi böyle yorumladılar..
 
Zam sağanağı
Hükümet, önümüzdeki günlerde bir çok alanda yüzde 50'ye varan zamları uygulamayı öngörüyor.
Domuz gribi endişesi artıyor!
Kriz masası, Diyarbakır'daki tüm okulların tatil edilip edilmemesini görüşmek üzere toplandı.
Kafayı yemiş: 'Talimat Allah'tan geldi'
Alparslan Arslan Danıştay saldırısının talimatının Allah'tan geldiğini öne sürdü.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri