Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 47,50'ye İndirdi
Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 47,50'ye İndirdi
İletişim Başkanlığı'ndan 10 Dilde Medya Etiği Rehberi Yayınlandı
İletişim Başkanlığı'ndan 10 Dilde Medya Etiği Rehberi Yayınlandı
MSB: Irak ve Suriye’de 62 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
MSB: Irak ve Suriye’de 62 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Milli Kütüphane Dijital Arşivine Erişim Kolaylaşıyor
Milli Kütüphane Dijital Arşivine Erişim Kolaylaşıyor
İkinci El Araçlarda 6 Ay ve 6 Bin Km Kısıtlaması Uzatıldı
İkinci El Araçlarda 6 Ay ve 6 Bin Km Kısıtlaması Uzatıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
5 Ekim 2020 Pazartesi - 12:45

Atölye Modern çevrimiçi sonbaharda da sizinle

İstanbul Modern'in yetişkinlere yönelik seminer programı Atölye Modern, sonbahara da çevrimiçi devam ediyor.

Atölye Modern çevrimiçi sonbaharda da sizinle

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Sanat Tarihi ve Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi seminerlerinden oluşan sonbahar programı 10 Ekim’de başlıyor

COVID-19 salgını nedeniyle sosyal mesafeyi koruduğumuz sonbahar aylarında, her yerden erişebileceğiniz Atölye Modern’in çevrimiçi seminerleri sizi bekliyor.

Atölye Modern Çevrimiçi programı, katılımcıların yazın alanındaki sınırlarını geliştirebilecekleri Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, sanatın tarihsel gelişimini keşfe davet eden Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi ve tematik içeriğiyle yeni bir bakış açısı sunan Sanat Tarihi Seminerleri başlığı altında Modern Sanatın Arkeolojisi, Modern ve Çağdaş Sanatta Sanatçının Portresi, Modern ve Çağdaş Sanatta Gündelik ve Sıradan Olanın Hikâyesi, Çağdaş Sanat ve Siyaset adlı seminerlere yer veriyor.

Atölye Modern Çevrimiçi seminerleri Doç. Dr. Esra Alicavuşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Fırat Arapoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Osman Erden,Prof. Dr. Uşun Tükel ve Mario Levi tarafından veriliyor.

Katılım belgeli seminerler

Katılımcılar, derslerin her birine ayrı ayrı veya bir bütün olarak hepsine kayıt yaptırabiliyor. Tüm derslere katılanlara ise Atölye Modern Çevrimiçi Katılım Belgesi sunuluyor. Dersler video konferans sistemi aracılığıyla canlı olarak gerçekleşiyor.

Atölye Modern Çevrimiçi seminerleri ücretli ve katılımlar kontenjanla sınırlı.

Detaylı bilgi için: 0212 334 73 52 ve atolyemodern@istanbulmodern.org

ATÖLYE MODERN ÇEVRİMİÇİ SONBAHAR PROGRAMI

SANAT TARİHİ SEMİNERLERİ

Sanat tarihine yeni ve farklı bir akış ile bakan, modern ve çağdaş sanat dair temalar üzerinden tarihsel bir perspektif sunan Sanat Tarihi Programı dört ayrı seminerden oluşur. Bu seminerlerin her biri modern ve çağdaş sanatı farklı bir gözle değerlendirmenin, farklı okuma önerileri üzerinden sanat tarihine bakmanın yöntemlerini barındırır. Ayrıca, seminerler odaklandıkları tarihsel süreçleriyle de birbirini tamamlayarak modern sanatın gelişimine dair farklı okuma biçimleri ile birbirini tamamlar.

Ders 1: Modern Sanatın Arkeolojisi; Dr. Öğr. Üyesi Fırat Arapoğlu ile

10, 17, 24 Ekim 2020, 11:00 – 13:00

Sanat kavramı nasıl ortaya çıktı? Sanatçı kavramı ne zaman şekillenmeye başladı? Sanat nesnesi tarihsel süreçler boyunca nasıl algılanıyordu? İşlevi neydi?

Bu ders, geçmişten günümüze tarihsel bir perspektifle sanatın ne olduğunu ve nasıl dönüştüğünü sorgular ve tartışır. Kullandığımız terimlerin kökenini, sanatta ortaya çıkan biçimlerin tarihsel referanslarını, sanat yapıtının dönemler arasındaki diyaloğunun nasıl bir gelenekten geldiğini ele alır. Antik Yunan’dan günümüze uzanan modern sanatın bazı biçimlerine, kavramlarına ve sanatın algılanışındaki değişimlere ışık tutar.

Ders 2: Modern ve Çağdaş Sanatta Sanatçının Portresi; Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu ile

31 Ekim, 7 ve 14 Kasım 2020,11:00 – 13:00

Modern sanatta sanatçı kendi bedenini sanatsal bir ifade biçimi olarak nasıl kullandı? Kendi portresine nasıl baktı, nasıl betimledi ve yorumladı? Modern sanat yapıtlarında otoportreler bize ne anlatır?

Bu ders, sadece otoportre kavramına değil, 20. yüzyılda "sanatçı" olma fikrine de odaklanır. Üretimleriyle günümüz sanatına yön vermiş sanatçıları işler. Sanatçıların yapıtlarından örnekler üzerinden ilerlerken, sanatçıların kendilerini sanatla anlatma biçimlerini konu edinir. Dönemin ruhunu, fikirleri ve ifadeleri sanat yapıtları üzerinden araştırır.

Ders 3: Modern ve Çağdaş Sanatta Gündelik ve Sıradan Olanın Hikâyesi; Dr. Öğr. Üyesi Fırat Arapoğlu ile

21, 28 Kasım ve 5 Aralık 2020,11:00 – 13:00

Sanatçılar ne zaman sanat çalışmalarında gündelik yaşamdan kesitler sunmaya başladı? Gündelik yaşamın, hatta sıradan olanın sanata konu olması sanatın üretimine ve algılanmasına nasıl etki etti?

Modern ve çağdaş sanatın gündelik yaşamla ilişkisini ele alan ders, günümüz sanatına konu olan ya da günümüz sanatının üretim ve tüketim biçimlerine etki eden "gündelik yaşam" fikrinin, hangi tarihsel dönemeç noktalarında sanata konu olduğunu ve kendinden sonra gelen sanatsal ifade biçimlerini nasıl etkilediğini işler. 20. yüzyıl sanatının tarihsel olarak nasıl değiştiğine ışık tutar.

Ders 4: Çağdaş Sanat ve Siyaset; Dr. Öğr. Üyesi Osman Erden ile

12, 19 ve 26 Aralık 2020,11:00 – 13:00

Sanatın siyaset ile olan ilişkisi nedir? Sanatçılar sanatsal üretimlerinde siyaset alanına nasıl yaklaşırlar? Sanatçının toplumda belirleyici rolü nedir?

Sanatın siyaset ile olan ilişkisine tarihsel bir bakış açısıyla yaklaşan ders, 20. yüzyıl sanatına, özellikle de 1960 sonrasından günümüze odaklanarak, sanatçıların içinde yaşadıkları siyasi ortamdan nasıl etkilendiklerine, gerek ürettikleri sanat gerekse ortaya koydukları eylemleriyle toplumun gidişatına nasıl müdahale ettiklerine değinir.

MODERN VE ÇAĞDAŞ SANAT TARİHİ SEMİNERLERİ

13, 20, 27 Ekim, 3, 10, 17, 24 Kasım, 1, 8, 15 Aralık, Salı, 19:30 – 21:30

19. yüzyıldan günümüze Batı sanatının evreleri nelerdir? Sanatçı ve sanat izleyicisi arasındaki ilişki nasıl değişir? Avangart sanat akımları çağdaş sanata nasıl ilham verir?

Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi Seminerleri 19. yüzyıldan günümüze Batı sanatının evrelerini, sanat üretimindeki estetik kaygıların değişimini, sanat, sanatçı ve sanat izleyicisi arasındaki ilişkilerin nasıl evirildiğini ayrıntılı olarak ele alıyor. Katılımcılarına, sanat tarihine giriş yapma, tarihsel bağlamlar oluşturma ve sanatta yeni okuma biçimleri geliştirme olanağı sunuyor.

Programın 1.,ve 2. haftası Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü),3. ve 4. haftası Prof. Dr. Uşun Tükel (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü), 5. ve 6. haftası Dr. Öğr. Üyesi Fırat Arapoğlu (Altınbaş Üniversitesi) 7.,8.,9. ve 10.haftasını ise Dr. Öğr. Üyesi Osman Erden (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü) tarafından yönetiliyor.

YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ: MARİO LEVİ İLE

21, 28 Ekim, 4, 11,18, 25 Kasım, 2, 9 Aralık 2020, Çarşamba günleri, 19.30 – 21.30

Yazmak nedir? İyi bir yazının önünde duran engeller nedir? İnsan öncelikle kendini mi yazmalı? Coğrafyamız yazdıklarımızı ne kadar etkiliyor? Farklı konuşma şekilleri nasıl oluşturulur?

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi farklı yazı türlerinin, yazar Mario Levi’nin denetiminde, tüm katılımcılar tarafından paylaşıldığı bir seminer ve sohbet dizisi. Atölye, katılımcıların sadece yazı alanındaki sınırlarını genişletmeyi değil, kendilerini daha iyi tanımalarını da hedefliyor.

Atölye öncelikle bir hikâyesi olduğuna inananlara, nasıl bir yolda yürüyebileceklerini gösteriyor. Katılımcılar, yaratım sürecine ilişkin sorularının yanıtlarını bu programda arayabiliyor. Yazan ama bazı engelleri aşamadığını hisseden, yaratma sürecinde neler yaşandığını merak eden, yıllardır yazmayı erteleyen veya yazamadığı bir romanı olduğunu düşünen herkes bu programa katılabiliyor.

Bu programa en fazla 16 katılımcı kabul ediliyor.

Hibya Haber Ajansı

 
Türk Mutfağı seferberliği başlatın
 
Ulaşım yatırımları yılın ilk sekiz ayında yüzde 10,5 arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"İstanbul Modern" sağlık çalışanlarına ücretsiz
İstanbul Modern, koronavirüs salgınıyla aylardır özveriyle mücadele eden ...
İstanbul’da zanaata eşlik etmek
“Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar” sergisine paralel etkinlikler devam ediyor.
“Altın Yunus” için yarışacak filmler belli oldu
8. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 100.000 ...
 
Çocuklara çevrimiçi modern ve çağdaş sanat yolculuğu
Çocuklara Çevrimiçi Modern ve Çağdaş Sanat Programı, İstanbul Modern’in ...
8. Boğaziçi Film Festivali
Ulusal uzun metraj film yarışması jüri başkanı ve jüri üyeleri belli oldu.
Sakıp Sabancı Müzesi’nden yetişkinler için Kağıt Çiçek Yapım Atölyesi
Sakıp Sabancı Müzesi’nin kağıt çiçek yapım atölyesi kitleri çevrimiçi SSM Mağaza’da satışa sunuldu.
 
21 Kedide sanat tarihi
VakıfBank Kültür Yayınları’nın en çok satan kitabı “21 Kedide Sanat Tarihi” ...
Sokakta satranç var projesine ilgi büyük
Satranç severler yurdun dört bir yanında muhteşem görüntülere imza attı.
Kahramanmaraş şiir ve edebiyat günlerine hazırlanıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi I. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri