Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
28 Nisan 2011 Perşembe - 10:01

Bankaların yerini sinema alıyor

Bankaların İstanbul’a taşınmasıyla Ankara’nın içi boşaltılıyor tartışması sürerken, film ve dizi sektörü aksi yönde İstanbul’dan Ankara’ya doğru kayıyor.

Bankaların yerini sinema alıyor

İSTANBUL’daki yoğun trafik  ve yüksek maliyetler nedeniyle Anadolu’ya yönelen film yapımcılarının son gözdesi  Ankara oldu. “Siyah beyaz’, “Aşk tesadüfleri sever”, “Yeraltı” ve “Bizim  büyük çaresizliğimiz”in de aralarında olduğu sinema filmlerine ev sahipliği  yapan Başkent’te, halen dört tv dizisi çekiliyor.
Düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklerle “memur şehri” olma  imajını biraz olsun kırmayı başaran 
Ankara, son dönemde önemli sinema ve tv  yapımlarına ev sahipliği yaparak da bu değişimini sürdürüyor.Yoğun trafik, yüksek maliyetler ve mekan sıkıntısı nedeniyle İstanbul’da  istedikleri çalışma ortamını bulamayan yapımcılar, projelerini hayata geçirmek  için artık Ankara’yı tercih eder oldu.

Günlük yaşam Behzat Ç.’de

Son iki yılda Ahmet Boyacıoğlu’nun “Siyah beyaz’, Ömer Faruk Sorak’ın  “Aşk Tesadüfleri Sever”, Seyfi Teoman’ın “Bizim büyük çaresizliğimiz” ve Zeki  Demirkubuz’un “Yeraltı” filmlerinin çekildiği başkent, “Behzat Ç.” adlı dizi  dolayısıyla da günlük yaşamınıtelevizyon ekranlarına taşıyor.
“Behzat Ç.” dışında “Deniz Yıldızı, “Unutma Beni” ve “Yeniden  Başla” dizilerinin de çekimlerinin sürdüğü 
Ankara’da, İstanbul’dan gelen birçok  yapımcı da yeni projeleri için mekan araştırmasında bulunuyor.

Son projesi “Yeraltı”nın çekimleri için Ankara’yı tercih eden Yönetmen  Zeki Demirkubuz,Ankara’nın farklı  sinematografiye sahip olduğunu, bunun da yeni yeni keşfedilmeye başladığını  söyledi.“İtiraf” filmini de Ankara’da çektiğini anımsatan Demirkubuz,  “Ankara’nın yaşam biçimi sokak ve caddelerine, sokak ve caddeleri de günlük  yaşamına sinmiş. Bu bir yönetmen olarak bana cazip geliyor ve filmlerimde burayı  tercih ediyorum” dedi. Ankara’nın filmciler için saklı görsellikler barındırdığını ifade eden  Demirkubuz, kadrajdan bakıldığında kentin bir başka göründüğünü, bunun da Behzat  Ç’de başarılı bir biçimde yansıtıldığını söyledi.

İstanbul’da doygunuk var

“Yeniden başla” dizisinin Yönetmeni Umut Gelgör de İstanbul’da film  setlerinin artık günlük yaşamın bir parçası olması dolayısıyla bir doygunluğun  yaşandığını aktararak, bu hissin yapımcıları yeni arayışlara ittiğini belirtti.Gelgör, bu arayışlar içinde bazı yapımcıların Ankara’daki uygun ortamı fark  ettiğini dile getirdi.

Ankara maliyet  açısından avantajlı

Yapılanların ticari bir iş olmasından ötürü yapımcıların maliyet  hesabının da göz önünde bulundurduğunu ifade eden Gelgör, “Ankara maliyet  anlamında da yapımcılar için uygun yer ama bana sorarsanız tüm avantajlarının  yanında Ankara’yı cazip kılan oyuncu zengini bir kent olması. Çünkü Devlet  Tiyatroları ile özel tiyatrolarda görev alan çok sayıda oyuncu hem çok deneyimli  hem de yeni bir yüz. İşte tüm bu avantajlar bir araya geldiğinde Ankara fark  edilmeye başladı. Bu ortam devam ettikçe Ankara ileride daha çok dizi ve filme ev  sahipliği yapacaktır” diye konuştu.


İşte Ankara’nın dizileri

SENARYOSUNU Emrah Serbes ve Ercan Mehmet Erdem’in kaleme  aldığı, yönetmenliğini Serdar Akar ve Doğan Ümit Karaca’nın yaptığı “Behzat Ç.  Bir Ankara Polisiyesi” Star Tv’de haftalık olarak yayınlanıyor. Dizinin  başrollerinde, Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu, Fatih Artman, Berkan Şal, Ayça  Varlıer, Canan Ergüder ve Ege Aydan rol alıyor.
Hafta içi her gün Fox Tv ekranlarına gelen ve  senaryosunu Moda Senaryo Evi’nden Filiz Alpgezmen ile Eylem Akın’ın  yaptığı Deniz Yıldızı dizisinin yönetmen koltuğunda Gülşen Erişti, Gürsel Ateş ve Altan Yücel oturuyor. Serhat  Nalbantoğlu, Meltem Baytok, Başak Akbay ve Güneş Emir’in başrollerini paylaştı  gençlik dizisinde, aşk, entrika ve kıskançlıklar öne çıkıyor.
Yönetmenliğini Mihriban Şahin’in yaptığı, senaryosunu Ayşem  Özge Yoldaş, Bülent Yıldız ve Güner Erdoğan’ın kaleme aldığı Unutma Beni adlı dizinin  başrollerinde, Didem Özkavukçu, Osman Karakoç, Mithat Erdemli, Kurtuluş  Şakirağaoğlu ve Devrim Yakut yer alıyor. Bir Anadolu kasabasından 
Ankara’ya üniversite okumaya  gelen genç kızın yaşam mücadelesini konu alan Yeniden Başla dizisinin senaristliğini Alev  Toprakoğlu, yönetmenliklerini ise Umut Gelgör ve Bora Algın yapıyor.

 
Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne bilgi desteği
 
Hırsızlar ahıra dadandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık görevlisi yaralandı
TÜRK Sağlık-Sen’in başvurusunun üzerinden bir gün geçmeden başkentte bir ...
Ferdi kaza sigortası istiyorlar
Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara ...
Haksız rekabeti önleyin!
TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
 
23 Nisan’da Ata’ya ziyaretçi akını
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı gün Anıtkabir’i 128 bin kişi ziyaret etti.
Civan gitti, Kılıç geldi
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Genel Sekreterliği’nden ayrılan Altan Raşit Civan’ın ...
Çubuk’ta çocuk zabıta projesi
ÇUBUK Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, uzun zamandır düşünce aşamasında olan ...
 
Korsan CD polise takıldı
ANKARA Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Altındağ’da gerçekleştirdiği ...
Otobanda açık kapak ölüme sebep oldu
Konya Yolu’nda açılan rögarın önüne dik halde bırakılan bir kapak, çarpmamak ...
Ankara'da elektrik kesintisi var
Ankara'nın bazı ilçelerinde, programlı elektrik bakım, onarım, tesis, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri