Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SPOR
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 11:09

Başkent tekledi

Gençlerbirliği, Sivas deplasmanından istediği sonuçla dönerken, Ankaragücü hem ilk yarıdaki farklı yenilginin rövanşını alamadı hem de rakibini geçip 8. basamağa yerleşme fırsatını kaçırdı.

Başkent tekledi

“Sezonu iyi bir yerde bitirme” hedefinin peşinde koşan Ankaragücü ile Gençlerbirliği’nin, 31. haftadaki kapışmalarından, iki beraberlik çıktı. Sonuçlar; Mesut Bakkal’ın, Ankaragücü’nün başında görev yaptığı 2 aylık dönemde, iki takımın ilk kez aynı haftada ‘teklemesi’ anlamına geliyordu. Kırmızı-siyahlılar, Sivas deplasmanından bir puanla döndü ve maç öncesinde yaptığı hesabı, 90 dakikanın sonunda kitabına uydurdu. Sarı-lacivertliler ise mutlak kazanma isteğini, bir türlü skora çevirememenin üzüntüsünü yaşadı.

Gençlerbirliği’nin, ligin 2. yarısı ile birlikte özellikle deplasmanlarda gösterdiği başarılı performans dikkat çekiyor. Kırmızı-siyahlılar, hiç maç kaybetmezken, kimi zaman rakiplerini devirip 3 puanı kopardı, kimi zaman da 1 puanı çalıp, kaçtı. İlk devre sona erdiğinde, sıralamadaki endişe verici tabloyu, kısa sürede düzeltmeyi bildiler. İç sahadaki açıklar, dış sahada uygulamaya konan puan stratejisi ile kapandı.

Gençler’in yeri bu olmamalıydı

Ligin son 3 haftasına girerken, 37 puana sahip olmak ve stresten uzaklaşmak elbette önemli. Ancak Gençlerbirliği’nin sahip olduğu ekonomik olanaklar göz önüne getirildiğinde, elde edilen sonucun yeterli olmadığı ortada. Transfere hiç de azımsanmayacak bütçe ayıran, devre arasında yeniden kasanın ağzını açan Başkent ekibi, bundan sonrasında ciddi hedefleri kovalamak için ciddi planlar yapmak ve bunun hazırlığına vakit geçirmeden başlamak zorunda. “Bu sezonu da kümede kalarak tamamladık” yaklaşımı, köklü kulübün tarihine yakışmıyor. Bu ligde, Bursaspor şampiyon olabiliyor, Gaziantepspor, Kayserispor ve Eskişehirspor, büyükleri zorluyorsa, Gençlerbirliği de bunu pekala yapabilir. Önce yönetim buna inanmalı, bu yönde atacağı adımlarla da herkesi buna inandırmalı.

İlk kez gol sesi çıkmadı

Ankaragücü’nün, Karabükspor karşısına çıkarken iki hedefi vardı. İlki, 5-1 kaybedilen maçın rövanşını almak, ikincisi de rakibini devirip, ligde sekizinci basamağa yerleşmekti. İkisi de gerçekleşmedi. Sarı-lacivertliler, 90 dakika boyunca istekli, hırslı ve agresifti ama Karabük’ün diri futboluna diş geçiremedi. Özellikle, kaleci Tomiç’in sezonun en iyi maçını çıkarması Ankaragücü’nün hayallerine set çekti. Mesut Bakkal’ın talebeleri, çok çaba harcamasına rağmen, 8 haftalık periyotta ilk kez taraftara kendi statlarında gol sevinci yaşatamadı.

Kaosun olmadığı, mahkemelerin yıpratmadığı, teknik ekip ve taraftarın bütünleştiği, oyuncuların kendini futbola verdiği bir Ankaragücü’nün, tüm takımlar için nasıl tehdit haline geleceği, bu süreçte görüldü. Yeni sezonda, daha güçlü, daha enerjik ve şampiyonluk hedefleyen bir Ankaragücü, herkesin hayali. Ama akıllarının bir köşesinde hep o yargı süreci var. Galiba en doğrusu, hukuki sürecin sonuçlanmasını beklemek olacak.

 
BAKKALA silahlı saldırı
 
Sanatçı Akçıl TED’e konuk oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankaragücü'nde başkan değişmedi
Ankaragücü Kulübü'nün olağanüstü genel kurulunda Ahmet Gökçek bir kez daha başkan seçildi.
Efsane sporcudan TED’e vefa ziyareti
Türkiye’nin en uzun boylu (2.05) ve aynı zamanda da yurtdışına ilk transfer ...
Ankaragücü Aslan'ı ezdi
Süper Lig'in ikinci yarısında deplasmanda oynadığı 3 maçı kaybeden Galatasaray, ...
 
Gençlerbirliği kardan kaçtı
Olumsuz hava koşulları nedeniyle bir süre salonda çalışmak zorunda kalan ...
Ankaragücü'ne 1 iyi 1 kötü haber
Konya maçında sakatlanan kaptan Sapara’nın, zorlu mücadelede forma giyebileceği ...
Fenerbahçe Ankara'da zorlanıyor
Sarı-lacivertliler, başkentte çıktığı bütün lig maçlarını kazandığı 2003-2004 ...
 
Ankaragücü Konya'yı yıktı
Spor Toto Süper Lig'in 24. hafta maçında Konyaspor ile Ankaragücü karşı karşıya geldi
Ankaragücü yeni teknik direktörünü buldu
Başkent'in Sarı Lacivertli ekibi Ankaragücü, Ümint Özat'tan boşalan teknik ...
Ankaragücü affetmedi!
Süper Lig'de 21. hafta mücadelesinde seyircisiz maçta Ankaragücü Beşiktaş ile karşı karşıya geldi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri