Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
1 Haziran 2011 Çarşamba - 10:09

Bu sektörde kalifiye eleman sıkıntısı var

Soğutma sektörünün başta gıda sektörü olmak üzere, uçak imalat sanayisinden morglara kadar uzanan bir hizmet ağına sahip olduğunu söyleyen Akan Soğutma’nın sahibi Murat Akan, “Soğutmacı, coğrafyadan matematiğe kadar her alanda bilgi sahibi olmalı. Üniversite ve teknik liseler yetersiz kaldığı için biz kendi elemanımızı yetiştiriyoruz” dedi.

Bu sektörde kalifiye eleman sıkıntısı var

SOĞUTMA sanayinin Türkiye’de hızla geliştiğini ve Avrupa ile rekabet edebilen bir noktaya ulaştığını kaydeden Ankara merkezli Akan Soğutma firmasının sahibi Murat Akan, sektörün en önemli probleminin kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu söyledi. Akan, şöyle devam etti:
“Soğutma alanında eleman yetiştirmek için eğitim kurumları içinde sadece meslek yüksek okullarının iklimlendirme ve havalandırma bölümleri mevcut. Ancak bu bölümlerde de soğutma ile ilgili eleman yetiştirme programları maalesef uygulama alanında yeterli olabilecek temel bilgi ve beceri kazandıracak nitelikte olmuyor. Soğutma alanında çalışan insanın fizikten kimyaya, coğrafyadan biyolojiye her alanda bilgisi olması gerekir. 
Tatlit zarar veriyor
Biz Akan Soğutma Sanayi olarak öncelikle personelimizi kendimiz yetiştirmeye çalışıyoruz. Eğitim sonucunda maalesef yetiştirdiğiniz her eleman sizde çalışmaya devam etmiyor. 
İşin zor kısmı eğitim bittikten  sonra başlar ve maalesef ülkemizde ciddi bir iş akdi şekil ve şartları olmadığı için bu şekilde yetiştirilen elemanlar bir iki ev buzdolabı tamir teklifi alınca işi yanlız yapma güdüsü ve çevre desteği ile  bir yıl içinde ayrılma yönünde oy kullanır ve ayrılır. Bu ayrılıktan sonra piyasada bir usta taklitçisi ve bir de bu taklitçiye daha ekonomik diye iş verip onu daha da cesaretlendiren ama sonunda yüksek maliyetlerle sistemini yenilemek zorunda kalan işverenler oluşmakta.
Balık artık  taze olacak
2011 yılında yeni bir alanda daha ürün geliştirme çabalarımız sonuç vermiş ve balıkçı gemilerine şok odaları ve sıcak dönemlerde tutulan balığın daha sağlıklı korunması amacı ile soğuk deniz suyu sağlayan cihazları ve balık üretme çiftliklerine yavru üreten çiftliklere soğuk su üreten cihazları da piyasaya sürmeye başlamış bulunmaktayız. 2011 ve 2012 yılının bu alanda daha yoğun gelişmelere sahne olacağını tahmin ediyoruz.

Enerjini doğru kullan

Bugün ülkemizde personel giderlerinden sonra en büyük maliyeti enerji oluşturmaktadır. Ancak özellikle soğutma alanında kullanılan en büyük temel ham madde enerjidir. Yaşadığımız bu dünyada da hızla tükenen ham madde yine enerjidir. Bu gerçeği görerek çalıştığımız partnerlerimizle birlikte ortak slogan alarak kullandığımız ‘Enerjini doğru kullan’ sloganını dile getirip her çalışmada buna dikkat ediyoruz. 
Enerjinin doğru kullanılması öncelikle firma maliyetlerini azaltmaktadır. Bunun için biz üretimde invertörlü düşük enerji tüketen soğutma sistemlerini tercih edip müşterilerimize tavsiye ediyoruz. Bu amaçla ve buna uygun teknoloji ile üretilen sistemlerde yüzde 47 oranında enerji tasarrufu sağlandığı tespit edilmiş ve belgelendirilmiştir.

24 saat servis önemli

Soğutma ürünleri satın alacak ve satın alıp kullanan tüm sektörlerin öncelikle ürün satın aldıkları firmanın uzun yıllara dayalı geçmişine, alanındaki tecrübesine, referansına, satılan ürünlerdeki teknik donanımına, servis destek şartlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Önemli olan ucuza alıp sadece o ürüne sahip olmak değildir, enerji tasarrufu yapabilen, 365 gün 24 saat hizmet verebilen servise sahip bir satıcı seçmelerinin önemini bilmeleri gerekir.”

 
Ankara’nın markaları Zirve 2011’de buluştu
 
TMO yeni alım dönemine hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara’nın markaları Zirve 2011’de buluştu
ITEC Internationel School, İncesu Gayrimenkul Danışmanlığı, ARES Group ...
Güneykent konut stoğunun yüzde 7’sini yenileyecek
BAŞBAKAN Erdoğan’ın “500 bin nüfuslu yeni bir kent yapılacağını” açıkladığı ...
Yozgat- Ankara ölüm hattı iddiaları
Sağlık Bakanlığı, "Yozgat-Ankara Ölüm Hattı" iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.
 
Ankara Çayı'nda can pazarı
Ankara'nın Polatlı ilçesine 35 km mesafedeki Müslüm Köyü'nde tahta köprünün ...
Geçici işçiler kurayla belirlendi
Çubuk’ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) Protokolü gereğince belediyede ...
Gordion uzaklık sorununu metro bitince aşacak
Ankara’nın, altında metro istasyonu bulunan tek AVM’si Gordion’un Müdürü ...
 
İngiliz markası David People artık Ankara’da
Yepyeni bir konsept olan İngiliz markası David People Ankara Bestekar sokağa açıldı.
Ankara araç yoğunluğunda ikinci
Trafik yoğunluğu her geçen gün artarken Türkiye genelinde her beş kişiye ...
Büyükşehir’den üç açılış
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hasanoğlan’da Hanımlar Lokali’ni, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri