Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
22 Aralık 2009 Salı - 07:45

Bu sözler kavga çıkarır!

Oktay Vural, MHP’yi hedef alan sözleri nedeniyle Arınç’a sert tepki gösterdi.

Bu sözler kavga çıkarır!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı "mayınlı arazide dolaşarak mayınları patlatmaktan sorumlu başbakan yardımcısı" olarak nitelendirdi. Vural Arınç’ın MHP’yi hedef gösterdiğini belirterek "Bu pis bir tezgahtır, bu sözler hükümetin MHP üzerinde bir tezgah hazırladığını ortaya koymaktadır" diye konuştu. Vural Arınç’ın TEKEL işçilerine yönelik "pabuç bırakmayız" sözlerine de tepki göstererek "Sen pabucunu Habur’da bıraktın. Sandıkta da pabucunu alıp nasıl gittiğini göreceğiz" dedi.

Vural Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Manisa’da hafta sonunda yaptığı konuşmada MHP’yi hedef aldığı gerekçesinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a tepki gösterdi. Arınç için "ağlamaktan sorumlu başbakan yardımcısı" ve "mayınlı arazide dolayarak mayınları patlatmaktan sorumlu başbakan yardımcısı" ifadesini kullanan Vural, TRT tarafından Arınç’ın Manisa’daki konuşmasının canlı verilmesine de tepki gösterdi. Vural "TRT Arınç’ın, AKP’nin borazanı haline gelmiştir" dedi. Başbakan Yardımcısı Arınç’ın, İmralı’da bulunan teröristbaşının iltifatına mazhar olmuş ve ‘İmralı canisinin çok sevdiği birisi’ olduğunu savunan Vural, Arınç ve Öcalan’ı "birbirini tamamlayan ikili" olarak nitelendirdi. Arınç’ın, teröristlerin dağdan inmesi konusunda ‘aptal mı insinler’ dediğini kaydeden Vural, "Teröristlere sakın inmeyin ha diyor, yol gösteriyor, dağdan inmeyin akıllı olun diyor. Teröristle pazarlık etmenin adeta kılıfını uyduruyor. Onlara dağdan indirecek yürek olacak önce. İnlerinde bulur getirirsin, mektupla dağdan inmez terörist. Teröriste inmeyin zaten sizin istediğinizi yapacağız diye yol gösteriyor. Öcalan’ın kılavuzluğunda böyle olur. Başka ne beklenir teröristbaşının himayesine mazhar olmuş birinden" diye konuştu.

"TERÖRDEN BİHABER BAŞBAKAN YARDIMCISI"

Arınç’ı "terörü mazur, teröristi masum’ göstermekle ve ‘terörden bihaber’ olmakla da suçlayan Vural, "Böyle başbakan yardımcısı düşman başına" dedi. MHP’nin 69 milletvekili ile demokrasinin vazgeçilmez kurumu olduğunu, Arınç’ın ise MHP ve genel başkanını suçladığını belirten Vural, "Demokrasiden nasibini almamış, silahı ve terörü araç olarak kullanan bir başbakan yardımcısı, MHP’yi hedef gösteriyor. Bu pis bir tezgah. Hükümeti uyarıyoruz. Arınç’ın ifadeleri kendi düşüncelerini ortaya koyuyor, bizim demokratik eleştirilerimizin, başkalarının bir şey yapmasının azmettiricisi olduğunu söylemekten çekinmiyor. Ne yapılırsa yapılsın bunun sorumlusu hükümettir. MHP kan üzerinden açılım dayatmak isteyenlere karşı milleti uyarmaya devam edecek" dedi. ‘MHP’yi birilerinin yaptığı yasadışı eylemin azmettirici gibi göstermenin Arınç’ın bilinçaltının tezahürü’ olduğunu da kaydeden Vural, kendilerinin Türk milletinin iradesini kullandıklarını, demokrasi ve hukuk dışı hiçbir girişimi onaylamadıklarını söyledi. Vural "Bu sözler hükümetin MHP üzerinde bir tezgah hazırladığını ortaya koymaktadır" dedi.

"PABUCUNU HABUR’DA BIRAKTIN"

Arınç’ın yine Manisa’da TEKEL işçilerine yönelik "pabuç bırakmayız" sözlerini de eleştiren Vural, "Sen pabucunu Habur’da bıraktın. Gücün tekel işçilerine yetiyor" dedi. Arınç’ın TEKEL işçilerini ekmek ve emekle tehdit ettiğini, bu zihniyetin demokratik bir zihniyet olamayacağını da ifade eden Vural, "Sayın Arınç bu millet senin tehditlerine pabuç bırakmaz. Bu millet kuru gürültüye pabuç bırakmaz. Sandıkta pabucunu alıp nasıl gittiğini göreceğiz" diye konuştu.

 
İşte Bartholomeos'un o konuşması!
 
PKK’nın tasfiyesi için yol haritası çıkarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Bartholomeos'un o konuşması!
Sözleri tartışma yaratan Patrik Bartholomeos’un katıldığı CBS’deki TV programı yayınlandı..
'NERENE GİRDİ O MİNARE'
Cübbeli Ahmet Hoca'dan İsviçrelilere: "salak adamlar, nerene girdi o minare"
Ergenekon savcısı CHP'li vekilleri suçladı
Ergenekon savcısı Pekgüzel: TBMM üyeleri, devlete karşı işlenen suçlarda ...
 
Türk heyetine ‘Barcelona’ şoku
İspanyol yetkililer, ülkelerini ziyaret eden TBMM heyetindeki vekillere, ...
Kafa karıştıran suikast girişimleri...
Bülent Arınç'ın evinin yakınında iki şüpheli Ankara'da, Başbakan Yardımcısı ...
Sözleşmeli-kadrolu memur ayrımı bitiyor
Sözleşmeli memurlar ile kadrolu kamu çalışanlarının özlük haklarındaki ...
 
"İsabetsiz, yakışıksız, yersiz sözler"
Fener Patriği Barthalemous'a CHP de tepki gösterdi
ABD DIŞİŞLERİ: GÜL'Ü BİZ YETİŞTİRDİK
Abdullah Gül, Amerikan Dışişleri Bakanlığı bursu ile yetiştirilmiş dünya ...
Türkiye, 2010 yılında durgunluktan çıkacak
İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, küresel krizde en kötü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri