8 ülkeden toplam 450 aşçı yemeklerini dünyaca ünlü şeflere beğendirmek için yarıştığı etkinliğe; Ukrayna, Romanya, Mısır, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yarışmacılar katıldı. Dünya Şefler Birliği (WACS) Başkanı Thomas Andreas Gugler ve 21 ülkeden gelen 39 jüri üyesi, kırmızı et, beyaz et, makarna, tatlı, gençler ve çocuklar kategorisinde 12 kategoride yarışan aşçılar arasında en iyiyi seçmekte zorlandı.
MUTFAĞIMIZI DÜNYAYA TANITIYORUZ
Mutfak Günleri’nin Türk mutfağını tüm dünyaya tanıtmak için önemli bir fırsat olduğu kaydeden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Aşçılar diyarı Bolu’nun mutfak kültürümüzü tanıtmak için Mutfak Günleri’ni üç yıldır düzenliyoruz. Dünyanın dört bir tarafından katılımla bu organizasyon Türkiye’nin dünyaya açılan bir başka penceresi haline dönüştü. Tabiatın Kalbi olduğumuz kadar mutfağın da, lezzetin de kalbiyiz ve bunu uluslararası alanda da gösteriyoruz. Türkiye’yi uluslararası alanda temsil eden yemek sanatını en iyi yapıp sunan şefler Bolu’dan yetişiyor.”Etkinliğin en tecrübeli ismi 74 yaşındaki jüri üyesi Kanadalı şef Edouard Colonerus ise, “Daha önce pek çok dünya kupası yarışlarında da jüri üyeliği yaptım. Her ülkenin yöresel lezzetleri var fakat Türk mutfağının eşsiz bir özgünlüğü var” ifadelerini kullandı.