Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
10 Temmuz 2012 Salı - 12:04

Ergenlik sorunlarına çözüm

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ergenlik çağındakilere yönelik ruhsal ve bedensel sağlıkla ilgili danışmanlık AB standartlarına uygun sertifikalı sağlık personeli tarafından veriliyor

Ergenlik sorunlarına çözüm

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet veren Gençlik Merkezi’nde 9-24 yaş arasındaki ergenlik(adolesan) çağındakilere yönelik ruhsal ve bedensel sağlıkla ilgili danışmanlık, eğitim ve tedavi hizmetleri, AB standartlarına uygun sertifikalı sağlık personeli tarafından veriliyor.
Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Leyla Mollamahmutoğlu, Gençlik Merkezi’nin 2004 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı’nın ve hastane yönetiminin çalışmalarıyla gençlik sorunları konusunda danışma, tanı, tedavi ve adli problemlerin çözüm merkezi olarak hizmet verdiğini anlattı.

AB sertifikalı eğitim

Merkezde başta kadın hastalıkları ve doğum uzmanları olmak üzere sertifikalı ve gençlik dostu personellerin hizmet verdiğini ifade eden Mollamahmutoğlu, bölümde diyet, psikoloji, dermatoloji, kozmetoloji bölümlerinin de hizmet verdiğini, ayrıca adli tıp, pediatri, genetik, üroloji, nöroloji, kulak burun boğaz gibi birimlerle de koordineli ve kompleks çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
Bölümde, Dünya Sağlık Örgütü’nün öngördüğü 9-24 yaş adolesanların ruhsal ve bedensel sağlığını ilgilendiren konular üzerinde danışmanlık, eğitim, tanı ve tedavi hizmeti verildiğini dile getiren Mollamahmutoğlu, şu bilgileri verdi:
“Merkezimizde Türkiye’de ilk defa uygulanan SGK kapsamındaki Sağlık Kurulu Raporu ile epilasyon hizmeti verilmekte, ayrıca evlilik danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, adolesan çağı sağlıklı cinsel eğitimi konularında eğitim veriliyor. Bölümde Sağlık Bakanlığınca onaylanan Avrupa Birliği standartlarına uygun adolesan eğitimi sertifikalı sağlık personeli tarafından uygulanıyor.”

35 bin gence danışmanlık
 
Başhekim Dr. Mollamahmutoğlu, bölümde ayrıca gençlere yönelik hukuki sorunlar ve bunlara yönelik çözümlerin de üretildiğini, bu hizmetin adolesan haklarına saygılı, hukukun gerektirdiği şekilde verildiğini vurguladı.
Gençlerin merkeze olan farkındalığını artırmak ve adolesan çağı sorunları hakkında bilgilendirmek için zaman zaman hastane dışında da başta 
Milli Eğitim Bakanlığı kurumları olmak üzere çeşitli toplantılar yaptıklarını dile getiren Mollamahmutoğlu, şunları anlattı:
“Üçüncü basamak hastaneler arasında bir ilki başlatan kurum tarafından 2004 yılında itibaren yaklaşık 35 binin üzerinde adolesan çağındaki gence tıbbi hizmetin yanı sıra danışmanlık hizmeti de verildi. Gençlik Merkezi, Türkiye’deki en aktif çalışan merkezlerden biri olup; tüm Türkiye çapında 3. basamak referans ünitesi olarak oldukça yoğun ve üst düzey hizmet veriyor. Gençlerimiz, ana binadan bağımsız rahatlıkla ve çekinmeden gelerek merkezden hizmet alabiliyor. Bu durumda müracaat eden genç sayısının ve böylece hizmet sunumunun da arttığını görüyoruz.”

 
Levhaya 23 milyon lira harcandı
 
ODTÜ Kıbrıs öğrenci bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nefesinizi ölçtürün
Türk Toraks Derneği, “27 Haziran Dünya Nefes Ölçüm Günü” etkinlikleri ...
Tatil zehir olmasın
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatile çıkacakları uyaran uzmanlar, ...
500 öğrenciye sağlık kontrolü
Çankaya Belediyesi, yedi köyde 500 öğrencinin genel sağlık, ağız ve diş ...
 
Türkiye’nin ikinci yapay kalbi takıldı
Ankara’da takılan “total yapay kalp” ile hayata tutunan Arif Şahin, Türkiye’de ...
Eymir’de bisiklet turu
GÖLBAŞI Eymir Gölü girişlerindeki boş alanlarda yapılan bisiklet kiralama ...
Diktiler giydiler!
Diktikleri gelinlikleri giydiler KIRIKKALE’nin Balışeyh İlçesi’nde Halk ...
 
Güzele talipler
NKARA Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası ve ...
Yutulan sakız vücutta 10 yıl kalıyor!
Yanlışlıkla yutulan sakızlar, vücuttan 10 yılda atılıyor. Küçük çocuklar ...
Kanserde iyileşme oranı artıyor
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Genel Başkanı ve Dünya Kanser Kontrol ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri