Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
21 Haziran 2012 Perşembe - 10:08

Festival Ankara’dan sorulur

Ankara’nın cadde ve sokaklarına canlılık getiren Ankara Shopping Fest ile ilgili merak edilen soruları Festival Yürütme Kurulu Mehmet Akbacakoğlu yanıtladı.

Festival Ankara’dan sorulur

Ankara bir süredir çeşitli etkinlik, konser ve süslemelerle cıvıl cıvıl günler yaşıyor. Güvenpark’ta dinozor sergisi, cadde ve sokaklarda çeşitli sanat gösterileri, AVM’lerde ünlü sanatçıların konserleri var. Bu hareketliliğin nedeni ise bu yıl birincisi gerçekleştirilenAnkara Shopping Fest. Festival Yürütme Kurulu Mehmet Akbacakoğlu festival ile ilgiliAnkara Hürriyet’in sorularını yanıtladı.

Alışveriş Festivali kısa süre önce başladı. Nasıl gidiyor, gözlemleriniz nelerdir?

Ankara Shopping Fest 8 Haziran’da başladı ve 1 Temmuz’a kadar sürecek. Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki her şey düşündüğümüzden muhteşem geçiyor. Festival kapsamında öncelikle ilk dünya rekoruna imzamızı attık ve Guinnes Rekorlar Kitabı’na girdik. Daha önce dünyanın en ağır döneri, 468 kilo ile Dubai’de yapılmıştı. Biz Ankara’da bin 198 kiloluk Ankara Döneri ile bu rekoru Dubai’nin elinden aldık. Festival gündemindeki bir diğer rekor denememiz de 24 saat içinde 500 kadına yapılacak makyajla yer alıyor.

Böyle bir etkinlik yapma düşüncesi nasıl ortaya çıktı?

Dünyanın değişik ülkelerinde yapılan alışveriş festivallerinden hareketle, Ankara’da da böyle bir festivalin yapılması fikrini ilk ortaya atan kişi Ankara Ticaret Odası Başkanımız Salih Bezci’dir. Konuyu, ticaret odamızın meclisine taşıdık. Meclis’ten bir karar çıkarttık ve yaklaşık bir yıl önce çalışmalarımıza başladık. Hiçbir güçlük karşısında yılmadık. Çünkü sonunda Ankara’nın, ekonominin ve daha önemlisi tüketicinin, yani herkesin kazanacağını biliyoruz.

Bazı çevrelerde festivalin sadece AVM’lerde bulunan markaları desteklediği iddia ediliyor. Var mı böyle bir amaç ya da projeksiyonunuz?

Tam tersine AVM mağazaları da bizim için değerli ancak, adaleti sağlamak adına cadde ve sokak esnafımıza daha fazla destek veriyoruz. İddia edildiği gibi çıkış noktamız sadece AVM’leri hareketlendirmek olsaydı, bütün etkinlikleri bu alanlarda yapardık. Oysa Ankara’nın 50 ayrı bölgesinde 24 gün boyunca 5 binden fazla etkinlik yapılıyor. Bu etkinliklerin neredeyse tamamı cadde ve sokaklarımızda yapılıyor. Buralarda önemli bir hareket meydana getirdiğimize inanıyorum.

Hangi cadde ve sokaklar festivalin hedefinde yer alıyor?

Kızılay, Ulus, Tunalı Hilmi Caddesi, 7. Cadde, Samanpazarı, Çıkrıkçılar Yokuşu ilk anda aklıma gelenler. Örneğin Samanpazarı’nda Ankaraekonomisinin, ticaretinin tarihi yatıyor. Ulus Rüzgarlı Sokak’ta festival için özel hazırlıklar, çalışmalar yapıldı. Diğer taraftan Siteler örneği var. Siteler, Anadolu’nun en önemli mobilya merkezlerinden bir tanesidir. Mamak’tan Ümitköy’e, Çankaya’dan Keçiören’e, Demetevler’den Sincan’a kadar Ankara’nın her yerini kucakladığımızı düşünüyorum.

Esnaf festivalde yer almak için herhangi ücret ödüyor mu?

Alışveriş Merkezlerinden bir katılım ücreti alıyoruz. Ancak cadde ve sokak esnafından talep ettiğimiz en küçük bir ücret bile yok. Katılan her esnafa dönkart, indirim tabeletleri ve afiş gibi tüm görsel malzemeyi ücretsiz veriyoruz.

Festivalin gelenekselleşeceğini düşünüyor musunuz?

Kişisel düşüncemi soruyorsanız, çoktan gelenekselleşti. Faydasına, katkısına inandığımız bir etkinlik bu ve Ankara’nın yeni bir markası. Hatta Ankara için bir milat olduğunu bile ifade edebiliriz. İnşallah her yıl böyle coşku dolu, cıvıl cıvıl bir etkinliğe imza atacağız, AnkaraAlışveriş Festivali’ni uzun yıllar boyunca yaşatacağız.

Festival ile ilgili önceden yapılan duyurularda uluslararası bir etkinlik olduğundan da söz edildi. Ancak böyle bir algı oluşmamış gibi görünüyor. Sizin bu konuda görüşleriniz neler?

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile onun bünyesindeki Tanıtma Genel Müdürlüğü bize büyük katkı sağladı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde bilboard’larla festivali duyurdular. Festival öncesinde yine dünyanın çeşitli ülkelerinden 60 yabancı basın mensubunu Ankara’da ağırladılar. Bu tür büyük organizasyonların dünyanın farklı farklı ülkelerinde algılanması için zamana ihtiyaç vardır. Biz bu yıl pek çok ülkede festivali tanıtıp, o ülkelerin vatandaşlarını davet ettik. Bahsettiğiniz evrensel algı, ancak zaman içinde oluşup gelişecek bir konu.

Ankara, Shopping Fest ile “Alışverişin Başkenti” ünvanını alacak mı?

Bu, yola çıkarken en önemli amaçlarımızdan bir tanesi idi. Ankara bir marka şehir. Shopping Fest, bu markayı harekete geçirmek için en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Biliyorsunuz, Ankaramız yaygın kabul görmüş araştırmacı ve yayıncı firmalar tarafından üst üste ‘en yaşanabilir’ kent seçiliyor. Önümüzdeki günlerde inşallah çalışmalarımız meyvelerini verecek ve Ankaramız alışverişin de başkenti olacak.

 
Galericilerden önemli uyarı
 
Sapıklık aldı başını gidiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galericilerden önemli uyarı
İkinci el otomobil piyasasında, kilometre düşürme, pert (tam hasarlı) ...
Teröre bir tepki de postacılardan
ANKARA Posta İşletme Merkezi’nde görevli postacılar, Hakkari’nin Dağlıca ...
Gökkuşağı’nda Kamu Pazarı
ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin Gökkuşağı rekreasyon alanında oluşturduğu ...
 
TUS birincisi Hacettepe’den
TIPTA Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) sınavında birinci olan Hacettepe İngilizce ...
Kaldırım problemi
Mamak Mutlu Caddesi’nde 20 gün önce tamamlanan çalışmanın ardından yüksekte ...
Savcılık izin vermedi
TOKİ’nin bir yıllığına atadığı ancak üç yıldır görevde kalan site yönetimini ...
 
15 milyon dolarlık yatırım
Elektrikli araçlara yönelik akü fabrikası kuran Yiğit Akü, yatırım için ...
Dokuma tezgahlarını canlandırdı
Avustralya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin desteğiyle hayata geçirilen proje ...
İki kupayla geri döndü
Ankaralı kadın ralli yarışçısı Oya Eren, Eskişehir’de gerçekleştirilen ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri