Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
13 Ağustos 2011 Cumartesi - 03:44

Gökçek net konuştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son günlerde Büyükşehir’le Çankaya arasında krize dönüşen SSK İş Hanı’yla ilgili net konuştu: “Mükemmel bir teklifte bulunduk, balıklama atlaması lazımdı. Teklifimi kabul ederse ertesi gün gider kendim kazma kürekle yıkarım.”

Gökçek net konuştu

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, Altınpark’taki Belediye Evi’nde verdiği iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya gelerek, kent gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri arasında krize dönüşen SSK İş Hanı’yla ilgili net konuşan Gökçek, “Mükemmel bir teklifte bulunduk, balıklama atlaması lazımdı. Teklifimi kabul ederse ertesi gün gider kendim kazma kürekle dangır dungur yıkarım” dedi. Çankaya’nın SSK İş Hanı’nı yıkım ihalesine Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden birisinin girebileceği sinyalini de veren Gökçek, “Kesin değil ama ihaleye girebiliriz. Biz yıkarsak tam yıkarız” dedi.
SSK İş Hanı yerine belediye binası yapılmasını, imkansız olarak niteleyen Gökçek, “Mahkeme eğer planı iptal ederse, orası plansız kalır. Ne olacak o zaman, öylece kalır. Bir hurdaya 50 trilyon ödediğiyle kalır” açıklamasını yaptı. Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:
“‘Meydanın parasını sana verelim, ne verdiysen iki al. Yıldız’da Barış Manço Parkı yanındaki araziye belediye binanı kondur, onu karşılayalım. Plan yapalım. Ayrıca oraya emsal bir arazi bul veya daha büyüğünü bul ona da istediğin gibi rant tesisi verelim. Rant karşılığı ihale yap, dolayısıyla hem belediye binanı bedavaya getir, hem üstüne para kalsın, hem de biz de burayı meydan yapalım, 
Ankara
’ya kazandıralım’ dedik. O da meydan yapalım demiyor muydu? Kendi de en başta böyle diyordu. Sonra, ‘Hayır, biz belediye binası da yapacaktık. O gazetecilerin öyle yazması’ dedi, onun ifadesiyle demek ki hanginiz yazdıysanız yalan yazmışsınız.
Borcu üstleniriz
SSK İş Hanı’nın muhammen bedeli 78 trilyondu. 
Danıştay
 kararıyla 49’a aldı. Aynı fiyatı veririm. Kredilendirmişse onu da öderim. Borcu meclis kararıyla biz üstleniriz. Bu sefer ısrarla arayacağım, üstelik onun araması lazımken. Benim işim değil onun işi bu. Aramamdaki en büyük nedenlerden birisi anlaşma taraftarının kim olduğunun anlaşılmasıdır. 
Diğer taraftan bizi iki kişi aramızda konuşuyoruz, ben öyle bir görüşmeden bahsettim mi? Bahsetmedim. Ama o gitmiş hemen bahsetmiş. Bu işin ciddiyetinde yok. Benim 
Deniz Baykal
’la aramızda sayısız özel sohbet vardır. Hiçbirini size anlatmadım aslında siyasi olarak kullanmak istesem çok rahat kullanırdım ama yakışır mı. Adam yan yana geldiğinde çok rahat laflar söylüyor, o anda söylüyorsa orada kalır. Bunun şıklığı iki siyasetçi arasında kalmasındadır.
Yıkmak için ihaleye çıktılar. Orayı yıkması benim için çok iyi. Hazır alana meydanı yaparım. 
Biz yıkarsak tam yıkarız
Bizim şirketlerden bir tanesi o yıkım için ihaleye girebilir. Ayın 18’indeki ihaleye kesin olmamakla birlikte bizim de bir şirketimiz girebilir. Biz yıkarsak, tam yıkarız?
Orayı kökünden yıkabilir ama ben direkleri bırakacağım, ondan sonra yeniden yapacağım derse, olmaz öyle. Bu saatten sonra hiçbir halde orası bina olamaz. Bizden böyle bir şey geçmez. Mahkemeni ne karar vereceğini bilemiyoruz. Bizim düşündüğümüz gibi de verebilir, onun talep ettiği gibi de verebilir, bu bir takdir meselesi. Yeniden bozulursa biz mahkeme kararına uyar orayı plansız bırakırız. Ne olacak o zaman? Öyle kalır. Çok güzel bir teklif sundu ki eninde sonunda anlaşacak. Ya da işi gücü bırakıp bir binanın sadece hurdasına 50 trilyon ödeyecek.” 
Sadece genelevi yıkmadık
SADECE geneleve yıkım yapmadıklarını belirten Gökçek, “Hacı Bayram ve Ulus civarını tanzim ediyoruz. Bu sadece geneleve has bir operasyon gibi gözükürse yanlış olur. Öğretmenevini aldık, yıktık. Roma Anfi tiyatroyu ortaya çıkardık. Dolayısıyla orada kimse bir art niyet görmedi” dedi.
Gökçek, genelev için yer belirleme yetkisinin 
Ankara
 Valiliği’nde olduğu bilgisini de yineleyerek, “Ancak, bir bölgede bir imar planı isterlerse ben o ilçeye götürür, bu plan için referandum yaparım. Plan konusunda fikirlerini sorarım. Milletin ‘evet’ demediğine ben nasıl ‘evet’ derim” dedi.
Tentelerle ilgili soruşturma açıldı
KENT merkezinde kaldırımlara taşan ve çirkin görüntü oluşturan tentelerle ilgili Çankaya Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığını belirten Gökçek şunları söyledi:
“Tentelerle ilgili meclis gündemine bugün yazıyı verdik, bu bir görev, hepsini İmar Kanunu’na göre engellemeleri lazım. Hiçbir şekilde engellemiyorlar. Bahane olarak, ‘Buralarda sigara meselesi var, mecburiyet’ diyor. Sigaradan çok önce başladı bu yayılma. O konuda soruşturma açıldı.”
ODTÜ’de kararlıyız
BİR gazetecinin, “ODTÜ arazisinden yol geçirilecek mi?” sorusuna ise Gökçek, “ODTÜ konusunda kesin kararlıyız, planımızı geçireceğiz. Oradan yol geçecek” dedi. 
Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayan, ayrıca Hacettepe’den yine Konya Yolu’na ulaşacak olan yolların 1/5000’lik planlara Murat Karayalçın ve öncesindeki dönemlerde konulduğunu belirten Başkan Gökçek, “Biz 1/5000’i 1/25000’e işleyince ODTÜ yürütmeyi durdurma aldı. Bunu ben yapmadım, seneler önce yapılmış. Bu ay yetişmedi, büyük bir ihtimal Eylül’de gelir” bilgisini verdi. Eymir Gölü ile ilgili de açıklamalar yapan Gökçek, yüzde 40 DOP paylarında belediyenin de payı olduğunu vurgulayarak, bu payı alıp, Eymir Gölü’ne vereceklerini belirtti. Gökçek, “Bu kanun gereği olan yüz metreyi çevirir ve alırız” dedi
İstesek Yüksel Caddesi’ne gireriz
YÜKSEL Caddesi ve civarında son günlerde iyice tırmanan işporta kavgalarıyla ilgili olarak Gökçek şöyle konuştu:
“Bugünlerde gazetelerde bir laf var, ‘Buralar başkalarına verilecek mi?’ diye soruluyor. Verilmezse samimi olurlar. Birilerini yeniden oraya oturtmaya kalkarsa, birilerinin çıkarılıp başkalarının getirilmesi demektir. gelirse bunun anlamı, ‘Onları götürdün, başkasını getirdin’ olur. Zaman gösterecek. Ben geceleri de caddelere, bulvarlara ekipler koydurdum. Yüksel Caddesi’ni kurtarılmış bölge ilan ettiler, ondan sonra ses etmedim, lüzumsuz bir tartışmaya girmemek için. Aslında dilesek oraya da gireriz. Şimdilik karışmıyoruz, onlar temizlesin.”
Otogalerileri için yeni kanun şart
OTOGALERİLERİNİN kent dışına taşınmasına ilişkin son gelişmeleri de aktaran Gökçek, kanuni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, “Başlangıçta 500 tane bina yapılacak. Girenler kanun garantisi istiyor. Ekim ayı içinde garantili bir kanun bekliyoruz. Yapacağız da ümit ediyoruz” dedi.

 
Reflü hastasına ramazan uyarısı
 
Yok olan tarihi günümüze taşıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de iç durum vahim
CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül hakkında “suç oluşturduğunu düşündüğü ...
Gökçek sıralamada kaçıncı oldu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek listenin 4. sırasına ...
Kadına koruma geçici çözüm
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şiddet gören kadınlara koruma verilmesine ...
 
Ankara İl Genel Meclisi tüm illere örnek olacak
Toplum, Aile ve Çocuk komisyonu üyeleriyle yaptığımız görüşmeler sonucu ...
Atakent gün sayıyor
Etimesgut Belediyesi tarafından inşa edilen Atakent Sosyal Tesisleri tamamlanmak ...
Emeklilere çay ikramı
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, seçim bölgesi Kırıkkale’yi ...
 
İsrail ,Türkiye'den özür dileyecek
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Balıkesir'in Edremit ilçesinde gazetecilerin ...
Gecekondu semtiydi bugün siyasilerin gözdesi
Geçmişte Anadolu’dan göç edenlerin yerleşim yeriyken, bugün peş peşe inşa ...
Melih Gökçek twitter'da CHP'lileri çıldırttı
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök için Twitter'da, "CHP'li İsa Gök diz çöker ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri