Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
28 Nisan 2012 Cumartesi - 10:10

Gökte aradağını yerde bulacak

Keçiören Belediyesi, “Uluğbey Planetaryum Projesi” ile Başkent’te bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Projeyle gözünü uzaya diken Keçiören Belediyesi, Başkentliler’in gökyüzünü daha yakından izlemelerine fırsat veren bir merkez kuracak.

Gökte aradağını yerde bulacak

KEÇİÖREN Belediyesi, “Uluğbey Planetaryum Projesi” ile Başkent’te bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Gök Evi anlamına gelen “planetaryum” projesi ile gözünü uzaya diken Keçiören Belediyesi, Başkentliler’in gökyüzünü daha yakından izlemelerine fırsat veren bir merkez kuracak. İki bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak olan planetaryuma, “Uluğbey” adı verilecek. Ayrıca, 14 metre çapındaki merkezde aynı anda yaklaşık 100 kişi uzay hakkında izleme, inceleme ve araştırma yapabilecek.

Gökte aradığını yerde bulacak

Amerika’da sayıları bin 500’e yaklaşan Gök Evi, Keçiören Belediyesi’nin “Uluğbey Planetaryum Projesi”ni hayata geçirmesiyle Başkent’te bir ilk olacak. Ankara Hürriyet’e proje hakkında bilgi veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Projenin hayata geçmesiyle birlikte vatandaşlarımız gökte aradığını yerde bulacak. İlk ve orta öğretime giden gençlerimiz ise uzay hakkında araştırmalar yapabilecek. Görsel etkinlik ve aktivitelerle uzayı daha yakından tanıyacaklar. Astronomi eğitimi dışında hazırlanan iki ve üç boyutlu eğitim, eğlence filmleriyle de tüm Başkentliler merkezimizde hoşça vakit geçirecekler” dedi. 

Gök Evi için iki aday var

“Uluğbey Planetaryum Projesi”ni hayata geçirebilmek için Keçiören’de iki aday nokta belirlediklerini anlatan Ak, şöyle devam etti: “Ankara’nın ihtiyacını karşılayacak bir Gök Evi olacak. Ayrıca Gök Evi içinde 600 metrekare büyüklüğünde bir de fuaye ve sergi salonu yer alacak. Bu alanda gerekli eğitim seminerleri, sergiler ve çeşitli atölye aktiviteleri ile hem gençlerimiz, hem de aileleri güzel vakit geçirebilecekler. Çünkü belediye olarak, gençlerimizin ve halkımızın bilim ve uzay ile iç içe olabilecekleri, bu konuda inceleme ve deney yapabilecekleri özel bir alanı sağlamak amacıyla planetaryum yapımı projelendirildi.”

Taşınabilir planetaryum

GÖKYÜZÜNÜ, tanıtmak için kullanılan, halkın ilgisini çeken planetaryum, Gök Evi’nin yanısıra, “yıldız evi”, “gezegen evi” olarak da biliniyor. Dünyanın birçok büyük kentinde, sabit planetaryumlar yer alıyor. Son yıllarda ise kolayca taşınabilen ve kısa sürede kurulabilen taşınabilir planetaryumlar da üretilmeye başlandı.

Meteoroloji Kurtuluş Müzesi olsun

KEÇİÖREN Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçe sınırları içerisinde yer alan Meteoroloji Genel Müdürlüğü binasını “müze” yapmak istediklerini söyledi. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilan edildiği dönemlerde Keçiören’in önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Ak, “Kurtuluşun başlangıcı olan Keçiören, şimdiye kadar bu yönüyle öne çıkmadı. Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk’ün ‘karargah’ olarak kullandığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü binası, bakanlık tarafından tescillenmiş tarihi bir binadır. Şuan yalnızca Atatürk’ün odası müze olarak kullanılıyor biz buranın tamamını Kültür Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı’nın katkılarıyla ‘Kurtuluş Savaşı Müzesi’ yapmak niyetindeyiz” diye konuştu.

 
Savaş muhabiri yetiştirecekler
 
Bilgiyle ekonomiyi buluşturamıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savaş muhabiri yetiştirecekler
Anadolu Ajansı ile Polis Akademisi Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ...
Gazi Orman Çiftliği adını tescil ettirdi
AOÇ yönetimi “Gazi Orman Çiftliği” adını marka olarak tescil ettirdi. ...
Kaçak avlananlar sanal alemde avlanıyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bakan Veysel Eroğlu’na gönderilen “ihbar ...
 
Bugün git yarın gel devri bitti
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlık bünyesinde düzenlenen ...
Ankara treni raydan çıktı
ANKARA-Kurtalan seferini yapan TCDD’ye ait Kurtalan Ekspresi’nin, makinistler ...
Ankara Büyükşehir'den baca temizliği indirimi
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 15 Eylül'e kadar baca temizliği yaptıracak ...
 
Toplu sözleşme teklifi
TARIM Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel ...
Başkentray’a en düşük teklif
Sincan-Ankara-Kayaş tren hatlarının yeniden inşasını içeren Başkentray ...
Ankara’da Akkuyu eylemi
Greenpeace üyeleri, Akkuyu Nükleer Santralini yapacak firmanın bulunduğu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri