Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, üretilen ekmek çeşitleri tanıtıldı.
Açıklamaya göre, normal, köy, kepekli, cabata, çeşnibahar, glutensiz, tuzsuz, fındıklı, ruşeymli gibi ekmek çeşitlerini üreten Halk Ekmek Fabrikası, ayrıca halk simit, halk pide, halk poğaça ve halk somun gibi ürünlerle de vatandaşlara hizmet veriyor.
Halk Ekmek Fabrikası’nın ürettiği ekmek çeşitlerinin bazıları şöyle:
Cabata Ekmek: sofralarda Akdeniz hafifliği hissettiren cabata, zeytinyağlı İtalyan ekmeğidir. 200 grm olan Cabata ekmeğin fiyatı, 50 kuruş.
Çeşnibahar: Baharat katkılı çeşnibahar, soya proteini içeriyor. Çeşnibahar, 300 gram ve 40 kuruş olarak satılıyor.
Glutensiz Ekmek: Çölyak hastalarına özel ekmek olan glutensiz ekmek, Hacettepe Üniversitesiyle ortaklaşa formüle edilerek Halk Ekmek Fabrikası’nda üretiliyor. 500 gram olan ekmeğin satışı, MET-VAK tarafından yapılıyor ve fiyatı 1 TL.
Fındıklı Ekmek: Halk Ekmek’in yeni çeşidi olan fındıklı ekmek, 200 gram ve 60 kuruştan satılıyor.
Ruşeymli Ekmek: Ruşeym buğday embriyosudur. Buğday başağının alt kısmında bulunur. Buğdayın tüm besin değerlerini taşır ve besleyici değeri çok yüksektir. Deneme üretimi devam eden ruşeymli ekmeğin 200 gramı 25 kuruştan piyasaya sunulacak.
Her çeşit ekmeğe talep fazla
Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, Türkiye’de her çeşit ekmeğe talep bulunduğunu belirterek, "Dünya çeşide gidiyor. Türkiye ve dünyada normal ekmekten çeşit ekmeğe büyük dönüş var. Gelir seviyesi normal ve normalin üstünde olan aileler, sadece bir çeşit ekmek yerine, ekmekte çeşit talebinde bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.