Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), gençleri iş gücü piyasasına kazandırmaya yönelik yürüttüğü "İş Avcılığı Modeli"ni kadın, engelli ve sosyal yardım faydalanıcıları gibi dezavantajlı grupları da kapsayacak şekilde genişletiyor. 2019'dan itibaren 15-24 yaş arası NEET (eğitimde, istihdamda ya da eğitimde olmayan) gençlerle uygulanan model, işe yerleştirme, aktif iş gücü programları ve mesleki yönelim testleri gibi çeşitli süreçlerden oluşuyor.
İŞKUR, iş arayanları ilk etapta veri tabanındaki açık pozisyonlara yönlendiriyor. Eğer uygun iş bulunmazsa, aktif iş gücü programlarıyla meslek edinmeleri sağlanıyor. Hala iş bulunamazsa, kişiye mesleki yönelim testleri uygulanarak en uygun meslek belirleniyor. İstihdama kazandırılamayanlar ise iş kulüpleri ya da iş arama becerisi eğitimlerine yönlendiriliyor.
Yeni düzenlemeyle kadınlar, engelliler ve sosyal yardım faydalanıcıları da yakından takip edilerek istihdama katılımları hızlandırılacak. Bugüne kadar 728 bin 413 gence danışmanlık verilmiş, bunlardan 107 bin 345'i işe yerleştirilmiş. En fazla istihdam edilen iller ise Bursa, Tekirdağ, Manisa, Eskişehir ve İstanbul oldu. Ayrıca, 39 bin 518 genç, aktif iş gücü programlarına katılarak meslek öğrendi ve tecrübe kazandı.