Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
23 Temmuz 2012 Pazartesi - 11:31

İtfaiyenin ilk dönem karnesi alev alev

Bünyesindeki bünyesindeki 30 yangın uçağı ve helikopter Türk Hava Kurumu, olası yangın tehlikesine karşı hazır bir şekilde bekletiliyor.

İtfaiyenin ilk dönem karnesi alev alev

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve ‘ateş savaşçıları’ olarak adlandırılan Başkent itfaiyesi, 151 araç, 740 personel ile kentte hizmet veriyor.
İtfaiye denildiğinde ilk akla gelen yangın olsa da Başkent İtfaiyesi, trafik kazası, suda boğulma, göçük, sıkışma, intihar, çukura düşme, ev ve iş kazaları gibi birçok alanda vatandaşların imdadına koşuyor.
Başkent’te 2012 yılının ilk altı aylık döneminde Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, kent içindeki 27 noktadan toplam 5 bin 984 olaya müdahale etti. Gidilen olayların 405 tanesi asılsız çıkarken, 263 olay ise itfaiyeye gerek kalmadan vatandaşların çabalarıyla kontrol altına alındı. Yaşanan yangın, kaza ve boğulmalar sonucu Başkent’te geride bırakılan altı aylık dönemde 63 kişi hayatını kaybetti, 831 kişi ise yaralı şekilde kurtuldu.
İlk sırada ot ve çöp yangını
Son altı aylık süre zarfında itfaiye ekiplerinin en çok müdahale ettikleri olayın başında bin 249 ile ot ve çöp yangınları geliyor. Bu olayı 834 bina yangını, 336 motorlu araç yangını, ve 194’er olayla da atölye, imalathane, fabrika yangını ile diğer yangın olayları takip ediyor. Bina yangını olaylarının büyük bir bölümü olan 752’sinin betonarme evlerde yaşanması ise dikkat çekiyor.
27 noktadan acil müdahale
Başkent İtfaiyesi’nin biri merkez olmak üzere kentin 27 noktasında grupları bulunuyor. Olay yarine en kısa sürede ulaşarak müdahale etmeyi amaçlayan Başkent İtfaiyesi’nin en fazla gittikleri olay sayısında bin 349 ile şehir merkezi ilk sırada yer alıyor. Bu noktayı 678 Kurtuluş, 531 Sincan, 507 Batıkent, 445 Esat ve 417 olayla da Keçiören takip ediyor. Köşk noktasında yer alan itfaiye grubunda son altı ay boyunca hiçbir olay yaşamazken bu noktanın ardından 2’şer olayla Hisar ve AŞTİ geliyor.
Göl ve göletlere
girmeyin uyarısı
Ankara'da kış aylarında günde ortalama 15-20 olay meydana gelirken yazın bu rakamın 30 ila 40’a kadar çıktığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, en çok olayın ot ve çöp kaynaklı yangınlar olduğuna dikkat çekerek, “Piknik alanlarında bırakılan bir cam parçası yada yoldan geçerken atılan bir sigara izmariti, sonunun ne olduğu belli olmayan yangınlara sebebiyet veriyor. Ayrıca vatandaşlarımız yaktıkları ateşin söndüğüne emin olmadan piknik alanlarından ayrılmasınlar” uyarısında bulundu.
Yaz aylarında havaların ısınmayla birlikte suda boğulma vakalarının da artış gösterdiğini kaydeden Karakuş, “Göl ve göletlere kesinlikle girilmemeli. Genellikle çocuklar giriyor ancak aileler bu konuda daha dikkatli olmalılar” dedi. Başkent İtfaiyesi’nin personel ve araç sayısı bakımından kent için yeterli donanıma sahip olduğuna da değinen Karakuş, “Şu an 27 noktadan Ankara’da çıkan olaylara müdahale ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu merkezlerimizin bazılarını yenileyecek, bazı noktalara da ilave merkezler ekleyeceğiz” ifadesini kullandı.

 
'Birgün'lük ömrün ölüm dansı
 
72 yıl sonra ilk çekiç vuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Birgün'lük ömrün ölüm dansı
Erginleşerek Sakarya Nehri'nden çıkan birgün sinekleri, Sakarya Köprüsü ...
Kelepçeli-cipli firar
Bir çok suçtan aranan ve sahte kimlik taşıyan Cevdet Horozoğlu'nun elleri ...
2050’ye kadar ihtiyacı karşılayacak
İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi İnşaatı’nda, 31 bin 500 metre ...
 
Üst geçit değil Babil Kulesi
Esenboğa Havalimanı protokol yolunun Pursaklar bölümündeki 7 metrelik, ...
Dönüş yolunda kaza: 1 ölü 5 yaralı
Tatilden Ankara'ya dönen Mustafa Gümüş'ün kullandığı otomobil, şarampole ...
Gölbaşı'nda su sıkıntısı
Bahçelievler ve Emek sakinleri iki haftadır suların kesilmesinden, geldiğinde ...
 
Çocuğunuza model olun
Çocuklar için oruç alıştırmalarının yapılabileceğini belirten İlahiyat ...
İhtiyacın yüzde 16’sı
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin düzenlediği geleneksel “Hasat ...
Küflü ekmek nerede kullanılıyor?
Gersan Sanayi Sitesi’nda üç katlı bir binaya baskın yapan Yenimahalle ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri