TÜRKİYE Kantin İşletmeleri Esnaf Dernekleri Federasyonu tarafından okul aile birliği yönetmeliğiyle ilgili düzenlenen toplantıda bilgiler veren Federasyon Başkanı Vahap Osmanoğlu, kantinciliğin kendine özgü bir meslek dalı konumuna geldiğini söyledi.
Okul aile birliği yönetmeliğinde değişiklikler yapıldığını ve okullardaki mali işlerin tamamının okul aile birliğine devredildiğini kaydeden Osmanoğlu, okul idarecilerinin mali işlere karışmayacağını sadece denetim yapacaklarını bildirdi. Osmanoğlu, bu yönetmelikle aile birliklerinin daha etkin hale getirildiğini ve vatandaşın kendi okuluna daha fazla sahip çıkmasının amaçlandığını ifade etti.
Kantinlerin daha hijyenik olabilmesi için de belli standartlar getirildiğini kaydeden Osmanoğlu, kantinlerde tahta ve suntanın yerine paslanmaz çelik kullanılacağını, tostların saklanması için de bazı kriterler belirlendiğini söyledi.
Denetimler sıklaşacak
Kantincilerin daha sıkı denetleneceğini vurgulayan Osmanoğlu, “En düşük ceza 5 bin liradan başlayacak. Kantin işleten kişi aynı hatadan ötürü 3 kez ikaz edildikten sonra aynı hatayı devam ettirdiği takdirde sözleşmesi feshedilecek” diye konuştu. Kantincilerin yazın 3 ay kira ödemediklerini ve bu yönetmelikle şubat ayının da yarısının kirasını ödemeyeceklerini kaydeden Osmanoğlu, büyükşehirlerde kantin kiralarının yüzde 80’inin okul aile birliği, yüzde 10’unun ilçe, kalan bölümün de il milli eğitim müdürlüğüne verileceğini bildirdi.