Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
9 Nisan 2012 Pazartesi - 11:58

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Durun’ ziyareti

Başkan Vekili Başar Bal ile Başkan Yardımcısı Şenol Balaban’ın da aralarında bulunduğu 19 Meclis üyesinin istifa edeceğini açıkladığı Yenimahalle Belediyesi’ne CHP Lideri Kılıçdaroğlu sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Durun’ ziyareti

CHP yönetimiyle Yenimahalle Belediyesi yönetimi arasındaki iplerin kopma noktasına geldiği, 10 Nisan’da 19 Meclis Üyesi’nin istifa edeceğini duyurduğu süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yenimahalle Belediyesi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve meclis üyeleriyle birlikte kahvaltı yapanKılıçdaroğlu’nun toplantısı iki saati aşkın bir süre devam etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen kahvaltıya 18 Meclis üyesiyle birlikte istifa edeceklerini duyuran Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban da katıldı. Görüşme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “Aranızdaki buzlar eridi mi?” sorusuna “Buz yoktu ki erisin” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Aramızda herhangi bir sorun yok.  Örgütümüzle, belediye başkanımızla, belediye meclis üyelerimizle çalışıyorlar. Yenimahalle Belediye başkanımız 
konut alanında, sosyal alanlarda pek çok projelere imza atmış başarılı bir belediye başkanımızdır.” AnkaraHürriyet’e görüşmeyle ilgili bilgi veren Yaşar, şunları söyledi:
“Eski İl Başkanıyla başlayan, ilçe yönetimiyle devam eden süreç meclis üyelerimiz tarafından Genel Başkanımız’a aktarıldı. Özellikle delege seçiminde sandık koyulmadan yapılan uygulamalardan duyulan rahatsızlıklar belirtildi. Genel Başkanımız da genelinde demokratik geçen seçimlerde bazı bölgelerde istenmeyen uygulamalar olduğunu söyledi ve bu sıkıntıların giderileceğini ifade etti.
Partinin değişim sürecinde olduğunu, parti örgütlerin belediyelere karışmamasını gerektiğini, örgütlerin görevinin belediye çalışmalarını anlatmak olduğunu söyledi. Yaşanan süreçten duyduğu rahatsızlığı belirterek, ‘Keşke hiç yaşamasaydık’ ifadesini kullandı. Bundan sonra bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.” Yaşar kendisinin ve ekibinin istifa edip etmeyeceği ile ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: “Ben istifa etmeyeceğimi belirtmiştim. Süreci izleyeceğim. Ancak Başkan Yardımcım Şenol Balaban, Başkan Vekilim Başar Bal ve diğer meclis üyesi arkadaşlarım kararı kendileri verecek.”

Geri adım atmadılar

GÖRÜŞMENİN ardından en merak edilen konu olan başta Başkan Yardımcısı Şenol Balaban ve Başkan Vekili Başar Bal olmak üzere istifa eden 19 meclis üyesinin durumu oldu. Konuyla ilgili Ankara Hürriyet’e değerlendirmelerde bulunan Balaban şunları söyledi:
“CHP Genel Başkanı’nın belediyemize gelerek ziyarette bulunması bizim için şereftir. Onurumuzu zedeleyen uygulamalarla ilgili net bir yaptırım uygulanacağına dair bir ışık göremedik. Bildiklerimizi yeniden duyduk, yapılan yanlışların düzeltilmesi için zamana ihtiyaçları olduğunu ilettiler. Biz de bu değişim için onlara fırsatı vereceğiz. Disiplin korkusu olmadan dışarda kalacağız ve düşüncelerimiz neyse dile getireceğiz. Başkan Vekilimiz Başar Bal ve meclis üyelerimizle birlikte istifamızı sunacağız. Belki bazı meclis üyesi arkadaşlarımız istifadan vazgeçebilir, bu da onların en doğal hakkıdır. Zihniyet değişimi başarabilirlerse yeniden Sayın 
Kılıçdaroğlu’yla yollarımız birleşir. Gelişinde bizler nasıl destek verdiysek, o yolunu nasıl bizlerden ayırdıysa biz de yolumuzu ayırıyoruz. “

 
Liseliler kan için yollara düştü
 
ODTU’nün Avrupa’yla sanat işbirliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekilin zaman darlığına internet yetişti
Milletvekilleri geçen yıl Meclis Kütüphanesi’ne 6 binin üzerinde başvuru ...
Önce bir dönem daha sonra da televizyona
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kısmet olursa yeniden aday ...
Çankaya’da toplu sözleşme sevinci
Çankaya Belediyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi Belediye ...
 
Başkan Gökçek'in yeni projeleri
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’daki büyük dönüşüm ...
Trafik kazalarını Meclis araştırsın
CHP, trafik kazalarının nedenlerinin belirlenerek, önlenmesi için Meclis ...
'75 milyonun birer tükürüğü hainleri yok etmeye yeter!''
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 21 Mart Nevruz Bayramı'nda yaşanan olaylara ...
 
Ankara'da yollar kapanacak
Tandoğan'da CHP mitingi nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi.
Ben erkeklerin de bakanıyım
Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu’nun (KAI) ödül törenine ...
Ben başlarım arkası gelsin
Salvador Dali sergisinin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri