Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
7 Ekim 2010 Perşembe - 09:53

Kırmızı Bölge ödüle koşacak

Kırmızı Bölge Projesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Kırmızı Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt, projeyi İstanbul dışında yer alan reklamcı ve reklam verenlere daha kapsamlı ulaşmak hedefiyle başlattıklarını belirtti.

Kırmızı Bölge ödüle koşacak

SADECE gazete ve dergi reklamları arasında 2003 yılından bu yana yapılan bir yaratıcılık yarışması olan Kırmızı Ödülleri, bu sene İstanbul dışında yer alan reklamcı ve reklam verenlere daha kapsamlı ulaşmak hedefiyle, Kırmızı Bölge projesini başlattı.
Projenin Divan Ankara Çukurhan’da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kırmızı Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt, “Gazete ve dergilerin temel gelir kaynağı reklam. Amacımız, reklamın televizyon ve internet gibi mecralara kaymasını mümkün olduğunca durdurabilmek. Gazete ve dergilerde yayınlanan reklamların daha başarılı olmasına katkı sağlamak ve reklam sektöründe çalışan binlerce insanı motive etmek” dedi.

Araştırma yaptık

Çalışmalara başlamadan önce yurt dışında, özellikle batı ülkelerinde yapılan yarışmaları araştırdıklarını ve Türkiye’ye özgü bir şartname oluşturduklarını belirten Ögüt, Kırmızı Ödülleri’yle ilgili olarak şunları söyledi:
“Yedi sene önce yola çıktığımızda Kırmızı’da İstanbul dışında faaliyet gösteren reklam ajansları için iki tane özel kategori vardı. Biz o kategorileri Kırmızı’nın içinden alıp, zenginleştirip, alt kategoriler açarak İstanbul dışındaki reklam ajanslarına özel bir yarışmaya dönüştürdük. Kendi ödül töreni, kendi jürisi olan bir yarışma oldu. Kırmızı Bölge’de başarılı olanlar, Kırmızı’da ilgili kategoride finalist olarak yer alacak.

Yarışmanın jürisi, yurt dışındaki benzerlerinden farklı bir yapıya sahip. Dünyada bu tür yarışmalarda genellikle reklamcılar yer alır. Biz işin içine ilanın esas sahipleri olan müşteriyi ve firmaları da dahil ettik. İlk yedi sene boyunca her yıl bir tane büyük ödül çıktı. Yedi tane büyük ödülümüz var. Bugüne kadar 7 bin reklam yarıştı.

Jüri, hazırlanan reklamların ne kadar yaratıcı olduğunu, anlatılmak isteneni nasıl anlattığını, okuyucuyu kendisine ne kadar çektiğini değerlendirip, çeşitli kategorilerde ödül veriyor. Kırmızı Bölge’de kategori birinciliği kazanan reklamlar, Kırmızı Ödülleri’nde ilgili kategoride finalist sayılacak ve ön elemeden muaf tutulacak.

Eylül ayı itibariyle, www.kirmiziodulleri.com/kirmizibolge üzerinden başvuru yapılabilen yarışmaya, son katılım tarihi 3 Kasım.”

Genç reklamcıya Kırmızı Kalem

“KIRMIZI sadece bir yarışma değil. Kırmızı’nın amaçlarına ulaşması için 365 gün reklamcının hayatında olması gerektiğini düşündük. Tek bir yarışma yaparsak ödül töreninden ödül törenine reklamcıların hayatında olacaktık. Bir dizi faaliyetimiz oluştu. Bunların arasında, iki ayda bir yayımlanan Kırmızı Dergi var. Türkiye genelinde 5 bin adet basıyoruz. Bunun 4 bine yakını ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Üniversite öğrencilerine yönelik olarak Reklamcılık Vakfı’yla birlikte düzenlediğimiz ciddi etkinlikler var. Vakıfla birlikte üniversite öğrencilerine Genç Kırmızı ve Kırmızı Kalem adlı eğitim çalışmaları yapıyoruz.”

 
Ankara Barosu'nda seçim heyecanı
 
Ben Özal’ın öğrencisiyim
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin demir 19 Aralık 2010 Pazar 21:25

Böyle bir ödül şekli olmaz. Ödül alan ajansların yöneticileri aynı zamanda kırmızı bölge seçim jürisinin üyeleri. Kendi ajanslarını seçip ödüllendirmişler. En ufak bir piyango çekilişinde bile piyangoyu tertipleyen kuruluşun personeli çekilişe bile katılamıyor. Çok ayıp. Bu tam bir skandaldır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara Barosu'nda seçim heyecanı
Ankara Barosunda yeni yönetim ve başkanın belirleneceği seçime sayılı ...
500 işçi istedi
Ankara Valiliği tarafından düzenlenen halk gününde, kazada ili kolunu ...
Uzman jandarma diplomasını yırttı
Emekli Muvazzaf Uzmanlar Derneği üyesi emekli uzman jandarma, özlük haklarının ...
 
Esnafın hayali suya düştü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, küçük esnafın elektrik ...
Kahveciler zararda
Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı ...
Caddede ücretli parkı yargı bozdu
Manisa İdare Mahkemesi’nin cadde ve sokaklardaki ücretli park konusunda ...
 
Uğur böcekleri Ankara’dan havalanıyor
Eğitim ve danışmanlık alanında faaliyet gösteren Ankara merkezli bir firmanın, ...
Seyyar cerrahi hastanesi hizmette
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Gama ...
Liseliler örnek oldu
İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Lisesi öğrencileri, çeşitli etkinliklerde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri