Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
4 Aralık 2010 Cumartesi - 14:49

Kültürsüz siyaset "diyet siyaset" olur

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 'Siyaset, Kültür Zeminine Oturmadığı Zaman O 'Diyet Siyaset' Oluyor

Kültürsüz siyaset  diyet siyaset  olur

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 'Siyaset, kültür zeminine oturmadığı zaman o 'diyet siyaset' oluyor. Çünkü siyaset kültürle yapılırsa daha anlamlı, daha faydalı olur. Onun için de çalışmak, çabalamak, gayret etmek lazım' dedi. 

Çiçek, 
AK Parti
 Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı, Turuncu Dergisi ve EVADER tarafından partinin Ankara İl binasında düzenlenen 'Öykü Atölyesi'nin açılışında, bu toplantının özgün, özelliği olan, içerik yönünden farklı olduğunu söyledi. 

Bunun  kadınlar tarafından gerçekleştirilmiş olmasının da önem taşıdığını belirten Çiçek, şöyle devam etti: 

'İktidara geldiğimiz günden beri  kadının her alanda katılımını, başarısını sağlayabilmek için birçok anayasal, yasal düzenlemeler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü geriye dönüp baktığımızda esas itibarıyla bizim kültürümüz, Anadolu'daki kültür  kadın merkezli bir kültürdür. Söylediğimiz birçok atasözü, söylediğimiz birçok türkü, geleneklerimiz, göreneklerimiz bunların hepsi kültürün bir parçasıdır. Bunda  kadınların da çok önemli rolü var.' 

Türk kültüründe  kadının yerinin çok büyük, çok önemli olduğunu vurgulayan Çiçek, bunu daha kurumsal hale getirmek, daha çok öne çıkarmak gerektiğini belirtti. 

Kadın Kolları Başkanlığının Türkiye'nin  kadınlara yönelik en çok faaliyet yapan örgütü olduğunu söyleyen Çiçek, 'Öykü atölyeleri, bir süre devam edecek, bu yönüyle de özelliği olan bir başlık. Aslında başarı dediğimiz şey de bir öyküdür. Hepimiz bir öyküyü, hikayeyi yaşadık, yaşıyoruz ve bir gün sonlanacak. Mühim olan bunun hayırla, iyiyle,  güzelliklesonlanması. Gelecek nesillerin de bu öykülerden gerekli dersleri çıkarması gerekir' dedi. 

- 'BİR TAKIM MAZERETLER, BAŞARISIZLIĞINIZIN GEREKÇESİ OLMASIN'- 

Bu tür faaliyetlerle beslenmediğinde siyasetin 'biraz anlamsız, biraz  kuru hale geldiğini' ifade eden Çiçek, 'Onun için buna katkıda bulunanları tebrik ediyorum. Bu gerçekten önemli. Siyaset kültür  zeminine oturmadığı zaman o 'diyet siyaset' oluyor. Çünkü siyaset kültürle yapılırsa daha anlamlı, daha faydalı olur. Onun için de çalışmak, çabalamak, gayret etmek lazım' diye konuştu. 

Daha sonra '
Japonya
'da judo yapmak ve şampiyon olmak isteyen çocuğun, 10 yaşında sol kolunu kaybetmesine rağmen Judo Şampiyonası'nda birinci olmasının' hikayesini anlatan Çiçek, şunları kaydetti: 

'Bu hikayenin altında, dipnotta diyor ki; gün gelir yaptıklarınız için değil, yapamadıklarınız için üzüleceksiniz. O nedenle önünüze çıkan fırsatları iyi değerlendirin. Bir takım mazeretler, başarısızlığınızın gerekçesi olmasın. Çalışın, gayret edin, düşünün, düşleyin, tasavvur edin. Siz de bir başarı öyküsünü yazabilirsiniz. Altında da bir cümle var, 'Unutmayın ki oturduğu yerden başarıyı yakalayan tek yaratık tavuktur'. 

Bu hikayeden çok anlamlar çıkarabiliriz. Ama toplantıyla ilgili şu kadarını söyleyeyim, bir başlangıç yaptınız. Bu toplantıları tekrar ederek, birbirinizle karşılıklı düşünceleri, tecrübeleri, hayalleri ortaya koyarak, siz de başarı hikayeleri yazabilirsiniz. Hiçbir imkansızlık, hiçbir eksiklik, başarısızlığımızın gerekçesi değildir, olmamalıdır. Emin olun ki başarılı olan her insan için her şey başlangıçta mükemmel olmadı, mutlaka bazı eksiklikler oldu ama çabayla, gayretle bunlar belli noktaya geldi.' 

Roosevelt'in 4 kez seçilen tek Amerikan Başkanı olduğunu belirten Çiçek, '
Belden
 aşağısı tutmaz. Kendisine diyorlar ki 'Siz bu kadar zor dönemlerde, bu kadar zor işlerin üstesinden nasıl geldiniz, nasıl başarılı oldunuz?' O da diyor ki 'Ayağının baş parmağını azıcık oynatabilmek için 2 yıldır çaba gösteren bir adamla konuşuyorsunuz.' Karşılaştığımız hiçbir başarı öyküsü kolay değildir, tesadüfi değildir, mutlaka özünde çaba var, gayret var' diye konuştu. 

- 'KADINLARIN DÜŞÜNCELERİNİ, DUYGULARINI YANSITMASI ÖNEMLİ'- 

AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan
 ise çalışmanın sonunda birçok dehanın ortaya çıkacağını düşündüğünü belirterek, 'Bazı çalışmalar  kadının dilinin erkeğin dilinden farklı olduğunu öne sürüyor. Erkeğin almaya,  kadının daha çok vermeye yatkın olduğu söyleniyor. Çünkü anne olma özelliği  kadına çok farklı duygular katıyor. O nedenle  kadının duygularını, düşüncelerini yansıtması gerektiğini düşünüyorum' dedi. 

İl  Kadın Kolları Başkanı Tülay Selamoğlu da anıların topluma yansıtılması, alınan sonuçların da başkalarına örnek olması için özellikle  kadının hikaye yazarlığının önemli olduğuna işaret ederek, 'Hayatı, acıları yazan hep  kadınlardır, annelerdir. Bu nedenle  kadınların anılarını paylaşması önemli. Bu atölye çalışmamızda da 10 derslik programımızın yanı sıra hikaye yarışmaları açacağız, hikayeleri kitap haline getireceğiz' dedi. 

Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da herkesin bir hikayesi olduğunu ifade ederek, 'Her birimiz kendi dünyamızda heyecanı, coşkuyu, sılayı, kavuşmayı farklı dünyalarda bir ruh iklimi içinde yaşıyoruz. İnsan olmaktan kaynaklanan arzuları, düşünceleri, hayalleri bir potada toplamayı, bu tecrübeleri paylaşmayı son derece önemsiyoruz' diye konuştu.

 
KESK eylem yaptı
 
AŞTİ’de gün delilerindi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
...Ve bir ilk
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilk kez CHP’yi bir belediye ...
CHP'li gençlere rekor ceza!
Başbakan'ın Güzergahlarına "Tayyip Gidecek Gökçek Gelecek" Yazan CHP'li Gençlere Rekor Ceza
17 yıl geçti nakarat aynı
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütçe maratonu önceki gün son buldu. Belediye ...
 
Az kalsın yumruklar konuşacaktı!
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bala Belediyesi’nin bütçesi görüşülürken kavganın eşiğinden dönüldü.
Ankara başarısız mı?
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “AK belediyecilik ...
Yerel borca yapılandırma
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, belediyelerin vergi ...
 
'Mutlaka Şamarı İndireceğiz'
Bahçeli, AK Parti Hükümetini İhanete Kol Kanat Germekle Suçladı.
Seçim yılında belediyelerin harcaması artacak
Seçim yılı olan 2011’de mahalli idare gelirlerinin 2010 yılına göre yüzde ...
Başkan Özden, Öğretmenlerin Gününü Kutladı
Çubuk İlçe Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçede Bulunan Okulları Ziyaret ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri