Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
5 Eylül 2012 Çarşamba - 09:20

MHP’den Gökçek’e hodrimeydan

MHP İl Başkanı Çetinkaya, Demin Kafes ile yüklenici firmaya 150 milyon lira rant sağlandığını iddia etti. Çetinkaya, “Karardan dönülmediği takdirde, söz konusu Meclis kararının iptali için ilgili mahkemelerde dava açacağız” dedi.

MHP’den Gökçek’e hodrimeydan

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Başkent gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.
MHP Ankara İl Teşkilatı’nın tam kadro yer aldığı toplantıda “demir kafes” ve “bölge parkları” konularına değinen Çetinkaya sözlerine, “18 yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığını yürüten ve halen Ankaralı’yı yüzlerce sorunla muhatap olarak yaşamak zorunda bırakan aciz yönetim anlıyışına birkaç örnekle dikkat çekmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız” diye başladı. Eskişehir Yolu’nda demir kafes olarak bilinen yarım kalan inşaatla ilgili usulsüzlük yapıldığını iddia eden Başkan Çetinkaya, şöyle devam etti:

289 bin 965 metrekare inşaat alanı

Büyükşehir Belediyesi’nce kendi mülkiyetinde olan, 27 bin 546 metrekare alanlı yer, 3,20 emsalle toplamda 88 bin 147 metrekare inşaat alanıyla ihaleye çıkarılmış, yapılan ihale sonucu büyük bir çoğunluğu daire olmak üzere toplam 289 bin 965 metrekare inşaat alanlı konut ve kentsel servis alanı yapımı taahhüt edilmiş.

150 milyon lira kazanç sağlıyor

Açıkça emsal artışı olduğu belirtilmesine rağmen yapılan plan tadilatıyla gizli inşaat artışı yapılmış, yaptığımız hesaplar sonucu artışın 100 bin metrekare civarında olduğu görülmektedir. Yapılan bu usulsüz uygulamayla fazladan 2 bin 450 daire ve 30 bin metrekare alan da yüklenici firmanın kasasına girmektedir. Bu şekilde söz konusu firma 150 milyon lira civarında bir kazanç sağlıyor.

İptal edilmezse dava açacağız

Bu ayıplı uygulama, toplum vicdanını, kamu düzenini ve hukuku yok saymaktan öte bir şey değildir. Yapılan yanlışlığın düzeltilmesi ve karardan geri dönülmesi Milliyetçi Hareket Partisi olarak en büyük temennimizdir. Karardan dönülmediği takdirde, söz konusu Meclis kararının iptali için ilgili mahkemelerde dava açacağız. Milletin haklarının, kişilerin rantına dönüşmesine asla izin vermeyeceğiz.”

Bölge parkı oyunu

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ile CHP’li Çankaya ve Yenimahalle belediyelerini karşı karşıya getiren bölge pakları konusuyla ilgili de konuşan MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya, şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek, ‘Bölge Parkları oyunu’ ile yaklaşan yerel seçimler öncesinde muhalefet partilerine mensup belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak istemektedir. Amaç, MHP ve CHP’li belediyelerin yetki alanlarındaki yeşil alanlarını bölge parkı ilan etmek ve 26 ayrı noktada 4 milyon metrekarelik büyük bir alanda söz sahibi olmaktır.

400 bin metrekare inşaat hakkı

İşin ticari boyutuna gelince, yapılan plan tadilatı ile bu alanlara toplamda 400 bin metrekare inşaat hakkı verilerek, büfe, lokanta, kafeterya gibi tesis alanları konularak mevcut İmar Kanunu ve yönetmeliklere açıkça aykırı kararlar alınmaktadır. Ancak Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2,4 mekrekare ile en az olan Keçiören’de, gecekondu bölgesi Altındağ, Mamak ve Sincan’da bölge parkı yapma konusunda iştahsızdır.”

 
C’ plaka için bugün son gün
 
Eskişehir Yolu’nda bomba paniği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
C’ plaka için bugün son gün
Okul taşıtı ve personel servis araçlarındaki “C” plakalar için başvurular bugün sona eriyor.
Çocuk başını kapatırsa "Niye yaptın" demeyiz
Bakan Dinçer: "Kuran-ı Kerim Dersi'ni seçmeyenleri itham edecek bir ortam ...
Kimliğini kaybeden vatandaşa borç şoku
Vedat Aktaş 2005 yılında kaybettiği kimliğinle alışveriş yapılınca, yedi ...
 
Üniversite kayıtlarında ayrıntıya dikkat
Üniversitelere kayıtlar başladı. Kayıt için belgeleri eksik olan adayların ...
Gönüllü kan bağışçıları
Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi’yle, ilkokul öğrencilerine ...
Bankalar altın satarsa 25 bin kişi işsiz kalır
Kamuoyunda günlerdir konuşulan bankaların altın alım satımına kuyumcular ...
 
Doğalgaz iletim hattında kaçak
Ankara'da Eskişehir yolu Bağlıca Kavşağı yakınlarında doğalgaz iletim ...
Başkent’e ceza yağdı
Fabrika bacalarına en fazla cezanın kesildiği il Başkent oldu. Ankara'yı ...
Yiğiner: Herkes kendi işini yapsın
BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), bankaların cumhuriyet ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri