Projenin duyurulması için düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin ve Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç ile Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçedeki müteahhitlerle buluştu. Toplantıda projeye Mamaklı müteahhitlerle devam edilme kararı çıktı. Proje kapsamında dönüşümün hız kazanarak hak sahiplerine evlerinin biran önce teslim edilmesi ve Mamaklı müteahhitler için yeni bir alan oluşturulması planlanıyor.
2018’DE 5 BİN KONUT HEDEFİ
2018 yılında yaklaşık 5 bin konutun inşasının başlamasını hedeflediklerini söyleyen Başkanvekili Gökşin, “Alternatif olarak Mamaklı müteahhitlerimizi tercih ettik. Bu kararı alırken müteahhitlerimizin istek ve taleplerini dinlemek istedik. İstenilen şartları dikkate alarak bunları teknik ekiplerimizle beraber inceleyeceğiz. Ayrıca sizlere destek olmak adına altyapı çalışmalarını ve çevre düzenlemelerini Büyükşehir Belediyesi yapacak” dedi.
YENİ BİR İMAJ KAZANDIRACAĞIZ
Mamak’ın gelişimine katkı sağlayacak alternatifler geliştirerek daha hızlı neler yapabileceği konusunda çalışma içinde olduklarını ifade eden Başkan Akgül şunları söyledi: “Toplam 7 milyon metrekare alan üzerinde uygulanan, 14 mahalleyi kapsayan dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinde, ortak akıl ile alt ve üst yapısı düzgün, sağlıklı kentsel mekanlar oluşturarak, sizlerle birlikte Mamak’a ivedi bir şekilde yeni bir imaj kazandıracağız. Bu formül ile binlerce hak sahibi hayallerindeki eve bir an önce kavuşma imkanı bulacak. Mamak’ın vitrini Mamaklı müteahhitlere emanet olacak.”
YEŞİL ALAN ASFALT VE ALT YAPI BÜYÜKŞEHİR’E
Toplantıda söz alan iki farklı inşaat firması yetkilisi, olumlu şartların oluşması durumunda bin konutun yapımını üstleneceklerini kaydetti. Müteahhitlerin istekleri ise şöyle oldu”
“Harç-yapı denetim-hafriyat muafiyeti, yapılacak olan inşaatların kontrolörünün Büyükşehir Belediyesi’nde olması, istinat ve perde düzenlemesinin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olması, yeşil alan, alt yapı, asfalt ve yolun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması, bölgede sağlık ocağı ve okul alanları gibi zorunlu ihtiyaçların giderilmesi.”