Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
10 Ağustos 2011 Çarşamba - 03:39

Mecliste Somali uzlaşması

Sık sık tartışmalarıyla gündeme gelen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “Somali uzlaşısı” yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile üç partinin grup başkan vekilleri Meclis kürsüsünde Somali ve Afrika’ya yardım önergesini sundular.

Mecliste Somali uzlaşması

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumunda “Somali uzlaşısı” yaşandı. Üç partinin grup başkan vekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Meclis kürsüsünde birlikte hazırladığı önergeyle kuraklığın felakete dönüştüğü Somali ve diğer Afrika ülkelerine yardım kararı alındı. Türkiye’den Somali’ye yapılan yardımların da herkesçe takdir edildiği vurgulanan önergede şöyle denildi: “Başta Somali olmak üzere dünyada yardım edilmesi gereken tüm ülkelerin İçişleri Bakanlığından gerekli izin alınmak suretiyle gıda, yiyecek, içecek, battaniye, su arıtma tabletleri, ekmek fırınları, ilaç ve ihtiyaç duyulacak her türlü sosyal yardımların yapılması, bu konuda Başbakanlık, AnkaraValiliği, Türk Kızılay’ı, Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA ve diğer kamu kuruluşları ile sivil toplum örgütleri, gazete, internet, radyo ve televizyonlarla her türlü işbirliği yapılabilmesi, bu konuyla ilgili yapılacak işbirliği protokolleri konusunda genel sekreterlik makamının yetkili kılınması, gerekli izinler almak suretiyle yardım kampanyaları açılması, belediye bütçe imkanları nispetinde bu yardımların yapılması ve bir sınırlama getirilmemesi, ayrıca belediye, EGO ve ASKİ’nin ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin ortak olduğu şirketlerin de bütçe imkanları doğrultusunda yardım için katkıda bulunmaları konularında Büyükşehir Belediye Başkanı veya görevlendireceği belediye personelinin yetkili kılınmasını teklif ederiz.”

Yeni kardeş Washington

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayrıca 
ABD’nin başkenti Washington D.C. ile kardeş kent protokolü imzalanması kararı da alındı. Daha önce Washington D.C. Belediyesi’nde Ankaraile kardeş kent olma kararı alındığı hatırlatılan önergede protokolün imzalanması içinWashington D.C.’nin 2 Ekim tarihinde Ankaralı yetkilileri beklediği belirtildi. Oybirliği ile alınan karar doğrultusunda belediye meclis üyeleri, folklor ekibi, bir tanınmış sanatkar, yönetici bürokrat ve medya mensuplarından oluşan bir heyet hem protokolün imza töreni hem de Washington D. C. Türk/Amerikan Derneği’nin davetlisi olarak aynı tarihlerde gerçekleştirilecek Türk Festivali’ni izlemek üzere Washington’a gidecek. Bu gezi daha önce kararı alınan 6-9 Ekim tarihlerinde Los Angeles şehrindeki gerçekleştirilecek Anadolu Kültürleri Festivali ile birleştirilecek.

Valilik yardım kampanyası başlattı

ANKARA Valiliği, Afrika’da yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluğun kol gezdiği Somali’ye yardım kampanyası başlattı. 
Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Valiliğin, kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği genelgede, Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklık nedeniyle kıtlık, açlık, susuzluğun son safhada olmasından dolayı bölgede büyük bir insanlık dramı yaşandığı belirtildi.
Açıklamada, çaresiz bir şekilde hayatta kalma mücadelesi veren Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için her türlü yardım ve desteği sağlamak üzere, Başbakanlık genelgesi uyarınca, 
Ankara’da yardım kampanyası başlatıldığı bildirildi.
Yardım kampanyasında ulusal koordinasyonun, faaliyetleri yasal olarak yürütmekle görevli Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yerine getirileceği açıklandı.
Valilik tarafından yayımlanan genelgede, İlçe kaymakamlıkları, belediyeler, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla meslek odaları ve birlikler tarafından toplanan yardımların, Başbakanlıkça belirlenen T.C Ziraat Bankası Aşağıayrancı şubesi, Vakıflar Bankası Finansmarket şubesi ve Türkiye Halk Bankası Bakanlıklar şubesindeki hesap numaralarına aktarılacağı kaydedildi.

Kızılay gemi kaldıracak

KIZILAY Genel Başkanı Tekin Küçükali, Afrika’ya yardım konusunda Türkiye’den büyük destek olduğunu belirterek, “Tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle nakdi para olarak 6 milyon lirayı biraz geçtik” dedi. 15 Ağustos’ta gemi kaldıracaklarını ifade eden Küçükali, “Şu anda beş bin ton malzememiz hazır. İkinci gemiye hazırlık yapıyoruz” diye konuştu. Küçükali, şöyle devam etti: 
“Ayni yardımlar da bizim için önemli. ‘2868’i önemsiyoruz, bankaları önemsiyoruz ama ayni yardımları da önemsiyoruz. Bu hususta da eli yetenin yardım etmesini özellikle istiyoruz. Gün bugündür. Güçsüze yardım etmek günü tam bugündür.”

 
Anıt ağaçta yaşayacaklar
 
Cinayet zanlısı şahıs Başkent Ankara'da yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anıt ağaçta yaşayacaklar
Kızılcahamam’da şehitler anısına dikilen ağaca, 50 şehidin daha künyesi ...
Oruç spora engel değil
Oruç tutmanın spor yapmaya engel olmadığını belirten uzmanlar, iftara ...
Mesleki eğitimle engelliyi iş sahibi yapacak
Çankaya Belediyesi, engellileri iş sahibi yapabilmek amacıyla yeni bir ...
 
Kışa girmeden baca uyarısı
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kış aylarında oluşan baca yangınları ...
Vali Yüksel orucunu vatandaşlarla açtı
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, orucunu Keçiören'deki iftar çadırında vatandaşlarla ...
Ankara'da hava durumu nasıl olacak?
Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde ve ...
 
“BiLiNÇLi GENÇLER”e tam destek
Bilinçli Gençler Derneği’nin yürüttüğü, “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi”ne ...
Çiftçi hayvanını sigortaladı
Türk çiftçisi tarım sigortasını sevdi. Bu yılın ocak ayından temmuzun ...
Somali Başbakanı’ndan İTT’ye yardım çağrısı
Somali Başbakanı Muhammed Abdullahi Muhammed’in, İslam İşbirliği Teşkilatı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri