Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
8 Nisan 2011 Cuma - 10:20

Metronun devri bir imzaya kaldı

Yarım kalan metroların Büyükşehir Belediyesi’nden Ulaştırma Bakanlığı’na devri önümüzdeki hafta yapılıyor. Başkan Gökçek, “Bir imzaya kaldı, gelecek hafta imzalanır” dedi.

Metronun devri bir imzaya kaldı

BAŞKENT’TE yapımı yılan hikayesine dönen, alınan karar rağmen bir türlü Ulaştırma Bakanlığı’na devri tamamlanamayan yarım kalan metrolarla ilgili devir önümüzdeki hafta yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, metro projelerinin Ulaştırma Bakanlığı’na devriyle ilgili soruyu, “Bir imzaya kaldı, gelecek hafta imzalanır” diyerek yanıtladı.
Bakanlığın bütün hatların yapımına aynı anda başlamayı planladığını kaydeden Gökçek, yapım sırasına göre önce Sincan, daha sonra Keçiören, son olarak da Çayyolu metrosunun tamamlanabileceğini söyledi. Ankaragücü 
Spor Kulübü Bisiklet Takımı’nın Salcano Bisiklet ile yaptığı sponsorluk anlaşması dolayısıyla tören düzenlendi. Törenin ardından sporculara daha önce kullanmadığı sekiz vitesli bisikletle ilgili sorular yönelten Gökçek, bilgi aldıktan sonra bisiklete bindi. Bir süre sonra tek elini bırakarak bisiklet kullanmaya başlayan Gökçek, bisikleti çok beğendiğini söyledi. Gökçek, düzenlenen törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara’daki metro projelerinin Ulaştırma Bakanlığı’na devrine ilişkin sorular üzerine Gökçek,protokolün bir maddesi üzerinde görüşmelerin sürdüğünü ifade ederek, devrin sadece “bir imzaya kaldığı”nı söyledi.

İki yıla biter

Devir sonucunda Ulaştırma Bakanlığı’nın metronun yapım işini devralacağını ve tamamladıktan sonra belediyeye devredeceğini anlatan Gökçek, “İmza gelecek hafta olur. Ulaştırma Bakanlığı, yapım işini iki yılda bitirir diye düşünüyorum. Bakanlık metroyu tamamladıktan sonra bize devredecek. Biz de işleteceğiz” dedi.
“Hatların yapım sıralamasının tartışıldığının” hatırlatılması üzerine Bakanlığın bütün hatların yapımına aynı anda başlamayı planladığını kaydeden Gökçek, yapım sırasına göre önce Sincan, daha sonra Keçiören, son olarak da Çayyolu metrosunun tamamlanabileceğini açıkladı.

Gökkuşağı haftaya kaldı

Gökçek, bir soru üzerine, Bahçelievler’deki “Gökkuşağı Rekreasyon Alanı”nın kamu alanı olarak yeniden düzenlenmesinin planlandığını ifade ederek, projeye ilişkin ayrıntıların gelecek hafta yapılacak açılış töreninde açıklanacağını kaydetti. Ancak, projenin telefon, su doğalgaz gibi tahsilat bürolarının bu bölgede kurulması şeklinde olacağı iddia edildi.
Çin’in Şangay kentine yaptığı ziyarette ışıklandırmaya hayran kalan Gökçek, Ankara’nın da bu modelle Haziran ayına kadar ışıklandırılacağını açıklamıştı. Ankara’nın Haziran’a kadar ışıklandırılmasıyla ilgili soru üzerine de Gökçek, “Yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama projelerin yapılması biraz uzun zaman aldı. Çünkü buradaki ihaleyi alan firmaların yurt dışıyla irtibatı biraz süre alıyor. Ondan bu kadar zaman geçti. Ama bu sene kesinlikle aydınlatmayı yapacağız. Haziran’a yetişir mi kestiremiyorum ama çalışıyoruz” dedi.

Sanal ortamda Altınok’a yüklendi

ÖTE yandan Gökçek dün gece twitter’da takipçilerinin sorularını yanıtlamayı sürdürdü. Bir takipçisinin “Turgut Altınok döneminde Keçiören’e hizmetiniz çok az. Bunun sebebi küs olmanız mı?” sorunu şöyle yanıtladı:

Her şeyi kaçak kullandı. Belediye’yi büyük borçlar içine soktu. Hizmeti sadece Kalaba ve Aşağı eğlence de göz boyama tarzında yaptı. Bakın kulenin planını yanlış yaptı sadece 20 trilyon orada para çarçur oldu. Aşağı Eğlence’de güneş ışığına maruz akvaryum yaptı. Şimdi Mustafa Ak bunların sıkıntısını çekiyor.” Güvenpark’taki otobüs ve minibüslerin yarattığını keşmekeşle ilgili soruyu da yanıtlayan Gökçek yeni bir proje hazırladıklarını belirterek “twitter’a şöyle yazdı:
Güvenpark’taki otobüs ve dolmuş duraklarına gelince iki kez plan yaptık. Çankaya Belediyesi’ne ve Mimarlar Odası mahkemeye gidip yürütmeyi durdurma kararı aldılar. İdari Mahkemeler de artık eskisi gibi kararlar çıkmayacağını umarak şimdi yeniden proje hazırladık. Muhtemelen önümüzdeki ay Meclisimize yeniden getireceğiz. Umarım bir aksilik çıkmaz, çözeriz.”

 
Görme engelliye kazı darbesi
 
Öğrenci velilerinden çamur protestosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görme engelliye kazı darbesi
Altındağ’da bir gecekonduda yaşayan görme engelli Yusuf Sayyıdan, işten ...
Çadırda fuar Ankara'nın ayıbı
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara’nın en önemli ...
Makiniste ilk yemek törenle
Tren üzerinde görev yapan personelin yemek sorununu çözmek amacıyla, yemek ...
 
Atık kağıttan kütüphaneye
Elmadağ Kurtuluş İlköğretim Okulu öğrencileri, ‘Haydi Elmadağ, ağaçları ...
Ankara Dünya Çocuk Oyunları başlıyor
Tüm dünya çocuklarını Ankara'da buluşturacak, Başkent'in ev sahipliğinde ...
"Öveçled 4" "Kabil Caddesi" oldu
Büyükşehir Belediyesi ile Afganistan’ın başkenti Kabil Belediyesi arasında ...
 
Savunmada KOBİ çağına geçildi
Ankara’nın önemli sanayi ve ticaret merkezi Ostim’in Başkanı Orhan Aydın, ...
TOKİ yurt yapacak
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar ...
Sözleşmeli üvey evlat mı?
Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), Türkiye İş Kurumu’nda çalışan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri