Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
13 Mart 2010 Cumartesi - 11:51

Minibüsçüler aceleci çıktı

Toplu taşımadaki mahkeme kararlarında son olarak 2003 fiyatlarına dönüş kararının durdurulmasının ardından bayram yapan minibüsçüler ve otobüsçüler “galeyana” gelerek UKOME’nin eski tarifeye dönüş fiyatını beklemeden vatandaştan fazla para aldı.

Minibüsçüler aceleci çıktı

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu’nun (TÜDEF) açtığı dava sonucu önce 2003 fiyatlarına dönen, Minibüsçüler Odası’nın açtığı dava sonucu yürütmesi durdurulan Başkent toplu taşıma ücretlerinde yeniden pahalı tarifeye dönülmesi de sorunlu oldu. Pahalı tarifeye geçiş için dün 14.00’da yapılan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısının sonucunu beklemeyen minibüsçülerle vatandaş arasında tartışmalar yaşandı. Karar alınmadan vatandaştan 90 kuruş yerine 1.85 TL alan minibüsçüler vatandaşı çileden çıkardı. Henüz UKOME kararı olmadığını ve zamlı tarifeye geçilmediğini söyleyen vatandaşlar karşısında minibüsçü esnafı yürütmeyi durdurma kararını gösterdi.

Kargaşa itirafı

Karar henüz alınmadan zamlı tarifeye geçen minibüsçü esnafının hatasını kabul eden Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, “İnsanlar fiyatlar düştükten sonra iyice bunaldı, galeyana geldiler. Biz yapmayın dedik ama avukatlar mahkeme kararından sonra indirim hükümsüz deyince milleti kontrol etme zor oldu” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Minibüsçüler biz UKOME kararını aldıktan sonra eski tarifeye dönebilir” açıklamasıyla, hukukçuların, “Biz kararı belediyeye tebliğ ettik. Hemen uygulayabilirsiniz” açıklamasının çeliştiğini belirten Gani şunları söyledi:

“Eski tarife dönülmesi konusunda bize de şikayet geldi. Önceki gün avukatlarımız konuyla ilgili bizimle toplantı yaparak yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını söylediler. Hukukçularımız 2. İdare Mahkemesi’nden aldıkları yürütmeyi durdurma kararını belediyeye tebliğ ettiklerini, bu yüzden indirimli tarifenin hükümsüz olduğunu belirttiler.

Minibüsçüler Odası’nda bu esnada 500’e yakın esnafımız vardı ve bayram havası esti. Millet iyice bunalmış kontrol etmek zor oldu. Bu yüzden bugün bazısı ucuz tarifeyle bazısı normal açmış. Biz yapmayın dedik ama hukukçuların açıklamasından sonra çelişki oluştu.

Oda olarak biz esnafımızdan UKOME kararı sonrası eski fiyata dönülmesini istediysek de kargaşa oldu. Ne yapalım, olmasa iyiydi, maalesef oluyor.”

Fiyatlar eskiye döndü

UKOME’nin fiyat düzenlemesine itiraz eden Ankara Minibüsçüler Odası, mahkeme kararına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren Ankara 2. İdare Mahkemesi, 2003 fiyatların öngören karara “yürütmeyi durdurma” verdi. Bunun üzerine harekete geçen ve dün toplanan UKOME, fiyatları eski haline döndürmek üzere yeni bir karar aldı. Karara göre otobüslerde tam bilet 1 lira 85 kuruş, indirimli bilet 1 lira 25 kuruş olurken, dolmuşlarda uzun mesafe 2 lira, kısa mesafe 1 lira 85 kuruş şeklinde belirlendi. Ankaray ve metro biletlerinde de eski fiyatlara dönülmesi kararı alınırken, transferlerin 75 dakika üzerinden her binişte 50 kuruş verilmesinin devam etmesi kararlaştırıldı.

 
Hastanelere yeni başhekim
 
Mucize buluşa büyük destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enflasyon suçlaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in toplu taşıma ücretlerinin ...
TCDD: Başkentray’da erteleme doğru değil
TCDD Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Başkentray Projesi’nin herhangi ...
Sahte raporculara Harman baskını
Ankara Emniyeti Mali Suçlar Büro Amirliği’nin düzenlediği operasyonda ...
 
Ankara'da ulaşım indirimine son!
Mahkeme Ankara'da bilet fiyatlarını 6 yıl öncesine döndüren kararı iptal etti
Ulaşım savaşı
Günlerdir tartışılan Başkent’teki toplu taşıma ücretlerinin altı yıl önceki ...
Kadınlar dişiliğini değil kişiliğini geliştirmeli
OSTİM’de işveren kadınlar 8 Mart’ı kutladı. OSİAD’ın Kadın Komitesi 8 ...
 
Yeni AVM’lere ihtiyacımız var
Acity Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Birol Ceyhan, “Ankara mevcut ...
Ankara Emniyeti’nde eğitim atağı başlatıldı
Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in 2010’u personelin eğitim yılı olarak ...
İhsan Doğramacı'ının adı Bilkent'le yaşayacak
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 25 Şubat tarihinde hayatını kaybeden ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri