Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
28 Temmuz 2010 Çarşamba - 06:40

Öncelik sırası değişecek mi?

Ankara’da yılan hikayesine dönen metro inşaatlarının Ulaştırma Bakanlığı’na devrinin ardından en merak edilen sorulardan birisi olan, “Metro hatlarında öncelik sırası değişecek mi?” sorusu yeniden gündemde.

Öncelik sırası değişecek mi?

BAŞKENT’te yılan hikayesine dönen metro inşaatlarının Ulaştırma Bakanlığı’na devrinin ardından en merak edilen sorulardan birisi olan, “Metro hatlarında öncelik sırası değişecek mi?” sorusu yeniden gündemde.
Metro inşaatlarının Bakanlığa devrinden önce, ilk sırada Sincan, ikinci sırada Keçiören ve en sonda da Çayyolu’ndaki metroların bitirileceğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Sıralamada bir değişiklik olmayacak. Aynen böyle olacak. Biz programımızı buna göre yaptık, herhangi bir değişiklik olmaz” dedi.
Başkanların metro sıralaması konusundaki görüşleri şöyle:

Sincan memnun, Keçiören öncelik istiyor

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna: Öncelik durumu rastgele verilmemiştir. Önce Sincan başlamış çok büyük bir mesafe kat edilmiştir. Devlet işlerinde keyfi öncelik olmaz. Çayyolu’ndaki ve Keçiören’deki kardeşlerimizin de metrodan en yakın zamanda faydalanmasını isteriz. Öncelik sonralıktan ziyade nüfus yoğunluğu ve imalatın daha önce yapılması maksadıyla böyle bir tercih yapılmıştır. Aklın yolu birdir. Biz de Sincan’daki projelerimizi yaparken nüfusa dikkat ediyoruz. 50 kişiyi ilgilendiren bir sorunun yanında 50 bin kişiyi ilgilendiren soruna öncelik veriyoruz. Metro hatlarında ilk sırada Sincan’ın olmasından memnun oluyoruz, doğruya saygımız var.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: İnşaatın bitirilme olayına göre öncelik veriyorlar sanıyorum. Ama tabii ki ben Keçiören’in birinci sıraya alınmasını isterim. Mesafe kısa, trafik yoğunluğu fazla olan Keçiören’in ilk sırada ele alınmasını umut ediyorum. İlgililere Keçiören’e öncelik verilmesi gerektiğini söylüyorum. Gelişme ve yolcu kapasitesi olarak Keçiören’deki metro inşaatının önceliği olması gerekli.

Çayyolu halkı değerlendirecek

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: Metro Ankara’nın toplu taşımada öncelikli ihtiyacı. Tabii ki Keçiören ve Sincan metro inşaatlarının bir an önce bitirilmesi lazım. Ama Melih Bey’in kendi söylemi olan inşaatının yüzde 99’u bitmiş Çayyolu hattının en sona bırakılmasını anlamak mümkün değil. ‘Metronuz hayırlı olsun’ pankartlarının asıldığı Çayyolu’nun son sıraya bırakılması siyasi bir tercihtir. Ama Çayyolu halkı bunu değerlendirecektir.
Şunu da söylemeliyim, eğer toplu taşımda metroya öncelik verilip battı çıktı kavşaklarla uğraşılmasaydı metro bugüne kadar çoktan biterdi.

Bugün yapılması gereken Keçiören, Sincan ve Çayyolu hattının elektronik kısmının bir ihalede verilmesidir. Metrolara, inşaat bitirilme oranlarına göre öncelik tanınmalıdır.

Sıralama teknik olarak yanlış

ODTÜ Kamu Politikaları ve Kentsel Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tarık Şengül teknik olarak sıralamada bir yanlış olduğunu savunarak şu açıklamayı yaptı:

“Bu değerlendirmesinin ilkesel olarak bitmeye en yakın olana öncelik verilerek yapılması gerekir. Mevcut metroların bitmişlik düzeyi açısından Sincan Hattı, Batıkent bağlantısını kullanması nedeniyle bitmeye en yakın olanı görünüyor. Öte yandan ikinci sırada Keçiören metrosu varsa, bu noktada bir sorun var. Çünkü görebildiğimiz kadarıyla Keçiören metrosunda tünel ve istasyonlar derinde ve henüz tamamlanamadı. Yani bu hatta hem masraflı hem de zaman alıcı işler var. Bu tercih sıralaması izlenirse inşaat aşaması büyük ölçüde tamamlanmış ve bitmeye Keçiören hattından daha yakın konumdaki Çayyolu hattının açılışı biraz daha uzayacak. Bu verilerin ışığında öncelik sıralamasının Sincan-Çayyolu-Keçiören biçiminde olması gerekiyor.”

 
OSTİM önemli bir alt yapıya sahip
 
MHP yeni bir logo önerdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OSTİM önemli bir alt yapıya sahip
Ankara’nın çok ciddi bir altyapı ve birikime sahip olduğunu belirten MPM ...
KOBİ'lere yeni destek
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, “Artık istiyoruz ki işletmeler kendi hedeflerine ...
Üç yerli hayvan ırkına koruma
Polatlı ve Bafra koyunları ile Bursa Oynarı güvercini, yerli hayvan ırkları ...
 
Geri dönüşüm hızla yayılıyor
Kağıt plastik, cam, metal ve arşiv gibi ambalaj atıklarının geri dönüşümü ...
Gecekondu yıkımında arbede
Yenimahalle Belediyesi’nin “Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm ...
Çiftçiye 300 TL destek
AB’nin tarım desteklerinin etkisini belirlemek üzere uyguladığı ve 2008’de ...
 
Derhal durdurulsun
Türkiye’nin et ithalatçısı bir ülke haline gelmesinden endişe duyduklarını ...
Vatandaşa önemli uyarı
Yaz aylarında artan mantar zehirlenmelerine karşı, yetkililer vatandaşları ...
kadınlara nefes aldıran kreş
Mamak Belediyesi’nin Başak ve Yeşilbayır mahallelerinde yaptıracağı üç ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri