Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
22 Ağustos 2011 Pazartesi - 03:54

Pkk'ya karşı operasyonlar sürecek

Başbakan Erdoğan PKK'ya yönelik operasyonların süreceğini İstanbul'da katıldığı iftar programı sonrası yaptığı konuşmada çok net bir şekilde tekrarladı.

Pkk ya karşı operasyonlar sürecek

Başbakan Erdoğan, partisinin düzenlediği geleneksel iftar programında konuşuyor.  Terörle mücadelede oldukça sert açıklamalar yapan Erdoğan, operasyonlar için Ramazan'ın bitmesini beklemeyeceklerini söyledi. Terör konusunda sessiz kalanları, cinayetin parçası olmakla suçlayan Erdoğan bu konuda Türkiye'nin tavır alması gerektiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca WOW İstanbul Otel'de verilen geleneksel iftar yemeğinde konuştu. Terörle mücadeleden, Türkiye'nin yürüttüğü dış politikaya kadar birçok konuda önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan,  Somali izlenimlerini paylaştı.

"İNKAR POLİTİKALARINI BİTİRDİK"
Konuşmasında demokrasi mücadelelerinin, bütün sabotajlara ve provokasyonlara rağmen devam edeceğini kaydeden Erdoğan hükümet olarak her türlü ayrımcılığı baştan ret ettiklerini ifade ederek, inkar politikalarını biz bitirdiklerini, asimilasyon politikalarını bitirdiklerini kaydetti. 
SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE
AK Parti iktidarının ilk gününden itibaren illegal tezgahlar ve hukuksuz sektörlerin çöküşe geçtiğini anlatan Erdoğan, demokrasi açığından beslenenlerin bundan sonra Türkiye’de siyaseti rehin alamayacaklarını söyledi. Organize suç örgütlerinin deşifre edildiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’de demokrasi kanalların açıldığını söyleyerek bütün oyun ve tezgahların boşa çıktığını anlattı.

BDP’YE ÇATTI, OPERASYONLARIN DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Türkiye’nin Kuzey Irak’ta PKK’ya yönelik hava harekâtına da değindi. BDP öncülüğünde yürütülen protestoları işaret eden Erdoğan, operasyonlar konusunda kara propaganda yürütüldüğünü ifade ederek, bu kişilerin operasyonlarda masum halkın zarar göreceğini iddia ederek, operasyonlarda tek bir sivilin dahi zarar görmesini istemeyeceklerini söyledi. 

OPERASYONSA OPERASYON

Faili meçhullerin geçmişte kaldığını, kendi dönemlerinde bir tane faili meçhul gösterilemeyeceğini kaydeden Erdoğan, PKK'nın son günlerdeki saldırılarını işaret ederek, cahiliye döneminde bile 3 aylarda kabilelerin birbirlerine kurşun sıkmadığını hatırlattı. Sözde teravih namazı kılan terör örgütü ve uzantılarının, sivil asker demeden saldırdığını ifade eden Erdoğan, operasyonların Ramazan demeden devam edeceğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Kimse bize şunu söylemesin 'Devlet operasyonları durdursun'. Hayır, devlet bu milletin huzuru için operasyonsa operasyonu yapma göreviyle mükelleftir ve bunu yapmak onun en doğal hakkıdır. Devletin burada bir çıkarı yok. Devlet sadece bir şeyle yükümlüdür. Devletin mal güvenliğini tesis etmesi lazım. Devletin can güvenliğini tesis etmesi lazım. Devletin akıl güvenliğini tesis etmesi lazım. Devletin neslin korunması gibi bir güvenliği tesis etmesi lazım. Bunları yapmak için de ne gerekiyorsa, biz bunların hepsini yapacağız.

''DEMOKRASİYE PUSU KURANLAR HAK ETTİKLERİNİ BULACAK''


Başbakan Erdoğan, demokrasiye pusu kuranların, insan öldürmeyi hayat biçimi haline getirenlerin hak ettiklerini bulacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Cinayet işleyeni, adam öldüreni, kan dökeni, polise, askere ensesinden silah sıkanları, vatandaşa silah doğrultanı kimse ama kimse masum vatandaşımızla karıştıramaz. Hiçbir masum vatandaşımızın bu korkuya kapılmasına da izin vermeyiz. Keza hayata, masumiyete, cana, huzura kastedenler, vatandaş ile devletin arasına giremez, giremeyecektir. Terörün maneviyatımızı, sosyal psikolojimizi, güvenimizi rehin almasına izin vermeyeceğiz

 
Ankara'da terör protestosu
 
102 kilo esrar ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da terör protestosu
Ankara Yenimahalle'de yaklaşık 30 kişilik grup, terör örgütü PKK'yı protesto etti.
Ankara barajlarının yarısı doldu
Yaz mevsiminde de etkisini sürdüren yağışların ardından, Ankara barajlarında ...
Konya git gel üç saat
Ankara Konya arasını bir buçuk saate düşürecek olan YHT hattı, Ulaştırma ...
 
LÖSEV'den lösemili çocuklara iftar yemeği
Lösemili Çocuklar Vakfının (LÖSEV), Gölbaşı’ndaki Lösemili Çocuklar Köyü’nde ...
Trafik güvenliğinde denetim etkinliği
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Trafik güvenliğinde denetim etkinliğine” ...
Okul servisine zam geliyor
Okul servislerine yüzde 7 ila 9 arasında zam yapılacak. Artışla, en yakın ...
 
Eylem ses getirdi
Dolarla aidata tepki gösteren Elmadağa TOKİ konutları sakinlerinin eylemi ...
Muhtardan baz tepkisi
Keçiören Adnan Menderes Mahallesi’nde bir caminin minaresine kurulan baz ...
Rektörden hoşgeldiniz mesajı
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, üniversiteyi kazanan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri