Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
15 Mart 2010 Pazartesi - 06:56

Roman açılımında 'Osmanlı' vurgusu

Demokratik açılımın Kürt ve Alevi ayağının ardından dün de 'Roman adımı' atıldı.

Roman açılımında  Osmanlı  vurgusu

Türk siyaset tarihinde ilk kez bir Başbakan Roman vatandaşlarla bir araya geldi. İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen "Roman Buluşması"da Roman vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, demokratik açılımı anlattı, sorunlarını dinledi. Ucuz konut müjdesi de veren Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin her bir ferdi birinci sınıf vatandaştır, hiç kimseye buçuk muamelesi yapılamaz" dedi.

SİZİN İÇİNİZDE BÜYÜDÜM

Türkiye’nin dört bir yanından gelen romanlar Abdi İpekçi Spor Salonu'nu hınca hınç doldurdu. Roman vatandaşların yol masrafları devlet tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan salona gelmeden başlayan Romanlar'a özgü coşku, Başbakan’ın gelişiyle doruğa çıktı. Romanları kırmızı karanfillerle selamlayan Erdoğan'ı Kırkpınar Cazgırı Tele Mehmet, "64 yaşındayım şu anda muazzam bir heyecan içindeyim... Sizi Roman kardeşlerim katıksız, saf hiçbir menfaat gözetmeden öyle bağırlarına bastılar ki" manisiyle karşıladı. Romanlar’ın sorunlarını dinleyer Erdoğan, yaptığı konuşmada "Ben Kasımpaşalı’yım Romanlar’ın arasında büyüdüm. Ben artık Roman vatandaşımın insanca yaşamasını istiyorum" diyerek "Sizin meseleniz benim meselem" ifadesini kullandı. Konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesilen Erdoğan, şöyle devametti:

HERKES BİRİNCİ SINIF

"Gaziosmanpaşa’nın Sarıgöl’ünde camideki Şadi Amca’ya safın arkasına geç demeye kimsenin hak ve selahiyeti yoktur. Bu ülkenin her bir ferdi, her bir vatandaşı bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Bu ülkede hiç kimseye ama hiç kimseye buçuk muamelesi yapılamaz, hele benim Roman kardeşlerime buçuk muamelesi yapılmasına, onların ayrımcılığa, dışlanmaya maruz bırakılmasına bizim tahammülümüz olamaz."

İNSANCA YAŞAM...

Osmanlı'nın Romanlar'dan vergi almadığını vurgulayan Erdoğan, 2. Dünya Savaşı'nda Avrupa'da 1 milyondan fazla Roman'ın soykırıma tabi tutulduğunu hatırlattı. Türkiye'yi "soykırım"la suçlayanların aslında kendi ayıplarını kapatmaya çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, "Her Türkiye vatandaşının problemi bizim problemimizdir. Ben artık Roman vatandaşlarımı çadırlarda veya derme çatma evlerde görmek istemiyorum. Sizin insanca yaşamanızı istiyorum" dedi. Roman vatandaşlara ucuz konut müjdesi veren Başbakan, 100-120 lira taksitle 20 yıl vadeli konutların bir -bir buçuk yıl içinde teslim edileceğini söyledi. Başbakan, "Devletin kadrolarında roman vatandaşlarıma yer yok diyen ilkel zihniyeti ayaklar altına aldık ve alıyoruz. İşte o zaman sadece yol almakla kalmaycak ve menzile de ulaşacağız" dedi.

Soykırım utancı ayrımcılık ayıbı

Başbakan Erdoğan, ''Soykırım utancını, ayrımcılık ayıbını, dışlama kusurunu işleyenler esasen kendi suçlarını bize yansıtmak isteyenlerdir'' dedi. Çanakkale Savaşı sırasında Mehmetçiğin bir yandan canını ortaya koyarken, bir yandan düşmanına kahve ikram edecek kadar engin bir gönüle sahip olduğunu da anlatan Erdoğan, ''Çanakkale'de bizim yaşam hakkımıza saygı göstermeyenlerin, biz ölülerine dahi saygı gösterecek kadar büyük ve şanlı destan yazdık. Bu millete, bu ülkeye atfedilen o kirli ithamların tamamını da tarihimizde, hoşgörümüzde, kardeşliğimizde, birlik ve bütünlüğümüzde hep beraber boşa çıkaracağız'' diye konuştu.

GÖBEK ATTILAR

Toplantıda konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik ise, "Herkes bilsin ki biz buraya laf olsun diye değil, Roman vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için geldik" dedi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki "Roman Buluşması"nın başında Ahırkapı Roman Orkestrası konser verdi. Konser sırasında tribünlerde oturanlar ile salonunda ortasına toplanan Romanlar göbek atarak eğlendiler. Başbakan Erdoğan, salona geldiğinde tribünlerinin önünden dolaşarak Romanlar'a karanfil dağıttı. Buluşmada konuşmaların ardından sanatçı Kibariye de bir konser verdi.

 
Kışlada nöbeti robot asker tutacak
 
Akaryakıttaki bu cezaya dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kışlada nöbeti robot asker tutacak
Yerli silah şirketi Yüksel Savunma Sistemleri AŞ, devrim niteliğinde bir teknolojiye imza attı.
Sağlık Bakanlığından 'şifa' niyetine türküler
Müzikle tedavi yani insanın ruhsal ve bedensel sorunlarına sesin gücünü ...
Danıştay'da toplumu yanıltanların özür borcu var
Eski DSP Genel Sekreteri Hasan Gülay, Danıştay saldırısını 'laik Cumhuriyet'e ...
 
'İstifa kesinlikle konuşulmadı'
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Milliyet Gazetesi Ankara temsilcisi ...
Fransız vekilden itiraf: PKK'YA DESTEK VERİYORUZ
Terör örgütü PKK’ya yönelik İtalya, Fransa ve Belçika’da düzenlenen operasyonların ...
Hastanelere yeni başhekim
‘Özerk hastane’ hızlandı, 10 bin yönetici tedirgin oldu
 
"Tepkimiz artık çok daha sert olacak"
Davutoğlu 1915 olaylarıyla ilgili olarak Avrupa ülkelerini uyardı
Halaçoğlu'ndan İsveç'e belgeli yanıt
Osmanlı 1919’da çağırdı, İsveç gelmedi
Provokasyon gibi ihbar
Türkiye’nin heyecanla izlediği gelişmeler sonunda, kirli silahların bulunduğu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri