Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Narin Güran Davasında İkinci Gün
Narin Güran Davasında İkinci Gün
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
18 Haziran 2022 Cumartesi - 13:11

Şeftalinin faydaları saymakla bitmiyor

Diyetisyen Salih Gürel, şeftalinin bilinmeyen faydalarını anlattı.

Şeftalinin faydaları saymakla bitmiyor

Diyetisyen Salih Gürel, şeftalinin bilinmeyen faydalarını anlattı. Diyetisyen Gürel şeftalinin faydalarını şöyle sıraladı:

"Kış mevsiminin ardından havaların ısınmasıyla birlikte  pazar ve manav tezgahlarında yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden olan şeftali de tezgahlarda yerini almaya başladı. Vitamin ve mineral zenginliğinin yanı sıra hoş kokusu ve lezzetli bir tadı olan şeftalinin faydalarını gelin birlikte sayalım.

Şeftali mide asidini dengeler ve hazımsızlık problemini giderir.

 Şeftali cildin kendisini yenilemesini sağlayarak yaşlanmayı da geciktirici bir özelliğe sahiptir.

 Şeftali bağırsak kurtlarının temizlenmesine yardımcı olur.

 Şeftali idrar söktürücü özelliğe sahiptir.

 Şeftali ağız kokusunu engeller.

 Şeftali, içerdiği bioflavonoid bileşeni sayesinde kanserli hücre oluşumu önler.

 Şeftali bağışıklık sistemini güçlendirir.

 Şeftali sinir sistemini yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir.

 Şeftalinin düzenli tüketimi vücudunuzdaki kan dolaşımını arttırarak görme sağlığınızı iyileştirebilir.

 Şeftalinin düzenli tüketimi kalp krizi ve felce karşı korunmanıza yardımcı olur.

 Şeftali böbrekle ilgili rahatsızlıkları azaltır ve ülser riskini düşürür.

 Şeftali cildinizi zararlı UV ışınlarına karşı korur.

 Şeftali düzenli olarak tüketildiğinde kansızlık sorununu ortadan kaldırır.

 Şeftali böbreklerde oluşan kum ve taşların atılmasını sağlar.

 Şeftali safra kesesinin işlevini düzene sokar.

Şeftali tek başına yendiğinde sindirim süreci çok hızlı çalışır. Bir ana öğünün hemen ardından  şeftali yemek, sindirim sırasında diğer gıdalar ile birleştiğinde midede mayalanmaya neden olabilir bu da hazımsızlık, mide ekşimesi gibi sindirim rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle ana öğününüzün hemen ardından şeftali yememelisiniz. Ana öğünden en az iki saat sonra şeftali yiyin.

Ayrıca şeker hastaları için  şeftalinin  yanında tüketecekleri süt, yoğurt, ayran veya kefir kana hızlı geçişini yavaşlattığı için insülin ve şeker metabolizmada hızlı yükseliş-düşüş olmasını önlüyor. Bu sayede kan şekerinizin dengede kalmasına katkı sağlıyor."


Hibya Haber Ajansı

 
Asya’da düşüş sürerken BoJ değişikliğe gitmedi
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Ekonomiler Forumu'na katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşil eriğin 8 önemli faydası
Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilay Öngen, ancak ...
Üniversite sınavına girecek öğrencilere beslenme tavsiyeleri
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Bölümü’nden ...
YKS için son uyarılar
Öğrencilerin sınavlardaki başarısında etkili olan faktörleri bilgi düzeyi, ...
 
Meteorolojiden Orta Karadeniz'de kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz'de gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.
Alzheimer’a yatkınlığı artırabilen besinlere dikkat
Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Seçkin, sağlıklı bir beyin için öne çıkan besinleri ...
Boyundaki şişlikler ne zaman tehlikelidir?
Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, boyun şişlikleri konusunda en önemli noktanın ...
 
Sporla beş ayda sağlığına kavuştu
Bağcılar’da yaşayan 53 yaşındaki N.Ç, kilo, tansiyon ve şeker hastalığı ...
Reflüye karşı 13 önlem
Anadolu Sağlık Merkezi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Melih Özel, “Tütün ...
Yeşillikleri sofranızdan eksik etmeyin
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Diyetisyen Özden Örkcü, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri