Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
18 Eylül 2009 Cuma - 09:59

Skandala bakanlıktan onay

Cumhuriyet'in dinlenmesini “savcının delil toplama yetkisi” olarak nitelendirdiler.

Skandala bakanlıktan onay

Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu’nun dinlenmesini, “savcının delil toplama yetkisi” olarak nitelendirdi. Bir muhabirle yaptığı görüşme dinlemeye takılan Kılıçdaroğlu’nun suç duyurusunu işleme koymayan Bakanlık, savcıların bu görüşme nedeniyle suçlama yöneltmemesini de “olumlu davranış” olarak değerlendirdi

Milliyet Gazetesi'nden Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre; Adalet Bakanlığı’nın, Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu santralının dinlemeye alınmasını, hakkında suç şüphesi olmayan kişilerin yaptıkları telefon görüşmelerinin Ergenekon davası dosyasına konulmasını “savcının delil toplama ve değerlendirme yetkisi” olarak nitelendirdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri İlhan Taşçı’yla yaptığı görüşme dinlemeye takılan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun suç duyurusunu işleme koymayan Bakanlık, savcıların, görüşmeleri usulsüz biçimde kayda alınan Taşçı ve Kılıçdaroğlu’na görüşmeleri nedeniyle suçlama yöneltmemesini de “olumlu davranış” olarak yorumladı.

Ergenekon savcılarının, Cumhuriyet gazetesi Ankara bürosunun santralı için dinleme kararı çıkardığı kamuoyuna yansımıştı.

Haklarında herhangi bir suç şüphesi olmamasına rağmen muhabirlerden Taşçı’nın Kılıçdaroğlu ile Fırat Kozok’un bir RTÜK üyesi ile yaptığı görüşmeler de tutanak haline getirilerek Ergenekon davasının ekleri arasına konuldu. Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Adalet Bakanlığı’na başvurup, altı Ergenekon savcısı hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

Yanıt bekleyen sorular

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Kılıçdaroğlu’nun şikâyetiyle ilgili olarak soruşturma açılmasına yer olmadığına karar verdi. Tetkik Hâkimi Metin Durgun imzalı 24 Ağustos 2009 tarihli kararda, Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği Ergenekon iddianamesinde, elde edilen deliller doğrultusunda şüphelilerin suç teşkil eden eylemlerinin anlatıldığı belirtildi. Kararda, santral numaralarının dinlemeye alınmasının, gazetedeki sekreterden muhabire kadar tüm çalışanların görüşmelerinin dinlenmesi sonucunu doğurması dikkate alınmadan, şikâyete konu dinlemenin, şüphelilerin üzerlerine atılı suçların aydınlatılması bakımından yapıldığı ifade edildi.

Kararda, mevzuata göre, suç konusu olmayan dinleme kayıtlarının imhasının gerekmesine rağmen haklarında suç şüphesi bulunmayan Kılıçdaroğlu ve Taşçı’nın görüşmelerinin neden kayda alınarak tutanağa döküldüğü üzerinde ise durulmadı.

Tutanağın neden iddianame eklerinin arasına konulduğunun da tartışılmadığı kararda, “Bu görüşme nedeniyle Kılıçdaroğlu ve Taşçı’ya herhangi bir suçlama yapılmadığı anlaşılmıştır” denildi. Bu ifadeyle şüpheli sıfatı bulunmayan kişilerin görüşmeleri nedeniyle suçlanmaması, savcılar lehine unsurlar arasında sayıldı.

Kararda, Kılıçdaroğlu’nun Taşçı ile yaptığı görüşmenin kayıtlarının iddianamede yer almadığı belirtilirken, iddianamenin devamı niteliğindeki delil klasörleri arasında neden yer aldığı ise açıklanmadı.

 
Cevapsız kalan sorular
 
Otopsiyle çelişen ifadeler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cevapsız kalan sorular
Münevver'in katil zanlısı Cem'in teslim olmasının ardından şu sorular ortaya çıktı:
Minik Dila'nın cesedi bulundu
Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Kurşunlu köyü açıklarında, bir bebek cesedi bulundu.
Aslan komşuda kükredi
Galatasaray, UEFA Kupası yolunda ilk maçında Panathinaikos'u 3-1 mağlup etti.
 
Cem Garipoğlu cezaevinde
Münevver Karabulut'un katil zanlısı C.G, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Baba Karabulut'tan ilk açıklama
Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun yakalanmasına ilişkin neler söyledi?
Avukattan Cem için ilginç iddia
Karabulut ailesinin avukatı açıklamaları dinlediğini belirterek bir iddia ortaya attı.
 
Cem'in ilk sözleri ne oldu?
Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun teslim oluşunun perde arkası...
9 günde bir bebeği bulamadılar
Sel felaketinin üzerinden dokuz gün geçti, ancak hâlâ 1.5 yaşındaki Dila’ya ulaşılamadı.
Çapkın'dan ilk açıklama
Polis müdürü: ''Daralan çember, aileyi, şüpheliyi teslim etmeye mecbur bıraktı.''
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri