Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
7 Mayıs 2011 Cumartesi - 10:35

Süpürge ‘İktidar’ yolculuğuna çıktı

14’üncü yaşını kutlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne, Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi’nde düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle başlandı. Bu sene “İktidar” temasıyla havalanan Uçan Süpürge’nin açılış gecesine ünlü isimler renk kattı.

Süpürge ‘İktidar’ yolculuğuna çıktı

YILLARDIR sonsuz özveriyle sadece Ankara değil dünya markası olan Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin 14’üncü yaşına Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi’nde düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle başlandı.  Açılışa, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Ahmet Acar, birçok sanatçı, yazar, akademisyen ve sanatsever katıldı.
Bu yıl “İktidar” temasıyla yola çıkan festivalin açılış töreninin sunuculuğunu “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinin başarılı oyuncuları Ayça Bingöl ve Orhan Alkaya üstlendi. Ankaralı sinemaseverlerin merakla beklediği festivalin açılış töreninde, festivale destek veren kurum ve kuruluşlara plaket sunuldu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Uçan Süpürge Yöneticisi Halime Güner, modern zamanlarda kadının iktidar ağıyla kuşandığını belirtti. İktidarın ağlarını örerken kadınların da iktidarı yakından tanıdığını, taşıyıcısı olduğunu ve onun sözlerini ürettiğini vurguladı.

İktidar eşitliği sevmez

KADINLARIN her türlü iktidarla derdi olduğunun altını çizen Güner, “İktidar denilen kavram eşitliği ve özgürlüğü sevmez. Ayrıcalık ister. Ayrıcalıklar kadınlara karşı ayrımcalığın da en güçlü aracı. Oysa bizim ayrıcalıkların yarattığı eşitsizliğe ihtiyacımız yok” dedi.

Onur ödülü Alabora’ya

Onur Ödülü bu yıl Derya Alabora’ya verildi. “Sinemada kendi duruşunu yaratmış, özgün katkısıyla oyunculuğa farklı bir soluk getirmiş bir oyuncu olarak” ödüle layık görülen Alabora’ya ödülünü, yönetmenler Zeki Demirkubuz ile Nisa Akman verdi. Festivalin “Her Biri Ayrı Renk”, “Çocuk Gelinler”, “Bir bilet sadece gidiş”, “Documentarist”, “Kısa Olmazsa Olmaz” bölümlerinin de tanıtıldığı sinevizyon gösterisinin ardından, Feo Aladağ’ın yönettiği, Derya Alabora, Settar Tanrıöğen ve Sibel Kekilli’nin başrollerini paylaştığı “Ayrılık” filmi gösterildi.


Bilge Olgaç Başarı Ödülleri sahiplerini buldu


SİNEMAYA kamera önünde veya arkasında emek vermiş kadınlara sunulan Bilge Olgaç  Başarı Ödülleri’nin ilki 1960’lı yıllarda başlayan kariyerine 40’tan fazla plak  sığdıran ses sanatçısı Handan Kara’ya verildi. Ödülünü Naim Dilmener’in elinden  alan Kara, Uçan Süpürge ekibini çok sevdiğini belirterek, verdikleri ödül için onlara teşekkür etti. Kara, sahnede, kendisinin de çok sevdiğini vurgu-ladığı “Kulak-ların Çınlasın” adlı şarkıyı seslendirdi.
Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’nin ikincisi ise, sinemada üretimin çoğalmasına ve genç sinemacıların yetişmesine katkıda bulunduğu gerekçesiyle Deniz Türkali’ye verildi. Türkali, ödülünü Barış Pirhasan ile gazeteci-yazar Yıldırım Türker’den aldı. Türkali, şimdiye kadar ödül alırken duygulanan ya da ağlayan kişilere çok güldüğünü ancak şimdi kendisinin de aynı durumda olduğunu anlattı.

 
'Gökçek’e mahkeme yolu göründü'
 
Gül nikah şahidi oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemile ve Balıkçı Ankara’da
‘14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ başlıyor
Büyük festivale az kaldı
6-7-8 Mayıs’ta ilki yapılacak olan Uluslararası Ankara Dans Festivali ...
Beypazarı semaları uçurtmayla şenlendi
Beypazarı Belediyesi Geleneksel Uçurtma Şenliği 7’den 70’e her yaştan ...
 
Sinemaya bir hafta kadın eli değecek
UÇAN Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 5 Mayıs’ta Ankaralılarla ...
Bizim Büyük Çaresizliğimiz için özel gösterim
80’inci Radyo ODTÜ Özel Gösterimi, çekimleri Ankara’da yapılan Bizim Büyük ...
Çocuk tiyatroları festivali başlıyor
Atatürk’ün çocuklara seslenişinden esinlenerek adını alan 7. “Küçük Hanımlar ...
 
Düstur-u Zelil her çarşamba DTCF’de
ANKARA Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nün ...
Emek yoksa açılış da yok
AÇILIŞ ve ödül törenlerinde çuvalladığımız bir gerçek. Türkiye’de hangi ...
Müzik ziyafeti başladı
Bu yıl 28’ncisi düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali başladı. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri