Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü İlkbahar, dünyadaki açlık problemi ile sağlıklı beslenme konularına dikkat çekilen 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde ekmek israfının önlenmesine yönelik attıkları adımları anlattı. Katkısız ekmeklerin, doğal ürünlerin yaygınlaşması, üretici ve tüketicilerin de buna destek vermesi gerektiğinin altını çizen İlkbahar, “Satabileceğin ve tüketebileceğin kadar ekmek al” sloganıyla bir kampanya başlattıklarını, bu sayede de ekmek israfının önüne geçebilmek için örnek bir çalışmaya imza attıklarını kaydetti. İlkbahar, ekmek israfına karşı aldıkları önlemler hakkında şunları söyledi:
İADESİZ SATIŞ DÖNEMİ
“Ekmek satan marketler, bakkallar ve benzeri satış büfelerinin satabilecekleri kadar ekmek almaları ve iadede bulunmamaları için 'iadesiz ekmek satışına' imza attık. Ülke genelinde büyük israfa yol açan iade olayını Ankara'daki satış büfelerinde ortadan kaldırdık. İkinci çalışmamız ise fabrikamızda günlük üretilip, satışa gitmeyen ekmeklerin israfını önlemek için Halk Çerez'i üretmek oldu. Bu çalışmayla da ekmek israfının önlenmesi için ciddi bir adım attık.”
İLK ADIMI ATTIK
2006 yılından beri Ankara Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen tam buğday ekmeğinin başta Ankara, daha sonra da tüm Türkiye'de yaygınlaşması için büyük çaba sarf ettiklerini belirten İlkbahar, ayrıca 2008 yılında da ekmekte tuz oranının düşürülmesi için ilk adımın da kendileri tarafından atıldığını anlattı. İlkbahar, “16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde katkısız ekmeklerin, doğal ürünlerin yaygınlaşması, üretici ve tüketicilerin buna destek vermesi, ekmek israfının önlenmesi gibi konuların oldukça önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.