Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
8 Haziran 2011 Çarşamba - 09:52

Vali Yüksel, Siteler'i ayağa kaldıracak

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, başkentte mobilyacıların ağırlıklı olarak bulunduğu Sitelerle ilgili olarak çok önemli açıklamalarda bulundu

Vali Yüksel, Siteler i ayağa kaldıracak

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, başkentte mobilyacıların ağırlıklı olarak bulunduğu Sitelerle ilgili olarak, "Amacımız, seçimlerden sonra hükümetimizin de desteğini alarak Siteleri, İvedik ve Ostim gibi olabiliyorsa, kooperatif yapılanmasına veya mobilyacılar ihtisas organize sanayi bölgesine çevirmek" dedi. 
Vali Yüksel başkanlığında, Vali Yardımcıları Şentürk Uzun, Mahmut Yıldırım, Mustafa Tapsız, Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ve odaya üye esnafın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Siteler'in durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 

Yüksel toplantıda yaptığı konuşmada, uzun bir geçmişi olan Siteler mobilyasının hak ettiği yerde olmadığını belirterek, esnafın biraz daha gayretli olması gerektiğini söyledi. 

Siteler esnafıyla Mart ayında da bir araya geldiklerini ve yapılması gerekenleri görüştüklerini anlatan Yüksel, şunları kaydetti: 

"Bugün de aradan geçen zamanda ne gibi çalışmalar yapılmış, bunu görmeye geldik. Siteler'i ıslah etmek sabır gerektiren bir iş. Yapılan çalışmalar var ama esnafın biraz daha gayretli olması gerekiyor. Burada trafik düzenlemesi yapılsa da çözüm yok. 2-3 sıralı parklanmalar söz konusu. Vatandaş gelip burada nasıl gezecek. Siteler esnafının da bir durum muhakemesi yapması gerekiyor. El ele tutuşacağız. Birbirimizi destekleyeceğiz. Biz Sitelere güveniyoruz, inanıyoruz. Amacımız herkesin Siteleri konuşması. Marka gücünüzü takdir ediyoruz. Heyecanımız, duygumuz ortak. Burada akıllı davranacağız. Amacımız, seçimlerden sonra hükümetimizin de desteğini alarak Siteleri, İvedik ve Ostim gibi olabiliyorsa, kooperatif yapılanmasına veya mobilyacılar ihtisas organize sanayi bölgesine çevirmek. Şu an sistemde birden çok otorite var, böyle olmaz. Siteler altın külçesi. Üzeri tozlanmış, Ankara'da herkes bunun etrafından toplansın, bir tozu üfleyelim. Sitelerle yarış yapabilecek başka bir yer yoktur Türkiye'de. Ağır ağır toplanmaya başladık. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Ben size güveniyorum. " 

Yüksel, yerel yöneticilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin siteler esnafıyla buluşmasını, bir araya gelmesini, bölgenin sorunlarına çözüm üretilmesini istediklerini vurguladı. 

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı da Siteler esnafıyla, akademisyenlerle bir araya gelerek bölgenin durumunu değerlendirdiklerini belirterek, Siteler'in bir envanterinin çıkarılması için ODTÜ ile birlikte bir çalışma yapmayı planladıklarını, bölgenin bir fotoğrafını çekeceklerini ve bundan sonra yapılacak çalışmaların buna göre yapılacağını bildirdi. 

Sektör temsilcilerinin işbirliğine ihtiyaçları olduğunu anlatan Balcı, esnafın bölgeye bir tasarım merkezi kurulması yönünde isteği olduğunu anımsatarak, "Ama bunun sorunu çözmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü kalifiye elaman sorunu var. Bir mobilya tasarım meslek lisesinin açılması daha iyi olacaktır. Tasarım merkezinin de bu okulla birlikte yürütülmesi gerek" dedi. 
Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise mobilya tasarım meslek lisesi açılabilmesi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek, Altındağ Belediyesinin de Karapürçek Mahallesi'nde okul için kendilerine yaklaşık 12 dönüm arazi verilebileceğini söylediğini kaydetti. 
Vali Yüksel de okulun yapılabilmesi ve işlerin daha da hızlandırabilmesi için Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'yle görüşeceğini kaydetti. 
Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ise Siteler'de son dönemde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 
Gökçek, canlı yayında iddiaya girdi
 
Arı’ya beş ödül
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HES karşıtı mücadelenin halkın gözünden belgeseli
Türkiye’nin birçok bölgesinde yürüyen HES karşıtı mücadeleleri anlatan ...
Ankara'nın canlanması için
Ankara’nın ilk büyük otellerinden Dedeman, 45 yaşına girdi. Otel müdürü ...
Başkent kabuğunu kırıyor
Ankara’nın kendi kabuğunu kırmaya başladığını, bundan sonra yüksek nitelikli ...
 
Dev adam çivi bekliyor
Dünyanın en uzun adamı olarak Guinnes Rekorlar Kitabına giren Sultan Kösen, ...
Kaçak akaryakıt operasyonu
İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda, Ankara-D750 ...
100. Yıl Çarşısı’nda asansör eziyeti
Ulus 100. Yıl Çarşısı’nda sık sık bozulan asansör ve yürüyen merdivenler esnafı mağdur ediyor.
 
Ekmek almaya gitti bir daha dönmedi
Evden “Ekmek almaya gidiyorum” diyerek çıkan dört çocuk annesi 40 yaşındaki ...
iş kazalarını önlemek için işçilere el kitabı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ölümlü iş kazalarının üçte birinin ...
Ankara'nın 2. büyük camisi ibadete açıldı
Kocatepe Camisinden sonra Ankara’nın en büyük ikinci camisi olan Keresteciler ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri