Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
4 Ekim 2011 Salı - 09:26

Washington’da Ankara rüzgarı

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen geleneksel Türk Festivali’ne bu yıl Ankara damgasını vurdu. Gökçek ve beraberindeki heyet festivale katılan ABD’li ve Türklerin yoğun ilgisiyle karşılanırken, fesstivalde sahne alan Ferhat Göçer’in İstiklal Marşı’nın ardından ABD marşını seslendirmesi büyük alkış aldı.

Washington’da Ankara rüzgarı

ABD’nin başkenti Washington’ın gelenekselleşen etkinliklerinden biri haline gelenWashington DC Türk Festivali’ne Ankara damgasınu vurdu. Dokuzuncusu gerçekleşen Türk Festivali’nin onur konukları Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek veWashington DC Belediye Başkanı Vincent Gray oldu. Festival alanına Ankara havası eşliğinde gelen Gökçek ve Gray, festival sırasında Ankara ile Washington DC’nin “kardeş şehir” ilan edilişini duyurdu. Washington City Paper Gazetesi okurları tarafından bu yıl “Washington’ın en iyi festivali” olarak seçilen Freedom Plaza’da gerçekleşen festivale soğuk havaya rağmen Amerikalılar yoğun ilgi gösterdi. Festivalin sürprizi Büyükşehir Belediyesi heyetinde yer alan Ferhat Göçer’in festival alanında İstiklal Marşı’nın ardındanABD marşını seslendirmesi oldu.
Yeniçeri kıyafetleri
“Türkiye’nin Harikalarını 
Washington DC’nin Kalbinde Keşfedin” temasıyla düzenlenen festival, binlerce Washingtonlu’ya Türk yemekleri ve geleneksel Türk kahvesini tatma, Türk pazarında gezinip alışveriş yapma ve sahne performanslarına tanık olma şansını sundu. Türkiye sınırlarının da ötesine uzanıldığı festivalde ayrıca Balkanlar, Orta Asya ve Ortadoğu’nun kültürel izlerinden örnekler sergilendi. Yeniçerilerin tanıtıldığı özel bir bölümün de yer aldığı festivalde, Yeniçeri kıyafetlerine dair sunumları dikkatle dinleyen Amerikalıların bazıları kıyafetleri deneyip, fotoğraf çektirdi. Amerikalılar, festivalin renkli konukları Sivas’ın ünlü Kangal köpekleri ve Ankara kedilerine de büyük ilgi gösterdi. Festivalde çocuklar da unutulmadı.

Kardeş şehir Washington
Festival sırasında 
Ankara ile Washington DC’nin “kardeş şehir” ilan edilişinin duyurusu da yapıldı. Festivalin onur konukları Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Washington DC Belediye Başkanı Vincent Gray’ın katılımıyla düzenlenen törende konuşan Gökçek, “Sayın Başkan, değerli Amerikalılar, sevgili Türkler, hepinize Türkiye’den, Ankara’dan kucak dolusu sevgiler getirdim” dedi. Festivale,Ankara’daki bazı ilçe belediye başkanları ve Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte katılan Gökçek, Washington’da böyle bir festivalde olmanın kendisi ve heyeti adına büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:“Yarından (bugünden) itibaren ABD
 ile Türkiye arasında, özellikle başkentler arasındaki ilişkilerin daha da mükemmel olacağından hiç şüphem yok. Şimdiden kutlu olsun, hayırlı olsun. Sayın Başkan, ‘hava çok soğuk, burayı ısıtamıyorum’ dedi ama kendisi çok sıcak bir insan, onun sıcaklığı bize yetiyor, teşekkür ediyoruz. Washington-Ankara kardeşliği hayırlı olsun”.
Başkanlardan Ankara havası
TÜRK heyetinde yer alan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’in festival alanındaki “Ankara havası” izleyicilerin büyük beğenisini topladı

Büyükelçi Tan’dan resepsiyon

FESTİVAL’in akşamında 
ABD Büyükelçisi Namık Tan Gökçek ve beraberindeki heyet onuruna resepsiyon verdi. Gökçek ve beraberindeki belediye başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar ve basın mensuplarından oluşan kalabalık heyeti evinde ağırlayan Büyükelçi Tan, sözlerine, “Başta Belediye Başkanımız Melih Gökçek
 olmak üzere tüm heyete evinize hoş geldiniz diyorum” diyerek başladı. Tan, şunları söyledi:
“Sayın Başkanımız hepimizin bildiği üzere burada Büyükşehir Belediyesi ile 
Washington Belediyesi’nin kardeş şehir olması mükemmel seviyede süren ikili ilişkiler ile siyasi ve ekonomik ilişkilerimiz açısından, insani, kültürel ve sosyal temaslar bakımından hatta halkların birbirini hissetmesi açısından çok önemli bir aşama olduğunu düşünüyorum. O bakımdan biz ayrı bir mutluluk duyuyoruz.” Tan’ın ardından konuşan Gökçek, Washington’daki festivale katılıp, katkı sağladıklarını ve bunun da çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Kardeş kent protokolüne imzalarımızı atarak önemli bir adım daha atmış olacağız. Bu imzalarla Washington bizim 43. Kardeş şehrimiz olacak” dedi.

 
Destek bütçesinin yüzde10’u başarılı ajanslara gidecek
 
Gökçek'in sürpriz Ankara planı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye ortalamasını ikiye katladık
Türkiye ortalamalarına göre her 5 kişiye bir araç düşerken, bu anlamda ...
Mahkemeden 50 dakika kararı
Ankara 5. Tüketici Mahkemesi, bir avukatın, AŞTİ’de, özel tahsis edilen ...
Mimarlık Haftası başladı
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mimarlık Haftası etkinliklerini bu ...
 
Kamyon kuş evine girdi
Kum yüklü bir kamyon, kuş alım satımı yapılan ve “kuş evi” olarak bilinen ...
Doğa hayvanlarla daha güzel
Ankara Valiliği, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.
Tutanak hasar yükünü artırdı
Sigorta Birliği Genel Sekreteri Erhan Tunçay, kaza tespit tutanağa uygulamasının ...
 
TOKİ köylere de el attı
Şehir merkezlerine yaptığı konutlar, hastaneler, okullar, stadyumlar gibi ...
Ucuz üretim tekstili vuruyor
Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Genel Sekreteri Fulden Güney, ...
Karanfilli ziyaret
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezlerinin üyeleri, Seyranbağları ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri