Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
12 Haziran 2009 Cuma - 09:39

Akman temiz bir arkadaşımız

Başbakan Erdoğan, Yardımcısı Bülent Arınç’ın, RTÜK Başkanı Zahid Akman için söylediklerinin kişisel kanaati olduğunu vurguladı.

Akman temiz bir arkadaşımız

Erdoğan, "Tanıdığımız kadarıyla temiz bir arkadaşımız olarak bildik, biliyoruz. Bu konu ile partimi ilintili hale getirmek namertliktir. Partimizin kasasına hiçbir zaman kayıt dışı para girmemiştir" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, RTÜK Başkanı Zahid Akman için "Bu arkadaşımızı temiz bir arkadaşımız olarak bildik, biliyoruz" dedi. Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın istifa etmesi yönündeki sözlerinin kişisel görüşü olduğunu, ancak kendisinin ve hükümetin düşüncesini yansıtmadığını söyledi. Erdoğan, Deniz Feneri davası ile partisinin ilintilendirmeye çalışanları da "namert" olarak nitelendirdi. NTV’de katıldığı programda soruları yanıtlayan Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

İlintilendiren namerttir

Zahid Bey’e yapılan eleştiriler veya hakkında söylenenler Zahid Bey ile alakalı konulardır. Zahid Bey üzerinden partimi vurmaya çalışmak çok ciddi bir haksızlıktır. Bu konu ile partimi ilintili hale getirmek namertliktir. Partimizin kasasına hiçbir zaman kayıt dışı para girmemiştir. Zahid Akman’ı Meclis seçiyor. Şu ana kadar tanıdığımız kadarıyla temiz bir arkadaşımız olarak bildik biliyoruz.

Bülent Bey’in kişisel kanaati

Zahid Bey üzerinden bir çatlak oluşturma gayreti içine girmek çok yanlış. Bülent Bey böyle bir yaklaşım içine girmiş olabilir. Bu onun kişisel kanaatidir. Bu bizim hükümetimizin başta şahsımın kanaati değildir. Kaldı ki Zahid Bey de açıklamasını yapmıştır. Süresi 15 Temmuz’da doluyor. Dolduktan sonra zaten başkanlığa aday olmayacağını... Zaten süre yaklaşmış kalkıp fırtınalar kopartmanın bir anlamı var mı?

Alman yargısı, Türk yargısını cevaplamıyor

Burada üzüldüğüm bir şey var. Alman mahkemeleri Türkiye’den bir talepte bulunuyorlar ve anında buradan karar çıkıyor. Fakat Türk yargısı bir talepte bulunuyor, Alman yargısı Türk yargısına cevap vermiyor. Bu da enteresan. Şimdi burada dengeyi iyi korumak lazım.

Baykal, kabadayı mı samimiyetinden söylüyor

Baykal, kabadayı da mı samimiyetinden söylüyor? Şimdi ’Sen’i samimiyetinden söylüyor. Hadi anladık. Nasıl bir samimiyetse! Peki, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na, ’Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmiş geçmiş en kaba başbakanıdır’ derken, bunu da mı samimiyetinden ötürü söylüyor? Bunun nezaket kuralları içerisinde yeri nedir acaba? Ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Üslubumda zaman zaman sertlikler olmuşsa bile bunlar, o andaki haleti ruhiye sebebiyle olabilir. Hiçbir zaman benim asli karakterimin tezahürü değildir.

Ben sinirli değil dertliyim, dertli

BUNLARIN derdi, bu ülkede imkanlarımızı nasıl baltalayalım, nasıl engelleyelim, nasıl perdeleyelim. Ben böyle konuşunca, diyorlar ki ’Bak başbakan sinirli.’ Dertliyim ben dertli, sinirli değil.

Batı Trakya’da Türk kelimesine tahammülsüzler

RUHBAN okulu tartışılabilir, konuşulabilir. Aslında 1972’ye kadar olan bir şey. Bu çok da önemli bir konu değil. Ama siz ne yapıyorsunuz? Şimdi kalkıp da Batı Trakya’da hálá benim oradaki vatandaşlarımın seçmiş olduğu bir müftüye, resmi olarak ’Seni tanıyorum’ demezsen, kendin atadığın bir kişiyi müftü olarak kabul edersen kusura bakma arkadaş. Burada patriği kim seçer? Sensinot Meclisi seçer. Sensinot Meclisi’nde olanların tamamen bizim vatandaşımızın olması gerekir, Lozan’a göre. Şu anda Sensinot Meclisi üyeleri bizim vatandaşımız değil. Biz burada da anlayış gösterdik. Hiç olmazsa vatandaşlık müracaatı yapsınlar da böyle bir yanlışın içinde olmayın. Rahatız bu noktada. Ama siz ne yaptınız? Batı Trakya’ya bir Türk kelimesine tahammül edemiyorlar. Öyle şey olur mu? En sonunda mahkeme kararını verdi, şimdi ne yapacağız diye bir telaşın içine düştüler.

Görüşmemiz mezara gider

BUNLAR
bu soru önergelerini çok basite alıyor. Utanmasalar, sıkılmasalar, aile mahremiyetlerini bile TBMM’ye taşıyıp orada soru önergeleriyle onların da cevabını isteyecekler. ’Aranızda ne konuştunuz?’ Öyle şey olur mu? Yani burada biz iki yetkili, Genelkurmay Başkanı ile Başbakan bir araya gelmişiz. Bir mahrem görüşme yapıyoruz. Bunları açıklamaya mecbur muyuz? Bu benimle mezara gider. İnanıyorum ki Sayın Büyükanıt da böyle düşünüyor. Sayın Büyükanıt’ın böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum, açıklamaya kalkarsa o zaman ben de tabii yaptığımız görüşmeyle ilgili şeyleri açıklarım. Ama, ben böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. İkili bir görüşmemizdir, özeldir.

Büyükanıt, ’Zamanı gelince açıklayacağım’ demişti

Büyükanıt, Hürriyet yazarı Tufan Türenç’e "Dolmabahçe görüşmesiyle" ilgili şunları söylemişti:

"O konuşmayla ilgili hiçbir şey söylemem. Çünkü baş başa bir konuşmaydı. Konuşulanlar Başbakan’la benim aramda kalacak. Ama ileride, zamanı gelince neler konuştuğumuzu anlatacağım. Şimdi kesinlikle tek kelime bile söylemem. Yalnız size şunu söyleyebilirim. 27 Nisan bildirisini çok dikkatli okuyun. Satır aralarını çözmeye çalışın. Orada ne söyleniyorsa Dolmabahçe’de işte onlar konuşuldu. Bugün yaşadıklarımızı düşünürseniz 27 Nisan bildirisinin ne kadar önemli olduğunu anlarsınız

 
Mutlaka tüketmemiz gereken gıdalar
 
Büyükşehir-Çankaya katlı otopark savaşı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mutlaka tüketmemiz gereken gıdalar
Onlarsız olamayacağımız 8 besin! Adet sancısını azaltıyor, kolesterolü ...
Diyanet: Hac bu yıl farz olmaz!
Dünya Sağlık Örgütü, domuz gribiyle ilgili olarak 'küresel salgın' uyarısı yaptı.
ÖTV ve hurda indiriminde müjde...
Küresel krize rağmen yatırıma başlayan firmaların son açıklanan teşviklerle ilgili endişesi bitiyor.
 
Yeni TC vatandaşlık kanunu onaylandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5901 sayılı “Türk Vatandaşlığı Kanunu”nu onayladı. ...
Artık Kur'an'ı ANLIYORUM
Hürriyet yazarından Türkçe Kur'an tavsiyesi..
Milli eğitimde radikal karar
Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, okulları etkileyecek çok radikal bir karara ...
 
KERiZ YÖNETiMi
Avrupa çirkin yüzünü Rehn’le yine gösterdi: Ruhban Okulu ve limanları ...
5 yıl erken emekliliğin formülü
Sosyal güvenlik sistemimizde erken yaşlanma emekliliği diye ifade edilen bir norm bulunuyor.
Romatizma ve damar hastalıklarının ilacı
Çileğin şu anda tam mevsimi… Hele de kendi bahçenizde yetiştirmişseniz, bol bol çilek tüketin…
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri