Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 47,50'ye İndirdi
Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 47,50'ye İndirdi
İletişim Başkanlığı'ndan 10 Dilde Medya Etiği Rehberi Yayınlandı
İletişim Başkanlığı'ndan 10 Dilde Medya Etiği Rehberi Yayınlandı
MSB: Irak ve Suriye’de 62 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
MSB: Irak ve Suriye’de 62 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Milli Kütüphane Dijital Arşivine Erişim Kolaylaşıyor
Milli Kütüphane Dijital Arşivine Erişim Kolaylaşıyor
İkinci El Araçlarda 6 Ay ve 6 Bin Km Kısıtlaması Uzatıldı
İkinci El Araçlarda 6 Ay ve 6 Bin Km Kısıtlaması Uzatıldı
HABERLER>EKONOMİ
19 Temmuz 2021 Pazartesi - 12:49

Küresel Ekonomide; Pandeminin yeniden yayılmasına dair endişeler ön planda

Küresel ekonomik takvimde, geçtiğimiz haftanın son işlem gününde; sabaha karşı BOJ(Japonya Merkez Bankası) kararları takip edildi. Bankanın faiz ve politika kararlarında değişiklik yapılmazken, Başkan Kuroda: Gerekmesi halinde ilave gevşeme adımları atabileceklerine dair söylemlerini yineledi.

Küresel Ekonomide; Pandeminin yeniden yayılmasına dair endişeler ön planda

Küresel ekonomik takvimde, geçtiğimiz haftanın son işlem gününde; sabaha karşı BOJ(Japonya Merkez Bankası) kararları takip edildi. Bankanın faiz ve politika kararlarında değişiklik yapılmazken, Başkan Kuroda: Gerekmesi halinde ilave gevşeme adımları atabileceklerine dair söylemlerini yineledi. Avrupa tarafında takip ettiğimiz; Euro Bölgesi TÜFE rakamları beklentilere paralel gelirken, ABD’de açıklanan; Perakende Satışlar verileri öngörülerden iyi gerçekleşmeler gösterdi. Michigan Üniversitesi tarafından açıklanan anketlerde; Tüketici Beklentilerinde hızlı geri çekilme görülürken, 1 yıllık enflasyon beklentileri ise yüzde 4.2’den yüzde 4.8 ‘e yükselerek 2008 Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyelerini test etti.  Haber akışları cephesinde; önceki gün FED Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın enflasyonla ilgili söylemlerinin etkileri ile başladığımız günde, Covid-19 Panemisi konusunda; Singapur’un artan vakalar nedeniyle normalleşmeye geçişi ertelemesi ve Almanya’nın, Hollanda’yı risk alanı ilan etmesi kritikti. İngiltere’de, Ulusal İstatistik Ofisi ONS’tan gelen açıklamada da: Ülkedeki enfeksiyonların Ocak ayından bu yana en yüksek seviyelere çıktığı konusunda uyarıda bulunuldu. Bank of America’nın, ABD büyümesine dair tahminini yüzde 7’den yüzde 6.5 seviyesine düşürmesi dikkat çekerken, son günlerde yeniden artan ABD ve Çin gerilimi konusunda da; ABD’nin, Hong Kong firmaları ile iş yapack şirketlere Çin tehditini hatırlatması önemliydi. Fiyatlama tarafında; özellikle de Michigan Üniversitesi anketlerindeki TÜFE öngörüsünün 2008 Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyelere çıkartılması ile piyasalarda hızlı bir sell-off(portföy boşaltma) görüldü. Hafta sonunda Dünya’nın bir çok bölgesinden Covid-19 Pandemisinde yayılımların arttığına dair haber akışlarını takip ettik. Bu kapsamda da, birçok ülkede yeniden kısıtlamalar gündeme gelirken, yeni haftanın ilk gününe de buna paralel olarak; büyüme endişelerinin ortaya çıkması ile risk iştahı zayıf başladık. Veri takviminin zayıf olacağı günde; Covid-19 Pandemisi’ne dair gelişmeler(Delta ve Lambda varyantları, aşılama vs.), majör merkez bankalarının yetkililerinden gelecek açıklamalar ve tahvil piyasalarında oluşacak fiyatlamalarla birlikte; küresel çapta para ve sermaye piyasaları üzerinde yine volatil hareketler oluşabilir.

Yeni Gün İçin Teknik Tarafta Önemli Seviyeler;

USDTRY- Geçtiğimiz Cuma günü de; önceki 5 günde olduğu gibi TL lehine işlemlerin ağır bastığı kurda, 8.52 seviyesi altında kapanış görüldü. Yeni günde de ilerleyen saatlerde TL lehine işlemlerin ön plana çıkması halinde; 8.50, 8.48 ve 8.45 destek bölgeleri takip edilebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde ise; 8.54, 8.58 ve 8.62 direnç seviyeleri ilk etapta izlenebilir.

 

EURUSD- Geçtiğimiz haftayı 1.1805 seviyesinden kapatan paritede, son iki işlem günündeki satış baskısının devam etmesi halinde; 1.1790, 1.1775, 1.1755, 1.1730 ve 1.1710 destek noktaları takip edilebilir. Olası yukarı yönlü ataklarda ise; 1.1830, 1.1845, 1.1865 ve 1.1890 direnç seviyeleri izlenebilir.

 

 GBPUSD- Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde hâkim olan sert satışlar ile 1.3765 seviyesinden kapanış gördüğümüz paritede, yeni haftaya da satıcılı görünüm ile başladık. Bu yöndeki hareketlerin devam etmesi halinde; 1.3755, 1.3730 ve 1.3690 destek noktaları sırasıyla izlemeye alınabilir. Yeniden oluşabilecek yukarı yönlü hareketlerde ise; 1.3795, 1.3815, ve 1.3850 direnç seviyelerini ilk etapta takip edebiliriz.

 

BRENT PETROL- Geçtiğimiz Cuma günü; dalgalı bir seyir sonrasında yataya yakın negatif kapanış gördüğümüz emtiada, yeni günde de şuan için; 73 Dolar seviyesi civarında kısmen satıcılı seyir görülmekte. Bu yöndeki hareketlerin devam etmesi halinde; 72.75, 72.40 ve 72.00 destek noktaları takibe alınabilir. Yeniden oluşabilecek yukarı yönlü ataklarda ise; 73.50, 73.85, 74.30 ve 74.75 direnç seviyeleri sırasıyla izlenebilir.

 

ONS ALTIN- Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde oluşan sert satışlar ile 1810 Dolar seviyesinden kapanış gördüğmüz Değerli Metal’de, yeni haftanın ilk işlem gününde şuan için 1814 Dolar civarından kısmi alıcılı işlemler görmekteyiz. Bu yöndeki hareketlerin devamında; 1818, 1823 ve 1831 direnç noktaları ilk etapta takip edilebilir. 1818-1815 bariyerinin altındaki kalıcılığın devam etmesi durumunda oluşabilecek satıcılı işlemlerde ise; 1797-1794 bölgesi yeniden izlemeye alınabilir.

 

S&P500- Geçtiğimiz Cuma gününü 4327 seviyesinden satıcılı kapatan endeks kontratında, yeni günde de şuan için; 4308 seviyesinden satıcılı işlemler görmekteyiz. Bu yöndeki hareketlerin devam etmesi halinde; 4275, 4255 ve 4235 destek bölgeleri ilk etapta izlemeye alınabilir. Yeniden oluşabilecek yukarı yönlü hareketlerde ise; 4320, 4345 ve 4360 direnç seviyeleri takip edilebilir.

 

DAX30- Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde oluşan sert satış baskısı ile 15500 civarından kapanış gördüğümüz endeks kontratında, yeni işlem gününe de; –küresel risk alma iştahının şuanki durumuna göre- satıcılı başlangıç beklemekteyiz. Bu kapsamda oluşacak geri çekilmelerde; 15405, 15300 ve 15170 destek noktaları ilk etapta izlemeye alınabilir. Olası yukarı  yönlü ataklarda ise; 15610 ve 15730-15760 bölgeleri takibimizde olacak. 

 

Kaynak:Işık Menkul- Yusuf Kavak
Hibya Haber Ajansı

 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
 
Piyasa gelişmeleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dondurulmuş meyve sebze ihracatında hedef 250 milyon dolar
Meyve sebze mamulleri sektörü Ocak-Haziran döneminde Türkiye geneli dondurulmuş ...
BINANCE'a yönelik kısıtlamalar
Dr. Murad Kayacan, BINANCE'a yönelik kısıtlamaları değerlendirdi.
Uluslararası piyasalar
Haftanın son işlem gününde Avrupa 10 yıllıkları hafif alıcılı seyrederken ...
 
Altın bir ayın ardından 1830 Dolar/ONSun üzerinde
Enflasyon verisi sonrası altının hızla toparlanma sürecinin içerisinde ...
Piyasa gelişmeleri
FED Başkanı Powell kongre sunumlarında enflasyonun yüksek seyrettiğini ...
Enflasyon her şeyi tartıştırır
Hafta içerisinde açıklanan ABD enflasyon verileri sonrası Powell’ın Kongre’de ...
 
Uluslararası fiyat baskıları TCMB’yi düşündürüyor
Bugün, yurt içi tarafta dikkatlerimiz; TCMB’nin yapacağı Para Politikası ...
Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi
Merkez Bankası faiz oranını yüzde 19'da sabit tutma kararı aldı.
TCMB: Enflasyon belirsizliği faiz indirimi alanını daraltıyor
Enflasyonun oynaklık gösterdiği pandemi kilitlenmelerinden dönüşe dair ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri