Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
29 Aralık 2009 Salı - 07:05

Metroda Büyükşehir OSTİM işbirliği

Ankara Metrosu’nun yedek parçaları ve vagonlarının üretimi ile yenileme çalışmaları OSTİM’de yapılacak. Konuyla ilgili ilk görüşmeler Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile OSTİM OSB yönetimi ve bölge sanayicileri arasında yapıldı.

Metroda Büyükşehir OSTİM işbirliği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. İlk olarak OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ile OSB’nin yeni hizmet binasında görüşen Gökçek, yeşil bina hakkında bilgi aldı.

Aydın, yeni binalarında alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandıklarını belirterek, hizmet binasının örnek teşkil ettiğini vurguladı. Gökçek, “OSTİM’de yapılması gereken her ne varsa üzerimize düşeni yaparız. Kendi sanayicimizin üretimini ve istihdamını desteklemek zorundayız” dedi.

Amaç kümelenmek

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi hizmet binası eğitim salonunda metro yedek parçaları ve vagonları konularında çalışma yapabilecek sanayicilerle buluşan Gökçek, Aydın ve sanayicileri dinledi. Aydın, yerli imkanların harekete geçirilmesi ve firmalara destek olunması gerektiğine işaret ederek, “Kümelenme faaliyetleri yapıyoruz. Üniversiteleri, araştırma kurumlarını, kamu kurum kuruluşlarımızı ve firmalarımızı bir araya getiriyoruz. Amacımız yapılacak işle alakalı bütün aktörleri buluşturmak” dedi. Ankara metrosunun sadece yedek parçalarının değil, metronun kendisinin de OSTİM’de yapılabileceğinin altını çizen Aydın, “Diğer şehirlerin metrolarını da burada yapıp Ankara’dan gönderelim. Burayı bir merkez haline getirelim” diye konuştu.

Desteğe hazırız

OSTİM’de yol, asfalt, kavşak, köprü gibi altyapı sorunları da değerlendirildi. Gökçek, “OSB yasası dolayısı ile bizim hizmet sunmamızda bazı sıkıntılar oldu ve hizmetlerde bir kopukluk yaşadık. Bu durum bölgeye zarar veriyor, biz de üzülüyoruz. Altyapı olursa, üst yapı çalışmasını zaten bölge yönetimi ve sanayiciler başarıyor. Asfalt ve yollar konusunda da pratik çözüm getirmeliyiz. Biz bu hizmetler konusunda size açık çek veriyoruz” dedi.

Komple vagon yapımı ve yedek parça üretimi olmak üzere iki ana başlık altında şekillenecek olan projenin işleyişini yürütmek üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi ve OSTİM Organize Sanayi Bölgesi yetkililerinin katılımıyla bir çalışma grubu oluşturuldu. Proje kapsamında Ar-Ge’si yapılıp geliştirilebilecek parçalar üzerine de çalışma yapılacak.

Yerli üretimin yanındayız

FİRMA ziyaretlerinde bulunan Gökçek, yetkililerden ayrıntılı bilgiler alarak üretilen malzemeleri yakından inceledi. Büyükşehir Belediyesi ile OSTİM arasındaki görüşmenin temel konusu ise Ankara metrosunun yedek parçalarının ve vagonlarının üretilmesine yönelik oldu. Bu konuda OSTİM’li sanayicilerle bir araya gelen Gökçek, yerli üreticinin ve Türk sanayicisinin yanında yer almak istediklerini kaydetti.
OSTİM Yatırım A.Ş. Proje Koordinatörü Abdullah Çörtü, OSTİM’de metro konusunda yapılan çalışmalara ilişkin olarak Gökçek’e bilgi verdi. Sunumun ardından firma temsilcilerinin de konu hakkındaki düşüncelerini alan Gökçek, Ankara Metrosu’nun yedek parçalarının ve vagonlarının OSTİM’de üretilmesine yönelik projenin startını verdi.

 
Emlak vergisinde yeni değerler belli oldu
 
Sahte otobüs bileti baskını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'nun suyunu Japonlar finanse edecek
Ankara Su Temini Projesi-Gerede Sistemi'ni Japonlar finanse edecek
Başkent ‘Yeni Bir Kızılay’ düşündü
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Kızılay meydanının yıllar ...
Ata’yı karşıladık
Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 90. yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. ...
 
SGK asli görevine hızla geri dönmeli
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, ‘’Bizlerden ...
ABD’de beyin göçü değil beyin gücü var
Zamanı Yakalamak ve Zamanı Aşmak: Yenilikçi Yaşam konulu konferans, 29 ...
Fal kafe yasağı deldi kahveciler isyan etti
Ankara’da ‘’kahve sizden fal bizden’’ sloganıyla işletme açılan ‘’fal ...
 
Seğmenlerden Şahin’e ziyaret
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ankara Kulübü Derneği ...
Ruhsatlı işletmelerimiz hukuki olmayan bir kararla kapatılıyor
Sağlık Bakanlığı’nın herhangi bir gerekçe göstermeden estetik ve güzellik ...
Su faturalarında SMS’li dönem
Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri